EUROLEAGUE

Στόχος η νίκη στο ΣΕΦ για Μακάμπι

Στόχος η νίκη στο ΣΕΦ για Μακάμπι

Ο καθείς στο είδος του.. και τη συνέχεια τη ξέρετε. Στα της Μακάμπι, αυτό μεταφράζεται ως εξής, για τη συγκεκριμένη εβδομάδα: οι παίκτες έχουν επικεντρωθεί στο πώς θα νικήσουν τον Ολυμπιακό.

Ο καθείς στο είδος του.. και τη συνέχεια τη ξέρετε. Στα της Μακάμπι, αυτό μεταφράζεται ως εξής, για τη συγκεκριμένη εβδομάδα:

Οι παίκτες έχουν επικεντρωθεί στο πώς θα νικήσουν τον Ολυμπιακό, για να δουν προκοπή με την πρόκριση στα πλέι οφ (και να κάνουν "ένα από τα μεγαλύτερα comeback της ιστορίας", που είπε και ο Μόραν Ροθ) και οι διοικούντες με το να τελειώσουν την πώληση του 30% των μετοχών του συλλόγου.

Όχι ότι το έχουν άγχος. Για το μέλλον τους φροντίζουν τα παιδιά. Βρήκαν δυο επιχειρηματίες (ένας από την Μεγάλη Βρετανία και ένας από την Αμερική) που εξέφρασαν ενδιαφέρον να μπουν στη διοίκηση και να αγοράσουν από 15%, για 315.00 ευρώ. Δηλαδή, σε πρώτη φάση η Μακάμπι θα "βγάλει" 630.000 ευρώ).

Αυτές οι μετοχές θα προκύψουν από τους υπάρχοντες κατόχους (θα δώσουν ένα κάτι τις ο καθένας –μειώνοντας το δικό τους μερτικό), με τον έλεγχο να παραμένει στα χέρια των Φέντερμαν και Ρεκανάτι (κάτοχοι του +50%). Η όλη διαδικασία αποσκοπεί στο να αυξηθεί το μπάτζετ της ομάδας, τα επόμενα χρόνια. Που επουδενί θα φτάσει εκείνο των πλουσιότερων συλλόγων, δεν θα έχει όμως, και ως… ταβάνι τα 10 εκάτ. ευρώ.

"Βρήκαν" τα τρίποντα και τον Χίκμαν

Πάμε τώρα, και στο αγωνιστικό κομμάτι της Μακάμπι. Το σημείο που επικεντρώνουν οι… κατάσκοποι, σε ό,τι αφορά το 4/4 που έχει στην Ευρωλίγκα εσχάτως η Μακάμπι (ένεκα του οποίου διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στα πλέι οφ, από εκεί που φαινόταν… χαντακωμένη), είναι η βελτίωση στα τρίποντα και ο Ρίκι Χίκμαν. Και εξηγούμαστε.

Κατά τη ρέγκιουλαρ σίζον, η «ομάδα του λαού» είχε 70/176 τρίποντα (39.8%) και έως την 7η αγωνιστική του ΤΟΡ16, όταν είχαν μόλις δυο νίκες (με τη Φενέρμπαχτσε και στην Μπεσίκτας) , είχαν από τα 6.75 έναν αριθμό που δεν τον λέτε και… εκπληκτικό (42/120, 35%). Για να λέμε βέβαια, την πάσα αλήθεια μπροστά σε εκείνον που είχαν στα τέσσερα πρώτα ματς του ΤΟΡ16 (στη Σιένα, με την Κάχα, με τη Φενέρ και στη Χίμκι) είναι θεϊκός (18/69, 26%)!

Τι ακολούθησε; Στις νίκες με τη Σιένα, στην Κάχα Λαμποράλ, στη Φενέρμπαχτσε και με τη Χίμκι, μέτρησαν 40/92 (43.4%), βρίσκοντας τη λύση στο.. θέμα τους. Μπορεί να μην χαρακτηρίστηκε από επική συνέπεια, αλλά έχει γίνει κάτι καλύτερο. Μαζί με αυτή τη λύση, «βρήκαν» και τον Χίκμαν.

Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ έχει εξελιχθεί σε ηγέτης της παρέας του τον τελευταίο μήνα, με ενδεικτικότερη όλων την εμφάνιση που έκανε στο 80-79 επί της Χίμκι, την περασμένη εβδομάδα. Το παλικάρι είχε 30 πόντους, με 10/14 βολές, 4/9 δίποντα και 4/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 35.08’’.

Το πρόβλημα που ακόμα δεν έχει λυθεί είναι πώς θα γίνει να μη «φορτώνεται» τόσο εύκολα με φάουλ ο Σον Τζέιμς. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δουλεύει επ’ αυτού, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα βρει την άκρη. Ελπίζει πως αυτό θα συμβεί, νωρίτερα… από το τέλος της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, είναι ο μοναδικός ψηλός της Μακάμπι που έχει μια άλφα συνέπεια (μπροστά στον Πλάνινιτς, είναι το έπος της σταθερότητας και κάπου στη μέση είναι ο Ελιγιάχου), οπότε… καταλαβαίνετε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ