EUROLEAGUE

Στη Μάλαγα βρήκε την ταυτότητα του

Στη Μάλαγα βρήκε την ταυτότητα του

Πριν πάει στη Μάλαγα, ήταν ο ανιψιός του Ντάνι Έιντζ και ο εξάδελφος του Άντι Τούλσον. Τώρα πια, ο Ράιαν Τούλσον έχει τη δική του μπασκετική υπόσταση (video).

Όλη του τη ζωή, από τότε που θυμάται τον εαυτό του, αναζητούσε την ταυτότητα του. Τη δική του. Γιατί μέχρι πρότινος, ο Ράιαν Τούλσον ήταν ο ανιψιός του Ντάνι Έιντζ (πρώην NBAer και μετά πρωταθλητή προπονητή στο ΝΒΑ)και ο εξάδελφος του Άντι Τούλσον, που πέρασε από τη χώρα μας και φόρεσε τις φανέλες της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου.

Ό,τι και αν έκανε, όπου και αν έπαιζε, ήταν γνωστός για το DNA του και όχι για όσα κατέθετε εκείνος στο παρκέ.

Αυτό δεν άλλαξε ούτε όταν σκόραρε 63 πόντους, σε 60 λεπτά συμμετοχής κατά το 123-121 των Wolverines της Utah Valley επί του Chicago State, ματς που κρίθηκε στην τέταρτη παράταση. Αυτό είναι ρεκόρ που υπάρχει ακόμα και σήμερα στο NCAA.

Εν πάση περιπτώσει, ο γκαρντ της Μάλαγα κατάφερε μόλις φέτος (στα 28) να αποκτήσει δική του μπασκετική υπόσταση, μετά τη θεαματική εξέλιξη που είχε στο ΤΟΡ16 της Euroleague. Οι 5.2 πόντοι ανά αγώνα, που είχε σε 18.47'' σε κάθε ένα από τα έξι ματς της regular season, έγιναν 11.8π. σε 19.45'' συμμετοχής, σε πέντε αγώνες στο ΤΟΡ16, με τα ποσοστά του να εξελίσσονται σε 46.2% στα δίποντα (από 27.8%) και σε 42.1% στα τρίποντα (από 36.8%), ενώ μείωσε τα λάθη του από 1.3 σε 0.8.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για το αίμα που κυλά στις φλέβες του, έγινε θέμα στο Weekly Show, με την πρώτη ερώτηση να αφορά την οικογένεια του. Δηλαδή, τον Άντι Τούλσον και τον Ντάνι Έιντζ.

Στη Μάλαγα βρήκε την ταυτότητα του

" Και οι δύο άσκησαν μεγάλη επιρροή επάνω μου. Ειδικά ο Ντάνι. Όταν ήμουν μικρός, εκείνος έπαιζε στους Σανς, εγώ είμαι από το Φοίνιξ και μπορείτε να καταλάβετε τι σήμαινε αυτό. Δίδασκε το γιο του μπάσκετ και εγώ ήμουν συνέχεια μαζί, αφού είμαστε φίλοι. Μας έμαθε πολλά. Κάθε φορά που πηγαίναμε στο γήπεδο, μας σταματούσε για να μας δείξει πώς γίνεται σωστά αυτό που κάνουμε, τις συνθήκες στο "ένας με έναν". Μας βοήθησε πάρα πολύ".

Στη Μάλαγα βρήκε την ταυτότητα του

Ο Άντι Τούλσον ανέλαβε αργότερα. " Όταν πήγα στο κολέγιο και κατάλαβα πως μπορούσα να γίνω επαγγελματίας παίκτης, ήξερα πως θα πάω στην Ευρώπη και όχι στο ΝΒΑ. Τότε ήταν που ο Άντι με βοήθησε με πληροφορίες και συμβουλές που μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες για την ευρωπαϊκή μου καριέρα, ώστε να γίνω επιτυχημένος".

Από ό,τι αποδείχθηκε, η Ευρώπη ήταν η σωστή επιλογή για τον Τούλσον, αν σκεφτείτε πως αυτή είναι η πέμπτη σεζόν. Ξεκίνησε με την τουρκική Καρσίγιακα, τη σεζόν 2009-2010, συνέχισε στην ιταλική Μπενετόν (2010-2011), από εκεί πήγε στη Μοντεγκρανάρο (2011) και την Αλιάγα Πετκίμ (2011-2012), πριν μετακομίσει στην Ισπανία για την Γκραν Κανάρια (2012-2013) και πάει φέτος στην Ανδαλουσία. Αυτή είναι η πρώτη του χρονιά στη Euroleague και έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς της ομάδας του. Σαν τον εξάδελφό του, Άντι.

" Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι παρακολουθούσα τον Άντι, όταν έκανε καριέρα στην Ευρώπη και τώρα είμαι και εγώ στην Ισπανία, όπου έπαιξε και εκείνος. Είμαι στη θέση του. Είναι πολύ διασκεδαστικό, όπως είναι πάντα χρήσιμο ότι μπορώ να μιλήσω μαζί του για τα όσα είχε περάσει στην ισπανική λίγκα και να μοιραστώ μαζί του τις εμπειρίες που ζω τώρα. Μου έμαθε πολλά".

Στη Μάλαγα βρήκε την ταυτότητα του

Η συνεχής σύγκριση με τον εξάδελφο του και το θείο του ήταν... πάντα εκεί και πάντα οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει για να "φτιάξει" δικό του όνομα.

"Ο κόσμος δεν με ήξερε ως Ράιαν Τούλσον, αλλά ως ως ανιψιό του Ντάνι Έιντζ και εξάδελφο του Άντι. Ανέκαθεν, αυτό που ήθελα να κάνω είναι να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αξίζω και όχι να με συγκρίνω με εκείνους. Ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά είχα τη δυνατότητα να κάνω τελικά δικό μου όνομα, να χτίσω τη φήμη μου ως "καλού παίκτη"".

Όταν ήταν στο κολέγιο και έκανε το ρεκόρ... που σας λέγαμε (των 63 πόντων), έζησε και μια άλλη μοναδική εμπειρία: αυτή του μοντέλου! "Ένας γνωστός φωτογράφος στο κολέγιο μου, ο Μαρκ Κλέιμ μου ζήτησε να δώσω μια συνέντευξη για το ρεκόρ που είχα κάνει και να μου κάνει μια ιδιαίτερη φωτογράφιση. Ήταν κάτι που έκανα μια φορά και τελείωσε. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μοντέλο". Τον θεωρεί " επαγγελματία μπασκετμπολίστα, που παίζει για την Ουνικάχα Μάλαγα. Σύζυγο της Τζες, πατέρα του Άσερ, ενώ υπάρχουν και δίδυμα κορίτσια που είναι... στο δρόμο. Αναμένεται να... αφιχθούν τον Μάρτιο". Ή τουλάχιστον έτσι συστήνεται στο Twitter (@RyanToolson).

Στη Μάλαγα βρήκε την ταυτότητα του
TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ