ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο τέλος η Φενέρ, 0-2 για Αθηναίου

Στο τέλος η Φενέρ, 0-2 για Αθηναίου

Η Εσκισεχίρ του Γιάννη Αθηναίου υπέστη τη δεύτερη ήττα της στο τουρκικό κύπελλο. Η Ανκάρα επέστρεψε στις νίκες, ο Γκούντελοκ ''καθάρισε'' στο τέλος για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Το 78-64 της Ανκάρα επί της Ιστανμπούλ ήταν το ματς με το οποίο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του τουρκικού κυπέλλου (Erkekler Türkiye Kupası, αν προτιμάτε, στο οποίο παίζουν όλες οι ομάδες της TBL, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους).

Ήταν η πρώτη νίκη της εκπροσώπου της Άγκυρας, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Φενέρμπαχτσε. Η Ιστανμπούλ επίσης έχει ρεκόρ 1-1.

Ο Κλέι Τάκερ είχε 15π., οι Αμινού και Μαρκίς Γκριν από 12 (ο δεύτερος είχε και οκτώ ασίστ) και ο Σαμαρντίσκι 10π. Για τους νεοφώτιστους, ο Στίβεν Στέφενσον είχε 20π. και 7 ριμπ. καιο Ζακ Ράιτ ήταν ο δεύτερος και τελευταίος διψήφιος, με 10π. και 5 ασίστ.

Στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικράτησε της Τόφας με 76-79 κι έκανε το 2/2 στον Γ' όμιλο. Ο Άντριου Γκούντελοκ ήταν αυτός που σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 σε ''νεκρό'' χρόνο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ο Αμερικανός ''μπόμπερ'' τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους ενώ ο Ζόριτς πρόσθεσε 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Δεύτερη ήττα για τον Αθηναίου

Στον τέταρτο όμιλο, η Εσκισεχίρ του Γιάννη Αθηναίου υπέστη τη δεύτερη ήττα της, από την Μπάνβιτ (66-74), με τον Έλληνα γκαρντ να 'χει 5π., με 2/3 διπ., 0/3 τριπ. και1/1 βολές, 3 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κλεψ. και 1 λάθος σε 25.16''. Η Καρσίγιακα έκανε το 2/2, με το 86-64 επί της Τραμπζνοσπόρ. Ηγέτης των νικητών ήταν ο Παλάσιος με 22π. (10/19 διπ.), ενώ για... τους άλλους ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς σταμάτησε στους 18π.

Τα δυο πρώτα γκρουπ θα κάνουν πρεμιέρα στις 5/10. Για τον Α' όμιλο, η Τορκού Κόνια θα παίξει με τη Γαλατασαράι και η Γκαζιαντέπ με την Ουσάκ Σπορτίφ, ενώ για τον Β' η Τουρκ Τέλεκομ θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές και η Νταρουσάφακα με την Μπεσίκτας.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ