EUROLEAGUE

Σίμονς: "Να παίξουμε σαν Ολυμπιακός"

Σίμονς: "Να παίξουμε σαν Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Ο Σίμονς σχολίασε πως η ομάδα στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να παίξει σαν Ολυμπιακός και τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιαστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό με πάθος για τη νίκη.

Στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (20/2, 21:45-ΔΤ και ΝΟVA) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Σέντρικ Σίμονς εκπροσώπησε τους παίκτες των ερυθρολεύκων, μιλώντας για την αναμέτρηση. Στις δηλώσεις του τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να κάνουν το παιχνίδι τους, παίζοντας το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά στον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Είναι σημαντικό να πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας στο ΟΑΚΑ, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να παίξουμε σαν Ολυμπιακός, το μπάσκετ που ξέρουμε και θέλουμε να παίζουμε. Επιβάλλεται να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, χρειάζεται να παίξουμε σκληρή άμυνα και κυρίως να παρουσιαστούμε έχοντας καλή ψυχολογία και κυρίως αυτοπεποίθηση.

Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Euroleague. Είναι μία διαφορετική διοργάνωση, στην οποία βλέπουμε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε περισσότερο σκληροί και αποφασισμένοι μέσα στο γήπεδο.

Τόσο ο Μπέγκιτς, όσο και ο Ντάνστον, είναι καλοί στο να τελειώνουν τις φάσεις στην επίθεση. Σίγουρα χρειάζεται να διαβάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου και να εκμεταλλευθούμε τις φάσεις στο ένας εναντίον ενός που θα δημιουργηθούν, όπως και τα μις-ματς. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω περισσότερο σκληρή άμυνα, να κόβω τα σουτ, να κλείνω τους χώρους και να μαζεύω τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση.

Είναι σίγουρο πως θα αγωνιστούμε με πάθος. Υπάρχει κίνητρο. Πρόκειται για ένα μεγάλο ματς και όλοι γνωρίζουμε την σημασία του. Είναι επίσης και ένα ματς Euroleague, σε επίπεδο TOP-16 και το πάθος δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς. Φυσικά και θα παίξουμε παθιασμένα για τη νίκη".

Σλούκας: "Δεν είναι ματς ζωής ή θανάτου"

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Όπως ξέρουμε είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε 4 νίκες και 2 ήττες, αλλά δεν είναι ζωής ή θανάτου για εμάς, ο Παναθηναϊκός είναι σε πιο δύσκολη θέση από εμάς, αλλά δεν είναι τελικός.

Εάν κερδίσουμε θα έχουμε τον πρώτο λόγο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Καταρχήν στο πρωτάθλημα ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε και τα δύο ματς λόγω του -2 που είχαμε, τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα, μπορούμε να πάμε να κερδίζουμε αφού δεν έχουμε το άγχος του αποτελέσματος τόσο πολύ.

Θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να βάλουμε κάποια πολύ μεγάλα σουτ που θα μας δώσουν τη νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ