STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Ο κυρίαρχος Μιλουτίνοβ, ο ασταμάτητος Χιλ, ο λυτρωτής Κουζμίνσκας και οι κερδισμένοι της 10ης αγωνιστικής

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ
Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ EUROKINISSI SPORTS

Η 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε με αναμετρήσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον στους φίλους του μπάσκετ, αλλά και εντυπωσιακές εμφανίσεις από τους πρωταγωνιστές. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 10ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Σε τρεις δόσεις ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η οποία για ακόμα μία εβδομάδα προσέφερε πλούσιο θέαμα και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που δεν είχε αντίπαλο στο "ζωγραφιστό", ο Αχμέντ Χιλ που σκόραρε 40 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που λύτρωσε την ΑΕΚ Betsson στην εκπνοή και όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 10ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Κυρίαρχος

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Καρδίτσας, με τον Σέρβο σέντερ να κάνει ένα ασύλληπτο νταμπλ-νταμπλ. Ο ψηλός της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα σκόραρε 21 πόντους και κατέβασε ισάριθμα ριμπάουντ, κάνοντας ό, τι ήθελε στο ζωγραφιστό στη νίκη των ερυθρολεύκων. Συγκέντρωσε 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, τους περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στην 10η αγωνιστική και πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της εβδομάδας.

Ασταμάτητος

Ο Αχμέντ Χιλ παρέδωσε μία εντυπωσιακή παράσταση σκοραρίσματος, ωστόσο το Μαρούσι δεν μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ Betsson. Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε για 39’12’’ και σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να σκοράρει 40 πόντους με 7/15 τρίποντα, 6/7 δίποντα και 7/9 βολές. Σημείωσε μάλιστα και ένα, υψηλού δείκτη δυσκολίας σουτ, που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, αν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας δεν είχε αντίθεση άποψη στην επόμενη κατοχή με 1.2’’ στο ρολόι. Οι 40 πόντοι που σημείωσε αποτέλεσαν την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος στην αγωνιστική και η εμφάνισή του είναι σίγουρα άξια αναφοράς παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να τη συνδυάσει με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Επίθεση… φωτιά

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη στη Ρόδο ανάμεσα σε Κολοσσό και Προμηθέα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το παιχνίδι στο επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης με 114-109. Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό ματς για τους φίλους του μπάσκετ, με τις επιθέσεις να κυριαρχούν. Η ομάδα που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν ο Κολοσσός, ο οποίος πήρε 27 πόντους πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (9/28 τρίποντα), 58 από δίποντα (29/51) και 29 από τις ελεύθερες βολές (29/35).

Άμυνα… μπετόν αρμέ

Ο Ολυμπιακός πέρασε επιβλητικά από την Καρδίτσα περιορίζοντας σε υπερθετικό βαθμό τους Θεσσαλούς, χωρίς να τους επιτρέπουν να βρουν τη σύνδεσή τους με το καλάθι. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κράτησαν την Καρδίτσα στους 54 πόντους και με τέτοια αμυντική λειτουργία, πολύ δύσκολα δεν θα ερχόταν το θετικό αποτέλεσμα. Όπερ και εγένετο με τους ερυθρόλευκους να κατακτούν μία ιδιαίτερα άνετη νίκη.

Το φινάλε

Με την ΑΕΚ Betsson να προηγείται για τρεις (89-86), ο Αχμέντ Χιλ σκοράρει ένα μεγάλο σουτ από μακρινή απόσταση 1.2’’ πριν το φινάλε και όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση. Ο Ζουάν Πλάθα καλεί τάιμ άουτ και η μπάλα πάει στο μπροστινό μέρος του γηπέδου για την Ένωση. Ο Λάνγκστον Χολ κάνει την επαναφορά, το σύστημα που σχεδίασε ο Ισπανός τεχνικός αποτυπώθηκε στο παρκέ, ο Κουζμίνσκας υποδέχθηκε τη λόμπα που του έκανε ο Αμερικανός γκαρντ και πρόλαβε το χρονόμετρο για να γράψει το τελικό 91-89 σε ένα παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις.

Το Fair Play

Δύο πολύ όμορφες στιγμές fair play έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Καρδίτσα. Μιχάλης Λούντζης και Βασίλης Χρηστίδης έκαναν επίτηδες φάουλ στον Κωνσταντίνο Πηλίτση και τον Τάσο Ροζακέα αντίστοιχα, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να σκοράρουν από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο παίκτης της θεσσαλικής ομάδας εκμεταλλεύτηκε το ζευγάρι βολών που εκτέλεσε, ωστόσο ο αθλητής των ερυθρολεύκων αστόχησε δις. Όπως και να 'χει η ήταν δύο υπέροχες κινήσεις από τους παίκτες των δύο ομάδων που αξίζουν προσοχής και αναγνώρισης.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Κολοσσός, Απόλλωνας, ΑΕΚ Betsson, Άρης, Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους στον βαθμολογικό πίνακα. Στην κορυφαία θέση της βαθμολογίας εξακολουθεί να βρίσκεται η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ως η μοναδική αήττητη του πρωταθλήματος, καθώς μετρά δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα δεδομένα για το Final Eight

Πλησιάζουμε προς το φινάλε του πρώτου γύρου και το τοπίο ξεκαθαρίζει αναφορικά με τα 7 εισιτήρια που δίνει η Stoiximan Basket League για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι έξι πρώτες θέσεις είναι εξασφαλισμένες από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό AKTOR, τον Προμηθέα, την ΑΕΚ Betsson, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, με το έβδομο εισιτήριο να αναζητά κάτοχο.

Εφόσον το Περιστέρι bwin επικρατήσει της ΑΕΚ Betsson την επόμενη αγωνιστική, τότε κερδίζει την συμμετοχή του στο Final Eight. Αν ηττηθεί και ο Κολοσσός επικρατήσει του Αμαρουσίου, τότε το εισιτήριο πηγαίνει στην Ρόδο. Σε περίπτωση ήττας του Κολοσσού η πρόκριση πάει στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Θυμίζουμε ότι η όγδοη θέση για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας προκύπτει από το UNICEF Trophy, το οποίο θα διεκδικήσουν Πανιώνιος, Μίλωνας, Δόξα Λευκάδας και Μεγαρίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

  • Κολοσσός - Προμηθέας 114-109 (100-100 κ.α)
  • Απόλλωνας Πάτρας - Λαύριο 71-60
  • ΑΕΚ Betsson - Μαρούσι 91-89
  • Άρης - Περιστέρι bwin 81-73
  • Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 97-85
  • Καρδίτσα - Ολυμπιακός 54-83

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

  • ΠΑΟΚ - Καρδίτσα (23/12, 17:15, ΕΡΤ3)
  • Μαρούσι - Κολοσσός (23/12, 18:00, ERTSPORTS 1)
  • Λαύριο - Άρης (23/12, 20:15, ΕΡΤ3)
  • Ολυμπιακός - Απόλλωνας Πάτρας (24/12, 15:00, ΕΡΤ3)
  • Περιστέρι bwin - ΑΕΚ Betsson (24/12, 17:15, ΕΡΤ3)
  • Προμηθέας - Παναθηναϊκός AKTOR (24/12, 20:15, ΕΡΤ3)
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ