NBA

Οι Νιου Γιορκ Νικς προσπαθούν να πάρουν τον Λούκα Βιλντόσα από τη Μπασκόνια

Ο Λούκα Βιλντόσα με τη φανέλα της Μπασκόνια στον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό
Ο Λούκα Βιλντόσα με τη φανέλα της Μπασκόνια EUROKINISSI

Να πάρουν άμεσα τον Λούκα Βιλντόσα προσπαθούν οι Νικς, που έχουν πολύ χώρο στο salary cap, αλλά και αρκετούς γκαρντ στο ρόστερ τους.

Αποφασισμένοι να πράξουν όπως έπραξαν οι Θάντερ με τον Γκάμπριελ Ντεκ είναι οι Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης έχει βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρό της τον Λούκα Βιλντόσα, με τον Αντρές Νοτσιόνι να βάζει φωτιά το απόγευμα της Τετάρτης με ένα tweet που έλεγε "πόσο όμορφο θα είναι να βλέπεις κάθε βράδυ έναν Αργεντινό στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν".

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Τσεμά ντε Λούκας υποστήριξε πως οι παράγοντες των Νικς κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να πάρουν τον Βιλντόσα από τη Μπασκόνια, άμεσα και όχι το καλοκαίρι στη διάρκεια της free agency που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι στο ρόστερ τους έχουν πολλούς γκαρντ (Φρανκ Ντιλικίνα, Ντέρικ Ρόουζ, Έλφριντ Πέιτον, Ιμάνουελ Κουίκλι, Τέο Πίνσον, Άλεκ Μπερκς) και μάλλον όχι πολύ σημαντικό ρόλο για τον Αργεντινό.

Έχει, πάντως, λογική να προσπαθούν οι Νεοϋορκέζοι να πάρουν αυτή την περίοδο τον Βιλντόσα. Έχουν πολύ χώρο στο salary cap, παλεύουν για την εξάδα της Ανατολικής Περιφέρειας που οδηγεί απευθείας στα playoffs, κοιτάζουν ταυτόχρονα και το μέλλον τους και δεν θέλουν να αφήσουν τον 26χρονο γκαρντ να διαπραγματευθεί με ευρωπαϊκές ομάδες που μπορούν να του προσφέρουν πολλά χρήματα εν όψει της επόμενης περιόδου.

Σε 32 αγώνες της φετινής EuroLeague, ο Βιλντόσα είχε 10.3 πόντους από 46% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο και 76% στις βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 10.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 25:10 συμμετοχής.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS NBA ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ