ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπουδαία νίκη για τους Παίδες

Η Εθνική ομάδα Παίδων επικράτησε με 74-72 της διοργανώτριας Ιταλίας και την άφησε εκτός...

Οι παίκτες του Νίκου Τούφα έδειξαν ψυχή στο τέλος όταν οι Ιταλοί με τον κόσμο στο πλευρό τους λίγο έλειψε να φέρουν τα πάνω κάτω. Έτσι, η Εθνική εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Όπως και στο ματς της πρεμιέρας, έτσι και κόντρα στους Ιταλούς η Εθνική ομάδα μπήκε στο παρκέ ορεξάτη. Ωστόσο αυτή τη φορά επέβαλε για τα καλά το ρυθμό της και μετά το 26-18 του δεκαλέπτου διεύρυνε ακόμα περισσότερο την υπερ της διαφορά.

Με τους Τέρπο και Χρυσικόπουλο να ηγούνται της επίθεσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με 40-27 κι έφυγε για τα αποδυτήρια στο +12 (43-31). Στο 22ο λεπτό η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή της με το σκορ να είναι 49-35, ωστόσο από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Ιταλοί άρχισαν να μειώνουν σταδιακά και πέρασαν μπροστά με το τέλος της 3ης περιόδου (63-64).

Το παιχνίδι στο 4o δεκάλεπτο έγινε ντέρμπι και οι νεαροί σε ηλικία παίκτες και των δύο ομάδων υπέπεσαν σε αρκετά λάθη. Οι διεθνείς μας με δύο βολές του Αντωνάκη πήραν το προβάδισμα στο 28ο λεπτό, κάνοντας το 71-69, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι τα 12 δευτερόλεπτα όταν ο Τσαλκιτζής έκανε το 72-69 με 1/2 βολές. Στο τέλος, η Εθνική δεν κινδύνευσε, καθώς οι Ιταλοί μείωσαν στην εκπνοή σε 74-72.

Δεκάλεπτα: 26-18, 43-31, 63-64, 74-72

Ελλάδα (Τούφας): Γρίψιος, Τέρπος 19 (3), Αντωνάκης 5, Μαυρογιάννης 10 (1), Τσαλκιτζής 8 (1), Μοτσένιγος 9 (1), Σικαλίδης 3, Μαραγκός 2, Χρυσικόπουλος 18 (2).

Ιταλία (Μποκίνο): Τραίνι 6 (1), Ρίτσι, Κουαρίζα 4 (1), Τσερόν, Οντομέγκε 5, Μιάν 5 (1), Σγκόμπα, Σαμπατίνο 12 (3), Ινγκρόσο 24 (1), Σπιτσικίνι 6 (1), Πίνι 10, Τζεντίλε.



Τούφας: "Ήταν παιχνίδι ζωής ή θανάτου"

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε όπως είναι φυσικό ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Τούφας μετά το τέλος του αγώνα. "Φάνηκε ότι ο όμιλος μας είναι δύσκολος και... μπερδεμένος από το γεγονός ότι η Τσεχία νίκησε τη Σερβία. Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου και έτσι το είδαμε από την πρώτη στιγμή.

Καταφέραμε και πετάξαμε εκτός τη διοργανώτρια Ιταλία η οποία τώρα θα πάει για τις θέσεις 13-16. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και σήμερα ήμασταν πιο ισορροπημένοι.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί δεν άξιζαν να φύγουν από τόσο νωρίς από τη διοργάνωση. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια αν δείξουμε την ίδια συγκέντρωση και πάθος. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά"



.

Ένας από τους παίκτες της Εθνικής που έδωσε πολλές μάχες μέσα στο καλάθι ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Ο Έλληνας ψηλός πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε έξι ριμπάουντ, προσφέροντας σημαντικές βοήθειες στην ελληνική ομάδα.

"Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις μάχες ψηλά. Εμείς θέλαμε αυτή τη νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για λόγους ψυχολογίας καθώς προερχόμασταν από πολλές ήττες και στα φιλικά παιχνίδια.

Ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη και να καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα. Τα λάθη ήταν θέμα καθαρά απειρίας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί το ματς με τη Σερβία θα είναι μεγάλο ντέρμπι"






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ