ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα τοπικά το Ηράκλειο, στην Β' Εθνική ο Κρόνος!

Στα τοπικά το Ηράκλειο, στην Β' Εθνική ο Κρόνος!

Νέες αλλαγές επιφέρει στις εθνικές κατηγορίες ο εθελούσιος υποβιβασμός του Ηρακλείου στην ΕΚΑΣΚ. Διαβάστε ποιες είναι οι ομάδες που ανεβαίνουν σε Β' και Γ' Εθνική.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ για τις ανακατατάξεις σε Α2, Β' και Γ' Εθνική, ήρθε το Ηράκλειο να προκαλέσει νέες αλλαγές! Η κρητική ομάδα αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδα στην Β' Εθνική, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην ΕΚΑΣΚ και να δημιουργήσει νέο ντόμινο αλλαγών στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Βάσει των αγώνων κατάταξης που έγιναν μετά τη λήξη των προηγούμενων πρωταθλημάτων, στην Β' Εθνική θα προβιβαστεί ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου (είχε νικήσει την Αχαγιά 70-65), ενώ την ανιούσα στην Γ' Εθνική θα πάρει και το Πέρα, ο σύλλογος που είναι πρώτος επιλαχών από την Α' ΕΣΚΑΝΑ, καθώς τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Το Δ.Σ. του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. μετά από διεξοδική εξέταση όλων των παραμέτρων και ​κυρίως των τρεχουσών ​οικονομικών δυνατοτήτων, ​του ​αγωνιστικού ​ και ​​ ​του ​Στελεχιακού δυναμικού που αφορούν στο τμήμα μπάσκετ της ανδρικής ομάδας του Ομίλου,​ αποφάσισε ομόφωνα να ενημερώσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Β εθνικής κατηγορίας για το2018-2019 και ως εκ τούτου να μην συμπεριληφθεί στην κλήρωση των αγώνων του Νοτίου Ομίλου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Τις επόμενες ημέρες το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» θα ανακοινώσει τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό των τμημάτων του, για την περίοδο 2018 -2019, ο οποίος θα βασίζεται στην καταστατική αρχή για συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων των μικρών και μεγάλων αθλητών του, τη συμμετοχή τους σε αγώνες και την εξασφάλιση διακρίσεων ​με σταθερό, μόνιμο στόχο την αρμονική ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο για την δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων όπως αρμόζει στην ιστορική Σχολή Μπάσκετ του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ»".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ