Σπανούλης: “Αποδείξαμε ποιοι είμαστε”

O Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χαρακτηρίζοντας την αντίδραση μετά το πρώτο παιχνίδι, κομβική για την έκβαση της σειράς.
Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό αλλά και απόδειξη από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του χαρακτήρισε την πρόκριση στο Final Four μετά την νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ο Βασίλης Σπανούλης.
“Δικαίωση ή όχι, είναι μια τεράστια επιτυχία. Αυτή η ομάδα άξιζε να βρίσκεται στο Final Four. Πολλές φορές είπαν ότι στα playoffs θα δείξουμε τι ομάδα είμαστε. Αποδείξαμε ποιοι είμαστε. Όλη η σειρά άλλαξε στο πρώτο παιχνίδι. Η ήττα δεν άξιζε στην εικόνα που είχαμε όλη τη χρονιά. Τότε γύρισε ο διακόπτης. Είμαστε περήφανοι που φέραμε τον Ολυμπιακό τόσο ψηλά στην Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με μπάτζετ μικρότερο των άλλων ομάδων που βρίσκονται στο Final Four. Αυτή η νίκη αξίζει σε όλους, τους προέδρους, τους παίκτες, το σταφ, τον κόσμο. Όσο βρισκόμαστε εμείς εδώ πέρα θα παλεύουμε να έχουμε τον Ολυμπιακό όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εμείς είμαστε εδώ για να παλεύουμε. Στη ζωή υπάρχουν και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες.
Ήταν δύσκολη σειρά. Δείξαμε χαρακτήρα. Δείξαμε καθαρό μυαλό. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε την πρόκριση. Ήταν πολύ επίπονη η σειρά. Κουραστήκαμε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Είναι τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο που πήγε στο Final Four. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας.”
Για το ρεκόρ: “Πρέπει να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, γιατί αυτοί μου δίνουν τη μπάλα για να σκοράρω, αυτοί με σέβονται και με εμπιστεύονται.”
Σε ποιο σημείο κρίθηκε η σειρά: “Η αντίδραση μετά το πρώτο παιχνίδι. Αν χάναμε στον πόντο, ίσως να μην γυρνούσαμε ποτέ τη σειρά. Ο Θεός μάς επέστρεψε την τύχη. Θα το ξαναπώ: η ομάδα με χρειαζόταν. Έβλεπα στα μάτια τους ότι χρειαζόταν να κάνω κάτι για να τους βοηθήσω. Προσπάθησα με όσες δυνάμεις είχα, να τους βοηθήσω”.
Για τη βοήθεια του κόσμου : “Τεράστια ώθηση από τον κόσμο. Δύσκολα θα πέρναμε αυτό το παιχνίδι χωρίς τον κόσμο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε στη Βαρκελώνη. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος με τη φωνή και τον παλμό μάς βοήθησαν να ανεβούμε ψυχολογικά. Ο κόσμος μάς ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για θριάμβους, γιατί έχουμε το Final Four και το πρωτάθλημα”.