ΑΕΛ

Σούπερ... 13

Σούπερ... 13
Τσέρανιτς

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες η ΑΕΛ επικράτησε του Αμαρουσίου με 72-61 και έφτασε τις έξι νίκες

Σε... τεντωμένο σχοινί

Η αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και του Αμαρουσίου αναμενόταν αμφίροπη και έτσι έγινε. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλά δείχνοντας ότι είναι διαβασμένοι.

Στην άμυνα περιόρισαν τα επιθετικά ατού των "βυσσινί" και στην επίθεση έβρισκαν λύσεις από τον Κώστα Καϊμακόγλου αρχικά και τον Κώστα Χαραλαμπίδη στη συνέχεια.

Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη άργησαν... να ξυπνήσουν και ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στο ξεκίνημα, όμως, μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ντράγκαν Τσέρανιτς του κρατούσε κοντά στο σκορ.

Στα μέσα της τέταρτης περιόδου η ΑΕΛ ξεκίνησε την αντεπίθεσή της καθώς ανέλαβε δράση και ο Μπίλι Κις και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνο (34-34), δείχνοντας ότι επανέρχεται καθώς μέχρι τότε ακολουθούσε συνεχώς το Μαρούσι.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, αφού ο αγώνας παρέμενε ντέρμπι. Οι Θεσσαλοί βελτίωσαν την απόδοση τους και έλεγξαν τα ριμπάουντ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά (41-39) στο 26' χωρίς όμως να καρατήσουν για πολύ το προβάδισμα καθώς οι Μαρούσιώτες ήταν αποφασισμένοι να φύγουν με τη νίκη από το κλειστό της Νεάπολης.

Οι Θεσσαλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και το έκαναν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη επέβαλλαν για τα καλά το ρυθμό τους και δεν άφησαν περαιτέρω περιθώρια στο Μαρούσι το οποίο... στέρεψε από επιθετικές λύσεις με συνέπεια οι γηπεδούχοι να φτάσουν σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 34-34, 54-48, 72-61

ΑΕΛ (Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 2, Κις 16(1), Παπανικολόπουλος 12(2), Παπαχρήστος 12, Αγγελακόπουλος, Τιγκ 4(1), Kολώκας 6, Κλιμαβίτσιους 2, Καραβανάς 2, Τσέρανιτς 16(11 ρ.).

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Τέιλορ 10(2), Νοέας, Χαραλαμπίδης 7(1), Μπουντούρης 2, Τζάζβιν 8, Μιλισάβλιεβιτς 4, Στεφανίδης, Μαυροειδής, Κογιαντίνοβιτς 3(1), Παραγιός, Γλυνιαδάκης 9, Καϊμακόγλου 18(2).

Πιλαφίδης: "Παίξαμε δυνατή άμυνα"

Ο Κώστας Πιλαφίδης δεν θέλησε να μιλήσει για τους στόχους της ομάδας μετά και την έκτη νίκη της ΑΕΛ και ανέφερε: " Προερχόμασταν από ένα κακό 20ημέρο και είχαμε άσχημη ψυχολογία κάτι που φάνηκε φάνηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Δεν ξέραμε πως θα εμφανιστούμε, παίξαμε δυνατή άμυνα στο δεύτερο μέρος, ελέγξαμε το παιχνίδι και βελτιώθήκαμε στην επίθεση μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις εμφανίσεις του πρώτου γύρου που συνδύαζαν ουσία και θέαμα".

Στην αντίπερα όχθη ο Σούλης Μαρκόπουλος σχολίασε: " Ξεκινήσαμε δυνατά το παιχνίδι αλλά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και ειδικά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που έπρεπε να πιέσουμε δεν το κάναμε. Είμαστε σε δύσκολη θέση με πολλούς τραυματισμούς και η διακοπή του πρωταθλήματος ίσως μας βοηθήσει να βελτιωθούμε".


































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ