ΜΑΡΟΥΣΙ

Στην -απόλυτη- εκπνοή!

Στην -απόλυτη- εκπνοή!
Αποστολίδης

Με buzzer beater του Νίκου Μπουντούρη το Μαρούσι κέρδισε εκτός έδρας τον Πανελλήνιο με 73-75

Ήταν πραγματικά... ανέλπιστη η νίκη που πήρε το Μαρούσι, καθώς μέχρι το 38' ο Πανελλήνιος έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και με τη διαφορά στους εννιά πόντους, ήταν δύσκολο να ανατραπούν τα πράγματα. Κι όμως, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.
Κι αν ο Μπουντούρης παίρνει τη δόξα της τελευταίας στιγμής, ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν ο πρωταγωνιστής του Αμαρουσίου σε όλη την υπόλοιπη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε συνολικά 26 πόντους με 4/6 τρίποντα και ήταν αυτός που "μιλούσε" στα δύσκολα, αλλά και στα... εύκολα, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου το Μαρούσι εμφανίστηκε καλύτερο και με σκληρή άμυνα προηγήθηκε με 13-19.

Ο Πανελλήνιος στην πρώτη περίοδο ήταν... άφαντος, όχι όμως και στη δεύτερη, όταν ο Άντονι Γκράντι ανέβασε την απόδοσή του και "έσπρωξε" και την υπόλοιπη η ομάδα, η οποία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 35-33. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανελλήνιος έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ο Γκράντι έπαιρνε σημαντικές βοήθειες στην επίθεση από τον Αργυρόπουλο και τον Παπαϊωακείμ.

Όταν οι "ολυμπιονίκες" προηγήθηκαν με 66-56 στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Χαραλαμπίδης αντέδρασε και πάλι για λογαριασμό του Αμαρουσίου και με δικά του σουτ έφερε την ομάδα του στους τρεις πόντους (66-63). Όμως, ο Πανελλήνιος κατάφερε να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά στους επτά πόντους (72-65) σε ένα κρίσιμο -φαινομενικά- σημείο.

Ωστόσο, το Μαρούσι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τρίποντο του Καϊμακόγλου μείωσε στον έναν πόντο (72-71), ενώ λίγες στιγμές αργότερα ο ίδιος παίκτης κέρδισε φάουλ και πήγε στη γραμμή των βολών, όπου ήταν εύστοχος και στις δύο (72-73). Στην επόμενη, πολύ κρίσιμη, επίθεση του Πανελληνίου, ο Αργυρόπουλος κέρδισε φάουλ, αλλά έβαλε μόνο τη μία βολή.

Με το μυαλό όλων να βρίσκεται ήδη στην παράταση, αφού απέμενε ένα δευτερόλεπτο, το Μαρούσι με μακρινή "μπέιζμπολ" πάσα, έφτασε την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου, όπου ύστερα από μια... καραμπόλα και μερικές κόντρες, κατέληξε στα χέρια του Νίκου Μπουντούρη, ο οποίος μόνος του πέτυχε το λέι απ (υπάρχουν ενστάσεις, ίσως δικαιολογημένες, για το αν είχε λήξει ο χρόνος) και χάρισε στην ομάδα του το διπλό!

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-33, 62-51, 73-75

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 3, Αργυρόπουλος 15, Καλαϊτζίδης 1, Καράμπουλας, Γκράντι 17 (1), Αποστολίδης, Πέτρουλας 5 (1), Ράνσιτς, Σκλάβος 10 (2), Ν΄Ντιαγέ 2, Ντόζετ 6, Παπαϊωεκείμ 14.

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Παπαντωνίου, Νοέας 3 (1), Χαραλαμπίδης 26 (4), Μπουντούρης 5 (1), Γιάζβιν 8, Μπράιαντ 2, Μαυροειδής, Κογιαντίνοβιτς 5 (1), Μιλισάβλιεβιτς 13 (1), Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 13 (1).

*Ο Πανελλήνιος θα ζητήσει επανάληψη του αγώνα, καθώς θα καταθέσει την Κυριακή ένσταση για το καλάθι του Νίκου Μπουντούρη. " Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα είναι οδυνηρή" δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος για τη διαιτησία, ενώ θα βγει και ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την ΚΑΕ.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εμφανώς χαρούμενος, τόνισε: "Οι παίκτες μου στο τέλος κατάφεραν, αυτό που ήθελαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Είχαμε καρδιά και αξίζαμε αυτή τη νίκη".


















TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ