EUROCHALLENGE

Σκλάβος: "Μου άνοιξε πόρτες"

Ο Βαγγέλης Σκλάβος υποδέχεται τον Πανιώνιο -που του άνοιξε την... πόρτα- στο Ροστόφ μέσω του SPORT 24

Η πτήση του Βαγγέλη Σκλάβου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη –από εκεί θα πάρει την ανταπόκριση για το Ροστόφ, μια πόλη νότια της Μόσχας- είναι προγραμματισμένη για σήμερα (8/1) το βράδυ και το SPORT 24, πρόλαβε τον 29χρονο φόργουορντ για να συζητήσει μαζί του λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της Τρίτης με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

"Εμπλεξα με το διαβατήριο και βρίσκομαι ακόμη στην Αθήνα. Οι γιορτές και οι αργίες καθυστέρησαν την έκδοσή του, αλλά ευτυχώς τελειώσαμε με τα απαιτούμενα έγγραφα και μπορώ να επιστρέψω στη Ρωσία χωρίς προβλήματα. Λίγο ακόμα και θα έμενα αιχμάλωτος στην Ελλάδα!", αστειεύτηκε ο άσος της Λοκομοτίβ, ο οποίος περιμένει τον Πανιώνιο για την πρώτη αναμέτρηση της Β' Φάσης του FIBA Eurocup .

"Θεωρώ ότι η πρόκριση θα κριθεί μεταξύ τριών ομάδων, της δικής μου, του Πανιωνίου και της Τουρκ Τελεκόμ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη για την τέταρτη του ομίλου Σαρλερουά, αλλά πιστεύω ότι οι τρεις που ανέφερα θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια", κατέθεσε την άποψή του ο Σκλάβος υποστηρίζοντας ότι "σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι έδρες και όποιος καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του χρίζεται φαβορί για την πρόκριση. Αυτό θα επιδιώξουμε και εμείς. Να μην χάσουμε στη Ρωσία και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μακριά από το σπίτι μας"...

Αραγε, ο αυριανός (9/1) αγώνας με τον Πανιώνιο αποκτά συναισθηματική αξία για τον Ελληνα φόργουορντ; "Το συζητάτε; Και βέβαια έχει μεγάλη αξία, αφού στον Πανιώνιο έκανα τα πρώτα μου βήματα, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκα για δύο χρόνια (2001-03). Θεωρώ ότι η παρουσία μου στον Πανιώνιο μου άνοιξε πόρτες και ότι στη Νέα Σμύρνη έχω μόνο φίλους. Και οι δύο αναμετρήσεις σημαίνουν πολλά για μένα", εξομολογήθηκε ο πρώην παίκτης της Παμέσα Βαλένθια, ο οποίος είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» τον Πανιώνιο μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης!

"Παρακολουθώ τον Πανιώνιο και εκτιμώ ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, με αρχές στο παιχνίδι της. Η άποψή μου είναι ότι το κλειδί του Πανιωνίου είναι ο Αντρέ Χάτσον, ο οποίος είναι ποιοτικός παίκτης και κάνει τη διαφορά. Συνεπώς, θα μας απασχολήσει αρκετά το μαρκάρισμά του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε την απαιτούμενη έμφαση στους υπόλοιπους", ξεκαθάρισε ο Σκλάβος, ο οποίος μετά τη θητεία του στην Παμέσα (μαζί με τον Δήμο Ντικούδη) έχει εφέτος την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία και του ρωσικού πρωταθλήματος.

"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ισπανικού και ρωσικού πρωταθλήματος. Η ACB είναι η κορυφαία λίγκα της Ευρώπης και η οργάνωση των συλλόγων είναι μνημειώδης! Στη Ρωσία κυκλοφορεί άφθονο χρήμα και οι ομάδες ενισχύονται με πολύ ποιοτικούς και πρωτοκλασάτους παίκτες, όμως ακόμη σε επίπεδο οργάνωσης υστερούν λίγο", εξήγησε ο 29χρονος φόργουορντ, ο οποίος υπήρξε σαφέστατος όταν η συζήτηση κατέληξε στην τήρηση των συμβολαίων εκ μέρους του συλλόγου του (αλλά και γενικότερα των ρωσικών συλλόγων).

"Εδώ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Δεν διανοείσαι ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών. Είναι δεδομένη και πάντα… on time!", μας εκμυστηρεύτηκε.











TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ