EUROBASKET 2022

Σκαριόλο: "Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όταν είσαι όγδοο φαβορί, θυμάμαι μόνο τη Λέστερ και τη Δανία"

Σκαριόλο: "Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όταν είσαι όγδοο φαβορί, θυμάμαι μόνο τη Λέστερ και τη Δανία"
FIBA

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ή... Scarioro μίλησε στη Marca για όλα εκείνα που πέτυχε η Ισπανία στο EuroBasket 2022, εξηγώντας πως το χρυσό μετάλλιο ήταν απόρροια μιας ομαδικής προσπάθειας με αυταπάρνηση.

Κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά του και το χρυσό μετάλλιο της Ισπανίας στο EuroBasket 2022 (Scarioro) κυκλοφόρησε το εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο της Marca την Τρίτη (20/9), συνδυαστικά με μια μεγάλη συνέντευξή του που ακολούθως δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή μορφή της.

Στην άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία ο πολυμήχανος Ιταλός αρχικά παραδέχθηκε πως "δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να μπει σε μια σύντομη διοργάνωση ως το όγδοο φαβορί και φτάσει να κερδίσει", παρομοιάζοντας την πορεία της Ισπανίας τόσο μ' εκείνη της Λέστερ στη σεζόν 2015-16 όσο και με της Δανίας το 1992.

Κατόπιν χαρακτήρισε "πολύ ευχάριστο" το γεγονός ότι του πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό το επίτευγμα, σημειώνοντας όμως "ήταν πιο δύσκολο όταν είχαμε παίκτες με πολύ περισσότερο ταλέντο και προσωπικότητα που συνήθιζαν να 'ναι τα αστέρια των ομάδων τους και έπρεπε να τους πεις να παίξουν πέντε λεπτά ή ν' αμυνθούν. Εδώ η διαχείριση ήταν απλή και καταφέραμε με ταπεινότητα και έλλειψη εγωισμού να πάμε την τακτική πρόταση σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Αναλύοντας το μυστικό της επιτυχίας, σχολίασε πως "πάντα πρέπει να σκέφτεσαι τις έχεις μπροστά σου και να το κάνεις τέλεια. Αν πρέπει να δεις ένα video του αντιπάλου, κάνε το τέλεια. Αν πρέπει να προπονηθείς, κάνε το τέλεια. Πολλά μικρά πράγματα οδηγούν στην επιτυχία".

Αποκρίθηκε ακόμη πως "ομάδες με αστέρια του NBA, MVP και All Stars αποκλείστηκαν", θεωρώντας πως "το μπάσκετ ήταν γενναιόδωρο με όσους σεβάστηκαν τις αξίες του ομαδικού αθλητισμού. Πάσα, ρόλοι, σκληρή προπόνηση, αλληλοβοήθεια, όχι εγωισμούς. Ήταν ο θρίαμβος του ομαδικού μπάσκετ".

Προς το τέλος της συνέντευξης απαρνήθηκε τα ρεκόρ που του πιστώνουν, λέγοντας πως "με αφήνουν παγερά αδιάφορο" και δήλωσε πεινασμένος για την επόμενη φορά, διότι "δεν μου έχει περάσει η ιδέα να αποσυρθώ, απολαμβάνω το μπάσκετ, έχω πάθος, ενέργεια, νιώθω ανταγωνιστικός, δυνατός και ενημερωμένος".

Ούτως ή άλλως υποστήριξε πως "ως προπονητής υποβάλλεσαι σε κρίση από άτομα που ως επί το πλείστον δεν έχουν πραγματικές γνώσεις για να μπορούν ν' αξιολογήσουν. Πηγαίνουν με τη συμπάθεια, την αντιπάθεια και τ' αποτελέσματα". Και ο ίδιος δεν τους δίνει πλέον σημασία για να διατηρεί την εσωτερική ισορροπία του.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ