ΕΥΡΩΠΗ

Στην Ισπανία μιλούν για συμφωνία του ΝΒΑ με τη FIBA που θα διαλύσει την EuroLeague

Οι Ζαγκλής και Σίλβερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019
Οι Ζαγκλής και Σίλβερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 2021 MARK SCHIEFELBEIN/AP PHOTO

ΝΒΑ και FIBA ετοιμάζονται να διαλύσουν την EuroLeague, όπως αναφέρει η MARCA την Πέμπτη (21/10), μετά από την απόφαση των ομάδων να γυρίσουν την πλάτη στον Ζόρντι Μπερτομέου.

Αυτό που ακουγόταν ως φήμη εδώ και μερικές ημέρες, αυτό που έγραψε ο Γιάννης Φιλέρης το πρωί της Πέμπτης στο SPORT24, φαίνεται πως βρισκόταν στο μυαλό των παραγόντων του ΝΒΑ και της FIBA εδώ και πολλά χρόνια.

Την ώρα που παράγοντες της EuroLeague υποστηρίζουν ότι έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα με την FIBA, την ίδια ώρα οι παράγοντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας διαψεύδουν το γεγονός και δίνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της MARCA, τα χέρια με το ΝΒΑ για την δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής Λίγκας η οποία θα διαλύσει την υπάρχουσα, ειδικά από τη στιγμή που οι ομάδες της γύρισαν την πλάτη στον Ζόρντι Μπερτομέου.

Σύμφωνα, πάντα, με την MARCA ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Μπερτομέου για να του εκφράσει τις απόψεις του για τον τρόπο με τον οποίο "τρέχει" το κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ στόχος του είναι υπάρξει μία εντελώς νέα διοργάνωση, με νέους κανονισμούς, μετά από την επιτυχία που είχε η Basketball African League (BAL) τους προηγούμενους μήνες.

Το πρωτάθλημα που έγινε στην Κιγκάλι Αρένα της Ρουάντα ήταν δεδομένο πως χρησιμοποιήθηκε ως test event από το ΝΒΑ, που συνεργάζεται στενά με τη FIBA, καθώς ο Σίλβερ έχει άριστες σχέσεις με τον Γενικό Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή.

Μένει να δούμε αν πράγματι θα δημιουργηθεί μια νέα Λίγκα από τη σεζόν 2022/23 και αν αυτή η Λίγκα θα λειτουργήσει πιλοτικά με στόχο κάποια στιγμή θα υπάρξει και μια European Conference η οποία θα συμμετέχει στο ΝΒΑ. Κάτι που ακούγεται από δύσκολο έως απίθανο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ EUROLEAGUE FIBA NBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ