FIBA WORLD CUP

Σκαριόλο: "Οι παίκτες αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα... παράθυρα"

Σκαριόλο: "Οι παίκτες αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα... παράθυρα"
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο ομοσπονδιακός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο σημείωσε την βελτίωση και τα βήματα προόδου που έκαναν οι παίκτες κατά την διάρκεια των "παραθύρων" των προκριματικών της FIBA.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε για τους παίκτες που... άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαίρια που τους δόθηκε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και στάθηκε στην βελτίωση που παρουσίασαν.

"Συμφωνώ απόλυτα ότι οι παίκτες επιστρέφουν στις ομάδες τους μετά τη συμμετοχή στους αγώνες των Παραθύρων, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μπορώ να ονομάσω παιδιά όπως ο Σέμπας Σάιθ, ο Εντγκαρ Βισέδο, ο Τσάβι Ραμπασέδα, ο Οριόλ Πάουλι. Ολοι αυτοί οι παίκτες, βελτίωσαν πολύ την αποδοτικότητά τους. Απέκτησαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, μεγαλύτερη εμπειρία και βοήθησαν περισσότερο τις ομάδες τους Η αυτοπεποίθηση που ανέπτυξαν οφείλεται στο γεγονός ότι βρέθηκαν στο επίκεντρο. Τιμήθηκαν από ολόκληρη τη χώρα και απέσπασαν κολακευτικά σχόλια, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για αυτούς. Πιθανότατα είχα μεγαλύτερο ρόλο στην Εθνική ομάδα, από αυτόν που είχαν στις ομάδες τους. Ετσι, για περισσότερους από έναν λόγους, έκαναν ένα βήμα μπροστά και αγωνίστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBΑ.

Επίσης, δεν έκρυψε πως " φυσικά και ήταν τιμητικό ακόμα και για εμένα τον ίδιο να βλέπω τους παίκτες να παρουσιάζουν τέτοια βελτίωση. Επιστρέφουν στις ομάδες βελτιωμένοι. Όχι, δε βελτιώθηκαν ως παίκτες μέσα σε μία εβδομάδα, ωστόσο θα έλεγα ότι έκαναν βήματα μπροστά σχετικά με την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό τους".

Όσον αφορά τις κλήσεις του για το επόμενο "παράθυρο", είπε: "Θα δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες που θα κληθούν το καλοκαίρι. Ξεκινάμε από μία καλή βάση, που ήταν πιστή και ειλικρινής στην Εθνική ομάδα. Από την πρώτη μερα κιόλας, είπαμε σε κάθε παίκτη ξεχωριστά ότι τους προσφέρουμε μία εβδομάδα σκληρής δουλειάς και την πιθανότητα να φορέσουν μία από τις πιο αξιοθαύμαστες και ζηλευτές φανέλες στον μπασκετικό κόσμο. Αυτή ήταν η δική μας προσφορά σε αυτούς. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα και σε κανέναν. Εντούτοις, εκτιμάμε πάρα πολύ αυτό που έκαναν και μένει να δούμε αν θα βρούμε τη σωστή ισορροπία, δίνοντας την ευκαιρία στην υπόλοιπη οικογένεια, στα παιδιά δηλαδή που, χωρίς να είναι δικό τους λάθος, δε συμμετείχαν στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια".

Τέλος, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανέφερε: "Τα παιδιά που έπαιξαν στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια των Προκριματκών είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Είναι οι παίκτες που θα αγωνιστούν τον Νοέμβριο του ’18 και τον Φεβρουάριο του ’19. Νομίζω πάντως ότι μπορούμε να βρούμε θέσεις για κάποιους από αυτούς τους παίκτες στην τελική λίστα. Ανταμείψαμε παίκτες που άξιζαν να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν διότι βρίσκονταν ακριβώς πίσω από τους top level παγκόσμιους σούπερ σταρ της ομάδας μας. Την ίδια στιγμή, διαθέτουμε κάποιος σπουδαίους νέους παίκτες από την ομάδα U-20 που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ελλάδας, που έκαναν τη δική τους αρχή με την εθνική ανδρών".

AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ