EUROBASKET 2022

Εθνική Μπάσκετ - Σλούκας: "Ο Γιάννης είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, αρκεί να το εκμεταλλευτούμε"

Εθνική Μπάσκετ - Σλούκας: "Ο Γιάννης είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, αρκεί να το εκμεταλλευτούμε"

Ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Ιταλία αναφέρθηκε στην άμυνα της Εθνικής και ταυτόχρονα στη σημασία της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε το 2/2 στο EuroBasket αφού μετά την Κροατία υπέταξε και την οικοδέσποινα Ιταλία. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στην άμυνα της Εθνικής και ταυτόχρονα στη σημασία της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα.

Αρχικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: "Ξέρουμε ότι η Ιταλία εδώ είναι δυνατή, με πολύ ενέργεια. Πιέζει πολύ. Έχει ταλέντο. Στο τέλος έβαλαν ορισμένα μεγάλα σουτ και έφεραν το παιχνίδι πίσω. Ανταποδώσαμε με το ίδιο νόμισμα και νικήσαμε δίκαια".

Για το γεγονός ότι βγήκαν στο ματς παίκτες που δεν περίμενε κάποιος: "Σε ένα τέτοιο τουρνουά βγαίνουν παίκτες που δεν τους περιμένεις. Σούταραν με καλό ποσοστό στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς κολλήσαμε λίγο την μπάλα, δεν πήραμε καλές επιθετικές αποφάσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα δείξαμε την κλάση μας. Ο Τάιλερ με μεγάλα σουτ για γείρει την πλάστιγγα προς εμάς"

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις βλέψεις της Εθνικής και το πρόγραμμα που είχε: "Αν έχουμε υψηλές βλέψεις, που φέτος η Εθνική μπορεί να κοιτάξει ψηλά, δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε δικαιολογίες και πρόγραμμα. Δείξαμε σήμερα την ποιότητά μας. Από εκεί και πέρα ξεκούραση, αποθεραπεία και κοιτάμε το τρίτο παιχνίδι"

Για τα προβλήματα τραυματισμών που υπήρχαν στην Εθνική: "Οι απουσίες έχουν επηρεάσει την ομάδα, αλλά δεν χάσαμε το δρόμο μας. Συνεχίζουμε απτόητοι και προχωράμε"

Για τη σημασία της άμυνας στο παιχνίδι: "Όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Επιδιώκουμε για να κλέβουμε την μπάλα γιατί όπως καταλαβαίνετε με τον Γιάννη το κλέψιμο είναι κάρφωμα για εμάς".

Για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Είναι μεγάλος στόχος. Όλη η άμυνα τραβιέται πάνω του. Το να τραβάς πάνω σου 2-3 και 4 παίκτες είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, μας κάνει πιο εύκολη τη ζωή αρκεί να το εκμεταλλευτούμε.

Δείτε την Game Night του Σαββάτου για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής απέναντι στην Ιταλία. Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν τον σπουδαίο αγώνα της, ενώ οι απεσταλμένοι του SPORT24, Παντελής Διαμαντόπουλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Χάρης Σταύρου και Αλέξανδρος Τρίγκας μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις από το Μιλάνο.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ