ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Α2 και επίσημα ο Ολυμπιακός

Στην Α2 και επίσημα ο Ολυμπιακός

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 επειδή δεν κατέβηκε στον αγώνα των playoffs με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός υποβιβάστηκε επίσημα στην Α2. Αυτή ήταν η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την απόφαση των "ερυθρόλευκων" να μην κατέβουν στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών των playoffs της Basket League (20/5) με τον Παναθηναϊκό . Επιπροσθέτως, τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αφαίρεση έξι βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης κανονικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει ΕΣΑΚΕ, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα υποβιβαζόταν. Στον Ολυμπιακό το γνώριζαν αυτό, αλλά έκαναν πράξη τα λεγόμενά τους, κάτι που είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο συνέδριο της Θύρας 7 .

Με λίγα λόγια, η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή ήταν η αναμενόμενη, με τον Ολυμπιακό να μην προβλέπεται να κάνει πίσω. Και έχει δύο λόγους που δεν σκοπεύει να το κάνει: Οι ισάριθμες προσφυγές που έχει καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ:

Στην πρώτη προσφυγή, η ομάδα του Πειραιά υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκε παράτυπη διαδικασία στην κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής, δημοσιεύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο .

Στην δεύτερη προσφυγή, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι υπήρξε παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League .

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δικαιωθεί σε κάποια εκ των δύο προσφυγών που κατέθεσε, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν, αφού στην πρώτη προσφυγή ζητούν την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής, ενώ στην δεύτερη να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, άρα κατ΄επέκταση να ακυρωθούν τα φετινά playoffs.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:
α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της και

β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play – offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019".

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός δεν αντικαθίσταται

Οχτώ απόψεις για την απόφαση των Αγγελόπουλων

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ