EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης και έχουμε περηφάνια"

Σπανούλης: "Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης και έχουμε περηφάνια"

Ο Σπανούλης στάθηκε στην καλή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ρεάλ, τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους και επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και πως έχουν περηφάνια ως ομάδα. "Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας". Το βίντεο με τις δηλώσεις του στα αποδυτήρια.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα σημεία που κρίθηκε ο τρίτος προημιτελικός και στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασαν οι Πειραιώτες, μιλώντας στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ. Ο Βασίλης Σπανούλης επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι παραμένουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης, τονίζοντας πως πρόκειται για μία ομάδα με περηφάνια.

Για το τι έκανε σωστά ο Ολυμπιακός αυτή την φορά και πήρε τη νίκη απέναντι στην Ρεάλ: "Αυτό που κάναμε και πήραμε τη νίκη στο ΣΕΦ ήταν πως κρατήσαμε την καλή άμυνα που παίξαμε στην Μαδρίτη, εκείνη του τελευταίου δεκαλέπτου στο δεύτερο παιχνίδι. Με πολλές αλλαγές στα μαρκαρίσματα ώστε να κάνουμε τους παίκτες της Ρεάλ να σκεφτούν περισσότερο. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να μην τους επιτρέψουμε να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και αν δεν κάνω λάθος δεν τους αφήσαμε να δώσουν αρκετές τελικές πάσες.

Μειώσαμε τον αριθμό των ασίστ που έχουν και τους αναγκάσαμε να πάνε σε ένα περισσότερο ατομικό παιχνίδι. Έβαλαν και πάλι ορισμένα δύσκολα και μακρινά σουτ, αλλά αυτοί οι 8-10 πόντοι που γλυτώσαμε, κρατώντας τους στους 76 πόντους ήταν κάτι που μας βοήθησουμε να φτάσουμε στη νίκη. Παίξαμε καλή άμυνα και τους κρατήσαμε σχετικά χαμηλά, κάτω από τους 80 πόντους. Πιστεύω ότι γενικά κάναμε καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Στο τέλος του αγώνα κάπως ολιγορήσαμε, όπως ολιγορήσαμε και στο τέλος του ημιχρόνου. Είναι σημαντικές λεπτομέρειες αυτές και στο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε πάει με ένα καλύτερο σκορ.

Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Η Ρεάλ δεν έχει τίποτα να χάσει. Έχουμε βρεθεί και εμείς στην δική τους θέση. Ήταν ένα ματς που έπρεπε πάση-θυσία να το πάρουμε, το πήραμε, συνεχίζουμε και παραμένουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος πάλι ώστε να το διορθώσουμε, για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και την Τετάρτη. Να κρατήσουμε στο παιχνίδι μας ό,τι κάναμε σωστά και καλά και να πάμε να ισοφαρίσουμε την σειρά.

Για την ψυχολογία της ομάδας ύστερα από το 2-1 στη σειρά: "Μετά από αυτή το αποτέλεσμα αλλάζει η ψυχολογία και για τις δύο ομάδες. Και εμάς αυτή η νίκη μας δίνει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, ενώ πλέον και η Ρεάλ αρχίζει να σκέφτεται το ενδεχόμενο πέμπτο παιχνιδιού σε περίπτωση επόμενης ήττας. Δεν είναι εύκολο, τώρα δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα και για εκείνους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε οι επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητές Ευρώπης. Είμαστε μία ομάδα που διαθέτει περηφάνια και θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας.

Για το αν θεωρεί πως η Ρεάλ δεν αντέχει τα δύσκολα: "Δεν ξέρω αν η Ρεάλ έχει ή δεν έχει αντανακλαστικά για τα δύσκολα. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως αν θέλουμε να κερδίσουμε την Ρεάλ θα πρέπει να τους βάλουμε να σκεφτούν. Με αυτόν τον τρόπο τους πάμε σε ένα πολύ ατομικό παιχνίδι. Μέχρι στιγμής έχουν βάλει πολλά τρελά σουτ, αλλά και ακόμη με αυτά τα τρελά σουτ που έβαλαν τους βλέπουμε πως έμειναν στους 75 πόντους κοντά. Γιατί στο ΣΕΦ για παράδειγμα τους κρατήσαμε στους 38 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην Μαδρίτη είχαμε δεχτεί στο ημίχρονο 53 και 48 πόντους αντίστοιχα στα δύο πρώτα ματς. Μιλάμε για μία τρομερή διαφορά και όταν παίζουμε έτσι καλή άμυνα καταφέρνουμε και τους κόβουμε τον ρυθμό, χαμηλώνοντας το σκορ.

Για το αν άργησε ο Ολυμπιακός να βρει τα "κουμπιά" της Ρεάλ: "Ποτέ δεν είναι αργά. Το θέμα είναι να βλέπεις τα παιχνίδια, να αντιλαμβάνεσαι και να καταλαβαίνεις καταστάσεις ώστε να διορθώσεις τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Το προπονητικό-τιμ έκανε σπουδαία δουλειά, παρατηρώντας το τι μπορούμε να κάνουμε σωστά ώστε να μπορέσουμε να τους κοντράρουμε και τους νικήσουμε. Διότι αν τους παίξει στα ίσα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, γιατί διαθέτουν μία πάρα πολύ ταλαντούχα ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, τους οποίους είναι δύσκολο να κοντράρεις, όχι μόνο εμείς, αλλά οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Και αυτό που καταφέραμε να κάνουμε, να τους κόψουμε τον ρυθμό, πηγαίνοντας σχετικά χαμηλά το σκορ, είναι το σημαντικότερο πράγμα.

Για το αν αισθάνονται στον Ολυμπιακό: "Η πίεση δεν έχει λειτουργήσει ποτέ αρνητικά για τον Ολυμπιακό, κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Έχετε δει να μας επηρεάζει καθόλου η πίεση; Το αντίθετο συμβαίνει, λειτουργούμε καλύτερα έτσι σε αυτές τις καταστάσεις. Εμάς μας αρέσει να παίζουμε με πίεση. Θα ήθελα να πω όμως και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που σε δύσκολες μέρες, όπως είναι οι γιορτές, και οι περισσότεροι λείπουν, γέμισε το ΣΕΦ και μας στήριξε. Μας συμπαραστάθηκαν με φοβερό τρόπο και τους ευχαριστούμε. Μας αρέσουν πολύ να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, αλλά το σίγουρο είναι όπως είπα ότι θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας. Θα δώσουμε και την ψυχή μας ώστε να πάμε το παιχνίδι σε πέμπτο ματς".

Για το αν υπήρχε εντολή να κάνει φάουλ στο τέλος στον Γιουλ: "Όχι, όχι, δεν υπήρχε εντολή για φάουλ. Εγώ απλώς προσπάθησα να κλείσω τον δεξί διάδρομο του Γιουλ γιατί η Ρεάλ έχει τρεις γκαρντ, όπως τους Γιουλ, Φερνάντεθ και Ροντρίγκεθ που κατά 95% πάνε πάντα δεξιά για ντράιβ. Είναι κάτι που το έχουμε πει στο σκάουτινγκ, προσπάθησα να του κλείσω την μεριά, αλλά τώρα έκανα φάουλ δεν έκανα, δεν ξέρω. Δεν ήθελα να κάνω πάντως. Το θέμα βέβαια είναι ότι κερδίσαμε".

Σε βίντεο οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ