ΛΑΡΙΣΑ

Τακιανός: "Από την στιγμή που βρήκαμε ρυθμό καταλήξαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες"

Τακιανός: "Από την στιγμή που βρήκαμε ρυθμό καταλήξαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της Λάρισας, Φώτης Τακιανός και ο αρχηγός της ομάδας, Νώντας Παπαντωνίου μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ του πρωταθλήματος για την ημιτελική σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό, την εξέλιξη της ομάδας και την επιθυμία να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Χαρούμενος για την πορεία της ομάδας του και την παρουσίας της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο προπονητής της Λάρισας, Φώτης Τακιανός στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε.

Ο τεχνικός των Θεσσαλών τόνισε την πρόοδο που έκανε η ομάδα του αλλά και την δίψα που έχουν οι παίκτες του για να πετύχουν κάτι καλό και να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τον λόγο πήρε και ο αρχηγός της Λάρισας, Νώντας Παπαντωνίου που μίλησε για τις δυσκολίες της σειράς απέναντι στους πράσινους αλλά και την τύχη της ομάδας να αποφύγει του αιωνίους στο ξεκίνημα των playoff.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Λάρισας, Φώτη Τακιανού:

"Είναι αλήθεια ότι έχουμε μία αξιοπρόσεκτη πορεία και το βιώνουμε αυτό όντας στην τετράδα, κατακτώντας και την παρουσία μας στο BCL. Από την στιγμή που μπήκαμε σε ρυθμό καταλήξαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες χωρίς να υπάρχει διακοπή. Υπήρχε μία καθημερινή μάχη στο 100% για να επιτευχθεί αυτό.

Αυτή η πορεία μπορεί να αναβαθμίσει και να βάλει στον μπασκετικό χάρτη την Λάρισα, κάτι που είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δημιουργεί εστία επειδή μπορεί να προσφύγουν σε αυτή οι φίλαθλοι, αλλά και να προσελκύσουμε νέα παιδιά. Αν στο τέλος της σεζόν με ρωτήσει κάποιος ποιο είναι το πιο σπουδαίο που έχουμε καταφέρει θα είναι αν δημιουργήσουμε κυψέλες νέων αθλητών στην Λάρισα.

Αξίζει να κάνουμε μία αναδρομή πριν από την σειρά με τον Κολοσσό, όπου η ομάδα έθετε στόχους που πετύχαινε. Από το να φύγουμε από την τελευταία θέση, μέχρι να μπούμε στα playoffs και μετά να τερματίσουμε ψηλότερα. Ήταν μεγάλη επιτυχία απέναντι στον Κολοσσό. Η αξία της νίκης έχει να κάνει με την αξία του αντιπάλου που αποκλείσαμε".

Για τον λόγο που θα τον έκανε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι: "Θεωρώ ένας σημαντικός λόγος για να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι είναι ότι οι συνθήκες απαγορεύουν στην οικογένεια να πάει στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να μην μπορώ να φοβάμαι να πάρω τα παιδιά μου και να πάω στο γήπεδο. Δεν θέλω να πάω σε γήπεδο και να πετάγονται φωτοβολίδες στο γήπεδο. Κάποιοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις ώστε να εξελίξουμε αυτό που αγαπάμε και να πούμε στοπ στην βία.

Ρεαλιστικά δεν θα άλλαζα τίποτα σε μία ομάδα που έχει κάνει μία τέτοια πορεία. Αν μπορούσα να προσθέσω κάτι θα ήταν σε αυτή την πολύ δύσκολη σειρά με τον Παναθηναϊκό να μπορούσα να αυξήσω το ποσοστό στο οποίο οι παίκτες μας θα πίστευαν στον εαυτό τους, όχι να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά να φανούν ανταγωνιστικοί.

Χαίρομαι που μιλάμε για το ρεαλιστικό επίπεδο, γιατί δεν είναι να φανούμε ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση του τίτλου. Οι φίλαθλοι έχουν κομμάτι της εξέλιξης και αυτοί. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία το γήπεδο ήταν άδειο, αλλά πλέον έχουμε κόσμο. Η Λάρισα θα μπορέσει να μιλήσει για τίτλο όταν εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα".

Ο αρχηγός της Λάρισας, Νώντας Παπαντωνίου, δήλωσε:

"Για εμάς είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε δύσκολα στην χρονιά, αλλά κατέληξε με καλό τρόπο. Ζούμε ένα όνειρο. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε τον κόσμο της Λάρισας, που είναι μία ποδοσφαιρική πόλη. Η τελευταία φορά που πήγε η Λάρισα στα playoffs ήταν με τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Ο αρχηγός της Λάρισας, Νώντας Παπαντωνίου
Ο αρχηγός της Λάρισας, Νώντας Παπαντωνίου INTIME SPORTS


Εμείς θέλουμε να απολαύσουμε την σειρά με τον Παναθηναϊκό, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πλήρης. Θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μακάρι να πάρουμε μία νίκη, αλλά κυρίως θα το δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Η διοίκηση πήρε σωστές αποφάσεις στο θέμα του προπονητή και των παικτών. Αλλάξανε επίπεδο στην ομάδα και ευτυχώς βρήκαμε χημεία. Παρά κάποιους τραυματισμούς που είχαμε, δείξαμε συνέπεια και φτάσαμε στον πρώτο στόχο που ήταν τα playoffs. Αποφύγαμε για καλή μας τύχη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και δείξαμε ότι η πορεία μας δεν ήταν τυχαία και πλέον θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μας αναλογεί".

TAGS ΛΑΡΙΣΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ