STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο MVP από τη Ρόδο, η επίθεση του Περιστερίου bwin και η άμυνα του Άρη στην 22η αγωνιστική

Stoiximan Basket League: Ο MVP από τη Ρόδο, η επίθεση του Περιστερίου bwin και η άμυνα του Άρη στην 22η αγωνιστική
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο δέυτερος γύρος της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 22ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Φινάλε μπήκε στον δεύτερο γύρο της Stoiximan Basket League, με τις 12 ομάδες να χωρίζονται σε δύο brackets και να ρίχνονται στη μάχη του Top-6 και των Play Out.

Ο MVP από τη Ρόδο, η επίθεση του Περιστερίου bwin, η άμυνα του Άρη, ο σκόρερ, η φάση της αγωνιστικής και όλα όσα συνέβησαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στα παρκέ της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 22ης στροφής της Stoiximan Basket League.

MVP

Ο Κολοσσός εξασφάλισε την παρουσία του στο Top-6 του ελληνικού πρωταθλήματος και πρωταγωνιστής στη νίκη των Ροδιτών επί του Αμαρουσίου ήταν ο Σίμι Σίτου. Ο Σίτου βρέθηκε στο παρκέ για 20'48", όπου μέτρησε 19 πόντους (7/8 δίποντα, 5/8 βολές), ενώ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με τα 9 ριμπάουντ που κατέβασε. Ο ύψους 2.08 σέντερ συγκέντρωσε 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, την υψηλότερη βαθμολογία παίκτη νικήτριας ομάδας στην αγωνιστική και πήρε τον τίτλο του MVP.

Σκόρερ

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει η ΑΕΚ Betsson τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι bwin, ωστόσο οι 27 πόντοι που σκόραρε δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Ο Αμερικανός έμοιαζε ασταμάτητος με 10/14 δίποντα και 7/7 βολές, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα για την Ένωση με 101-97.

Επίθεση... φωτιά

Το Περιστέρι bwin πέρασε από τα Άνω Λιόσια με μεγάλο "όπλο" την παραγωγικότητά του, καθώς έσπασε το φράγμα των 100 πόντων για να πάρει τελικά τη νίκη με 101-97. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη σούταραν με 50% στο τρίποντο (10/20), ενώ το ποσοστό ευστοχίας τους στα δίποντα ξεπέρασε το 60% (24/38). Οι υπόλοιποι 23 πόντοι προήλθαν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (23/27).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Άρης ήταν σαρωτικός απέναντι στο Λαύριο, επί του οποίου επικράτησε εμφατικά με 84-60. Οι κίτρινοι φημίζονται για την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία και το επιβεβαίωσαν σε ακόμα ένα παιχνίδι. Η ομάδα του Καστρίτη περιόρισε αισθητά το Λαύριο και το κράτησε στους 60 πόντους. Με τέτοια αμυντική επίδοση δύσκολα δεν θα ερχόταν η νίκη, όπερ και εγένετο.

Κυκλοφορία για σεμινάριο

Μία άκρως εντυπωσιακή φάση σε δημιουργία εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με τον Προμηθέα, με τους Βιλντόσα, Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου και Μπαλτσερόφσκι να συνεργάζονται πριν ο Δημήτρης Μωραΐτης ευστοχήσει για τρεις πόντους.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Άρης, Περιστέρι bwin, Κολοσσός, Ολυμπιακός, Καρδίτσα και Παναθηναϊκός AKTOR έκλεισαν νικηφόρα τον δεύτερο γύρο της Stoiximan Basket League. Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός, Περιστέρι bwin, Προμηθέας, Άρης και Κολοσσός θα αγωνιστούν στο Top-6 της δεύτερης φάσης, ενώ ΑΕΚ Betsson, Λαύριο, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Καρδίτσα και Απόλλωνας Πάτρας θα παίξουν στα Play Outs.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

  • Άρης - Λαύριο 84-60
  • ΑΕΚ Betsson - Περιστέρι bwin 97-101
  • Κολοσσός - Μαρούσι 89-85
  • Απόλλωνας - Ολυμπιακός 63-93
  • Καρδίτσα - ΠΑΟΚ 97-78
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας 93-62

Η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης

  • Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
  • Ολυμπιακός - Άρης
  • Περιστέρι bwin - Κολοσσός
  • ΑΕΚ Betsson - Μαρούσι (playouts)
  • Λαύριο - Καρδίτσα (playouts)
  • ΠΑΟΚ - Απόλλωνας Πάτρας (playouts)
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΑΥΡΙΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ