STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Το κλειδί ήταν η άμυνα μας"

Σφαιρόπουλος: "Το κλειδί ήταν η άμυνα μας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην άμυνα και στο καθαρό μυαλό που είχαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να φτάσουν στη νίκη. Λυκογιάννης: "Ήταν δύσκολο οι παίκτες μου να διαβάσουν τέτοιου είδους άμυνες".

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Κολοσσός - Ολυμπιακός στην Ρόδο, στην οποία οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με σκορ 53-73.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ρόδου που δεν ξεχνά την προσφορά μου στην ομάδα. Ευχαριστώ, τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Θεωρώ πως παίξαμε καλά στην άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το να κρατάς μια ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός Ρόδου στους 53 πόντους στην έδρα του, νομίζω εξηγεί την εικόνα που είχαμε στην άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο επιθετικά δεν είχαμε την υπομονή που έπρεπε, βιαζόμασταν και έτσι αυτό μας εγκλώβισε. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε υπομονή, η μπάλα περνούσε από όλα τα χέρια και τις περισσότερες φορές κάναμε σωστές επιλογές. Στην τρίτη περίοδο πήραμε διαφορά και όταν αυτή ανέβηκε πάνω από τους δέκα όλα κρίθηκαν. Το κλειδί ήταν η άμυνα μας και το καθαρό μυαλό που είχαμε στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο".

Ο Σέρβος σέντερ των Πειραιωτών, τόνισε: "Ήταν μια σημαντική για εμάς, το κλειδί ήταν η άμυνα που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο και η συγκέντρωση μας στην επίθεση στο ίδιο διάστημα".

Λυκογιάννης: "Ήταν δύσκολο για τους παίκτες μου να διαβάσουν τέτοιου είδους άμυνες"

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Άρης Λυκογιάννης, σχολίασε: "Το ματς έχει δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε τον Ολυμπιακό χαμηλά στο σκορ, προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι του, διαβάσαμε καλά τις φάσεις και μείναμε κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του Ολυμπιακού και να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι του. Οι επιθέσεις μας δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Ήταν λίγο δύσκολο για τους παίκτες μου να προσαρμοστούν και να διαβάσουν τέτοιου είδους άμυνες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε την απαιτούμενη ενέργεια τώρα για το ματς με το Ρέθυμνο".

Ο Χρήστος Σαλούστρος, τόνισε: "Προετοιμαστήκαμε για το ματς με τον Ολυμπιακό όσο καλύτερα μπορούσαμε. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που προερχόταν από μια κακή ήττα θα αντιδρούσε. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να αδειάζουμε από ενέργεια, δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε και το πληρώσαμε. Από αύριο ξεχνάμε το ματς αυτό και σκεφτόμαστε τη δύσκολη αναμέτρηση με το Ρέθυμνο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ