EUROLEAGUE

Στο ίδιο έργο θεατής ο Παναθηναϊκός

Στο ίδιο έργο θεατής ο Παναθηναϊκός

Η Λοκομοτίβ έκανε το 3/3 απέναντι στον Παναθηναϊκό φέτος (με το 76-67), έχοντας ως "όπλο" την ευστοχία από την περιφέρεια. Μόνο που αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά απέναντι στο "τριφύλλι". Το Euroleague Greece αναλύει.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τη Λοκομοτίβ, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς δήλωσε πως " τα υψηλά ποσοστά της Λοκομοτίβ στα τρίποντα έκαναν πολύ δύσκολο το έργο μας". Κι η αλήθεια είναι πως οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να είχαν φύγει από τον Κρασνοντάρ όντας οι νικητές, αν δεν είχαν δεχθεί τέσσερα τρίποντα στα τελευταία 3'31'' της αναμέτρησης, την ώρα που δεν ευστόχησαν ούτε σε ένα δικό τους.

Αν κοιτάξει όμως τι έχει συμβεί στις τρεις ήττες από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα διαπιστώσει πως τα πολύ καλά ποσοστά στα σουτ πίσω από τα 6μ75 δεν αποτελούν παρά... μέρος του παιχνιδιού. Από τη μία, το 50% (13/26) που είχαν χθες (21/1) οι γηπεδούχοι δεν είναι η καλύτερη επίδοσή τους απέναντι στο "τριφύλλι", αφετέρου έχουν αποδείξει πως νιώθουν άνετα, όταν το παιχνίδι θα περιλαμβάνει πολλά μακρινά σουτ.

Για παράδειγμα, στο πρώτο φετινό ραντεβού οι "κόκκινοι" είχαν 8/17 από την περιφέρεια, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει το ισχνό 7/22. Επίδοση που επαναλήφθηκε από πλευράς του "τριφυλλιού" στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Πρόδηλο είναι πως με τόσο μεγάλη διαφορά στα περιφερειακά σουτ, είναι λογικό να έχει το πάνω χέρι η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως τα περισσότερα σουτ έρχονται από τους παίκτες που ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να τους βλέπει να "εκτελούν".

Οι Μάλκολμ Ντιλέινι, Ντοντέι Ντρέιπερ και Ράιαν Μπρόκχοφ είχαν 4/10 τρίποντα (4/7 η υπόλοιπη ομάδα) στον πρώτο φετινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, 11/20 (2/7 η υπόλοιπη ομάδα) στο "διπλό" στο ΟΑΚΑ και 10/16 (3/10 η υπόλοιπη ομάδα) στη χθεσινή νίκη επί των "πρασίνων".

Όπως καταλαβαίνετε, οι τρεις τους είναι αυτοί που κρατούν τα "κλειδιά" σε κάθε περίπτωση. Κι αν στο πρώτο φετινό ραντεβού, το παιχνίδι κρίθηκε από το "ξέσπασμα" των ψηλών της Λοκομοτίβ στο τελευταίο τετράλεπτο, δεν συνέβη το ίδιο με τους αγώνες που ακολούθησαν. Από τη μία, στο ΟΑΚΑ, οι Μάλκολμ Ντιλέινι και Ράιαν Μπρόκχοφ σκόραραν με συνέπεια από τα 6μ75, από την άλλη ο Ντοντέι Ντρέιπερ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, με τα δύο τρίποντα που έβαλε στο τέλος δύο ρωσικών επιθέσεων.

Βέβαια, το... αποκορύφωμα των παραπάνω το είδαμε χθες (21/1) το βράδυ στο Κρασνοντάρ , με τον Αμερικανό πλεϊμέικερ να κάνει όλη τη διαφορά στα τελευταία 3'31'' του αγώνα με τα τρία τρίποντα που σημείωσε. Σουτ στοχευμένα, μέσα από περιστροφή της μπάλας και με τον παίκτη να έχει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, δεν ήταν όλες οι επιλογές απόλυτα σωστές, αλλά η ουσία μετράει. Σύμφωνα με την οποία, η μπάλα βρήκε τον στόχο σε ισάριθμες περιπτώσεις, για να προκύψει το τελικό +9 (76-67) εις βάρος του "τριφυλλιού".

Όσο για τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς; Στα ίδια παιχνίδια είχαν 7/22 (πρώτο και δεύτερο) και 9/26 (τρίτο) τρίποντα. Οπότε ήταν λογικό να χάσουν την επαφή με το σκορ και, εν τέλει, τη νίκη...

Παιχνίδι Τρίποντα Ντιλέινι Ντρέιπερ Μπρόκχοφ Υπόλοιπη ομάδα
Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός 81-70 8/17 2/4 1/3 1/3 4/7
Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ 71-77 13/27 4/8 3/5 4/7 2/7
Λοκομοτίβ - Παναθηναϊκός 76-67 13/26 3/7 6/8 1/1 3/10
ΣΥΝΟΛΟ 34/70 9/19 10/16 6/11 9/24
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ