STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σκουρτόπουλος: "Θέλαμε να πάμε σε υψηλό τέμπο"

Σκουρτόπουλος: "Θέλαμε να πάμε σε υψηλό τέμπο"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως το Ρέθυμνο είχε ως στόχο να "τρέξει" στο ματς με τον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στον Τόμας Ντελινινκάιτις. Μαρκόπουλος: "Μας πάει πίσω αυτή η ήττα".

Το Ρέθυμνο απέναντι στον ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και ο τεχνικός του ΑΓΟΡ, Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε μετά το τέλος του αγώνα:

"Σήμερα πανηγυρίζουμε την πρώτη μας νίκη εκτός έδρας. ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα με δύο παίκτες που είναι εκτός (σ.σ. Σχορτσανίτης και Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκαν γιατί είναι τραυματίες) ενώ είχε και κούραση. Τώρα πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα και θέλει διαχείριση αυτό. Εμείς θέλαμε να έχουμε υψηλό τέμπο στο ματς και βάλαμε δύσκολα σουτ όταν έπρεπε. Δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ και έτσι ήρθε η νίκη. Θα είναι μεγάλη η νίκη αν πάρουμε κι άλλα αποτελέσματα στην συνέχεια. Πρέπει να κερδίσουμε το Λαύριο. Ο ΠΑΟΚ είχε απουσίες αλλά και εμάς μας λείπει ο Καμπερίδης και ο Ματαλών και έτσι παίζουμε με 8-9 παίκτες στα τελευταία ματς. Είναι σημαντικό που πήραμε τον Ντελινινκάιτις ο οποίος έχει εμπειρία και προσωπικότητα. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ".

Για το αν φοβήθηκε όταν ο ΠΑΟΚ "πλησίασε" στο σκορ: "Ναι φοβήθηκα γιατί ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες. Εμείς δεν έχουμε καθαρό πλέι μέικερ και προσπαθούμε να καθιερώσουμε τον Μάντεν σαν πλέι μέικερ γιατί είναι καλός οργανωτικά. Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες του αγώνα".

Γιαννόπουλος: Μπορούμε να βρεθούμε στα playoffs"

Ο καλαθοσφαιριστής του Ρεθύμνου, Χάρης Γιαννόπουλος υπογράμμισε: "Ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα τραυματισμών και πως ήταν κουρασμένος. Είχαμε την ευκαιρία να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και θέλαμε κυρίως να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, κάτι που έγινε και πήραμε την νίκη. Θέλαμε να τρέξουμε, ο ΠΑΟΚ είναι καλός στο 5 εναντίον 5 και ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν κουρασμένος. Ο στόχος μας δεν ήταν η σωτηρία. Εκτός έδρας παρουσιάζαμε ένα κακό πρόσωπο. Αυτή η ομάδα με αυτή την νίκη, μπορεί να κυνηγάει τα playoffs".

Μαρκόπουλος: "Αυτή η ήττα μας πάει πίσω"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς με το Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα ο Έλληνας κόουτς τόνισε: "Μπράβο στο Ρέθυμνο. Παίξαμε πολύ άσχημα και το πιο άσχημο είναι πως το μυαλό μας δεν ήταν συγκεντρωμένο. Είχαμε κάκιστες επιθετικές επιλογές και όσες καλές άμυνες κάναμε, δεν τις μετουσιώσαμε σε καλές επιλογές στο άλλο μισό του γηπέδου. Όταν περάσαμε στο σκορ, κάποιοι παίκτες έμοιαζαν πανικοβλημένοι και υπήρχαν κακές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσαμε το ματς αλλά δεν κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από το καλάθι και δεν τους περιορίσαμε στο τρίποντο. Μας πάει πίσω η ήττα αυτή και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στα επόμενα ματς με τα προβλήματα και το πρόγραμμα που έχουμε".

Για το τι μπορεί να γίνει στο εξής για να αλλάξει η κατάσταση, να υπάρξει ενίσχυση ή ο ίδιος να βάλει τις φωνές στους παίκτες: "Φωνές βάλαμε αλλά δεν έγινε τίποτα. Μας λείπουν δύο παίκτες (σ.σ. Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης) που είναι γύρω στους 25-35 πόντους. Τώρα δεν έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις κάποιες καταστάσεις. Περιμένουμε να γυρίσουν όλοι οι παίκτες και να προπονηθούμε όλοι μαζί Για μένα δεν είναι δικαιολογία η κούραση. Οι παίκτες το ξέρανε αυτό όταν έρχονταν στον ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε δύο δύσκολα ματς και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουν οι δύο παίκτες. Έχουμε προβλήματα λόγω των απουσιών".

Για το αν ζήτησε να ενισχυθεί η ομάδα: "Ο,τι συζητώ εγώ με την διοίκηση, δεν μπορώ να το λέω έξω. Δεν ήμασταν έτοιμοι και δεν παίξαμε με το μυαλό σήμερα. Το μυαλό σημαίνει πολλά πράγματα. Πόσο και πότε πρέπει να τρέξεις και τι πρέπει να κάνεις και να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες. Εμείς δεχτήκαμε 94 πόντους και αυτοί είναι πολλοί. Κάτι πήγε πολύ λάθος. Δεν καλύψαμε τους χώρους και αυτά τα σημεία όλα πρέπει να τα ξαναδούμε".

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει δίχως τους Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη στο ματς με τον Κολοσσό: "Τραυματίες είναι. Δεν είμαι γιατρός".

Μάρκοβιτς: "Το πρόβλημα ήταν η άμυνα"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκολα Μάρκοβιτς ανέφερε: "Αφήσαμε το Ρέθυμνο να πετύχει πολλούς εύκολους πόντους. Η άμυνα ήταν το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κλάψουμε για πολύ σε αυτό το ματς γιατί σε τέσσερις μέρες έχουμε το ματς με τον Κολοσσό και πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό το ματς".

Για το αν υπάρχει κούραση: "Είναι τρομακτικό πρόγραμμα αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσει. Δεν μπορείς να παίζεις Δευτέρα, να γυρνάς από δύσκολο ταξίδι την Πέμπτη και μετά να παίζεις Σάββατο. Δεν είναι δικαιολογία η κούραση αλλά αυτό σίγουρα έχει κοστίσει".

Για την κακή άμυνα: "Δεν είχαμε ενέργεια και συγκέντρωση".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πάλι έχασε ένα ματς στο τέλος: "Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι η έλλειψη τύχης, είναι το οτιδήποτε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ