ΣΙΕΝΑ

Σιένα για φίλημα...

Σιένα για φίλημα...
Ζήσης

Κυπελλούχους Ιταλίας είναι πλέον η Σιένα του Νίκου Ζήση, η οποία επικράτησε στον τελικό της Καντού με 79-72, σε μία συναρπαστική αναμέτρηση με εναλλαγές στο σκορ.

Σε ξέφρενα πανηγύρια ξέσπασαν οι παίκτες της Σιένα μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Καντού. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ιταλίας σε ένα ματς με ρυθμό και ένταση από τα πρώτα λεπτά.

Η Σιένα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, όμως πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην Καντού, η οποία "κυνήγησε" μέχρι το τελευταίο λεπτό την έκπληξη.

Η ομάδα του Νίκου Ζήση που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, μπήκε από τα πρώτα λεπτά δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Και εν μέρη τα κατάφερε, καθώς το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-12 για τους πρωταθλητές Ιταλίας. Στη συνέχεια, πάντως η Καντού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με τον Τζόναθαν Τάμπου κατάφερε να προηγείται στο ημίχρονο με 34-36.

Στην επανάληψη, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό και πέρασαν πάλι μπροστά στο σκορ (58-55). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν, αλλά η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 34-36, 58-55, 79-72.

Σιένα (Πιανιτζιάνι): Ζήσης 16(2), Χέρστον 2, Καραρέτο 11(1), Ράκοβιτς 1, Λαβρίνοβιτς 21(3), Καουκένας 11, Ρες 2, Μιτσελόρι, Στόουνροκ 3(1), Αραντόρι 3, Μος 9.

Καντού (Τριντσιέρι): Μίτσοβ 6, Ορτνέρ 4, Μαρκοϊσβίλι 4, Λάουνεν 16(4), Μαρκονατο 8, Ματζαρίνο 11(3), Μιάν, Ντιβιάτζ, Τάμπου 8(2), Γκριν 15.

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ