ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ

Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Λούκα Βιλντόσα, αλλά με μη εγγυημένο συμβόλαιο

Ο Λούκα Βιλντόσα αποτελεί ιθύνοντα νου της Μπασκόνια τα τελευταία χρόνια από τη θέση του πόιντ γκαρντ
Ο Βιλντόσα με τη φανέλα της Μπασκόνια EUROKINISSI

Σε συμφωνία με τους Νικς ήρθε ο Λούκα Βιλντόσα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν θα προλάβει να τους ενισχύσει φέτος. Ο Αργεντινός πήρε μη εγγυημένο συμβόλαιο και θα παλέψει για να κερδίσει θέση στο ρόστερ της ομάδας της Νέας Υόρκης.

Παίκτης των Νικς θα γίνει ο Λούκα Βιλντόσα, όπως παραδέχθηκε ο ατζέντης του, Άλεξ Σαράτσης, στον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN.

Ο Αργεντινός ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να ενσωματωθεί στην ομάδα της Νέας Υόρκης, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα αγωνιστεί με τους Νικς στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, με τους παράγοντες του οργανισμού να τον "καπαρώνουν" και να τον βάζουν στο μικροσκόπιό τους.

Ο πόιντ γκαρντ της Μπασκόνια θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο αξίας 13.6 εκατομμυρίων δολαρίων, που όμως δεν θα είναι εγγυημένο από το καλοκαίρι κι έπειτα. Οι Νικς θα τον αξιολογήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Summer League και στην προετοιμασία (σύμφωνα με τον Βοϊναρόφσκι), πριν πάρουν την απόφαση για το μέλλον του.

Η Μπασκόνια έχασε τον έναν από τους δύο βασικούς της γκαρντ πριν από την τελική ευθεία του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά πήρε ένα καλό ποσό για να αποδεσμεύσει τον Αργεντινό, που αποδέχθηκε το ρίσκο για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Νικς τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο.

Σε 32 αγώνες της φετινής EuroLeague, ο Βιλντόσα είχε 10.3 πόντους από 46% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο και 76% στις βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 10.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 25:10 συμμετοχής.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ NBA ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ