ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σλούκας: "Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή"

Σλούκας: "Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή"
INTIME SPORTS

Πέρα από την πικρία για το χαμένο παιχνίδι, ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στο απίθανο τρίποντο που σημείωσε στο τέλος του κανονικού αγώνα

Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, μίλησε στον Sentra fm 103,3 στην εκπομπή "Ξύπνα αγόρι μου" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο για τη νίκη της ομάδας του, τα νεκρά διαστήματα αλλά και για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά, όλα όσα είπε ο Κώστας Σλούκας ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν κάνει ποτέ του προπόνηση σε σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου και πως ήταν τελικά θέλημα Θεού για να μπει.

Για το “μεγάλο” τρίποντο που έβαλε στην λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα: "Ήθελα να κερδίσει η ομάδα, για να είναι ακόμα πιο γλυκιά η ανάμνηση του σουτ. Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αλλά λόγο της ισοφάρισης".

Για το αν το έχει ξανακάνει: "Δεν έχω σουτάρει πριν από το κέντρο σε καμία προπόνηση. Το έχω ξανακάνει σε ένα φιλικό φέτος με την Εθνική, εναντίον της Βοσνίας. Δεν ήταν όμως σε τόσο κρίσιμο σημείο και ήταν σε φιλικό. Δεν σουτάρω ποτέ στην προπόνηση. Είναι θέμα τύχης και θέλημα Θεού".

Για την τελευταία φάση της παράτασης: "Είχαμε σχεδιάσει κάτι άλλο εκεί. Σε τέτοια κρίσιμα σημεία ο Βασίλης (Σπανούλης) παίρνει την μπάλα γιατί είναι πιο έμπειρος και είναι ο ηγέτης της ομάδας. Τον έκλεισαν καλά όμως και ήρθε η μπάλα στα χέρια μου με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν. Είχα μπροστά μου τον Λάκοβιτς.

Θεώρησα πως αν πάω να επιδιώξω να κερδίσω το φάουλ μέσω επαφής, δεν θα μου το δώσουν και επιχείρησα σουτ για να μην μείνει η μπάλα στα χέρια μου και για να πάρουμε το ριμπάουντ. Πήραμε το ριμπάουντ, ξανασούταρε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους αλλά χάθηκε και αυτό το σουτ. Όπως χάθηκε αυτό έτσι μπήκε και το σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας".

Για τους πανηγυρισμούς μετά το τρίποντο: "Από την στιγμή που πέταξα την μπάλα και μπήκε και μετά δεν θυμάμαι τι έγινε. Θυμάμαι μόνο που κάθομαι στον πάγκο και λέμε ότι μένουν άλλα πέντε λεπτά. Είδα μετά στο βίντεο τι έκανα".

Για την ασταθή εικόνα που είχε η ομάδα σε μεγάλο διάστημα του αγώνα: "Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά “νεκρά” διαστήματα και το στοίχημα του είναι να τα σταματήσει. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας σε καίρια σημεία. Τη ξαναβρήκαμε όμως στο τέλος, παίξαμε έξυπνα και καλύψαμε την διαφορά. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να μένουμε κοντά στο παιχνίδι για να “κλέβουμε” τέτοιες νίκες. Είμαστε στο top 16 και κάθε παιχνίδι είναι τελικός".

Για την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας: "Το σημείο στο οποίο βρήκαν ρυθμό ήταν το 3ο δεκάλεπτο. Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια από την Γαλατά η οποία ξέφυγε με 14 πόντους. Σε εκείνο το σημείο βρήκαν ψυχολογία, έπαιξε ρόλο και η έδρα και είχαν καλύτερα πατήματα".

Για την στρατηγική των φάουλ στο τέλος του αγώνα: "Χάναμε την συγκέντρωση μας σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού με αποτέλεσμα η άμυνα μας να μην είναι όσο δυνατή θα έπρεπε. Δεχτήκαμε 2-3 εύκολα καλάθια στα οποία θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα φάουλ. Από εκεί και πέρα κυνηγούσαμε τον χρόνο και τα φάουλ".

Για το μέλλον στην διοργάνωση: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε να προκριθούμε ακόμα και με δύο νίκες μόνο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα έχουμε να συγκεντρωθούμε στο Ρέθυμνο. Μετά έχουμε ένα παιχνίδι με την Εφές μέσα στη έδρα μας που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε".

Για της νέες προσθήκες στο ρόστερ (Ντόρσεϊ και Λο): "Ο Λο είναι πολύ ταλαντούχος πλέιμεϊκερ. Είναι πολύ γρήγορος και εκρηκτικός. Θέλει όμως χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Τους εμπιστευόμαστε και τους βοηθάμε όπως μπορούμε και τον Ντόρσεϊ και τον Λο".

Για τους στόχους της ομάδας φέτος: "Ο Ολυμπιακός κοιτάζει και τους τρεις στόχους (πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωλίγκα). Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, γιατί όχι; Δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά με τις άλλες ομάδες και τα παιχνίδια που έχει χάσει “στον πόντο” χάθηκαν στις λεπτομέρειες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ