STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: ''Θέλουμε βελτίωση''

Σφαιρόπουλος: ''Θέλουμε βελτίωση''

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι κι εξήγησε πως η νίκη επί της ΑΕΚ θα βοηθήσει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό. Τη συμφωνία με τον Ντελινινκάιτις επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφεται στο σπουδαίο ματς της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι (07/11).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στον ''ερυθρόλευκο'' πάγκο κι εξήγησε πως πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν τα νεότερα από την κατάσταση του Ματ Λοτζέσκι.

''Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, τα παιδιά σήμερα έδειξαν διάθεση στην άμυνα, είχαμε καλές στιγμές στην αμυντική μας παρουσία, αλλά και κενά διαστήματα. Θέλουμε αρκετή βελτίωση και πρέπει να δουλέψουμε αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το ίδιο και στην επίθεση όπου και εκεί είχαμε καλά διαστήματα, αλλά και κενά. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα ώστε να ''χτίσει'' και πάλι την αυτοπεποίθηση της. Δυστυχώς είχαμε και τον τραυματισμό του Λοτζέσκι στο σημερινό ματς. Πλέον περιμένουμε να δούμε τώρα εάν θα τον έχουμε μαζί μας στη συνέχεια ή όχι. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο με τον οποίο παίζουμε, έτσι κάναμε και απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να ξεκινάμε σε κάθε ματς από την άμυνα και μέσω της άμυνας μας να βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση'' τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Χάντερ: ''Μεγάλη επιθυμία για την άμυνα''

Από την πλευρά του, ο Οθέλο Χάντερ επισήμανε: ''Ο κόουτς μας ζητάει συνέχεια να βελτιωνόμαστε στην άμυνα. Συνέχεια μας λέει ''άμυνα, άμυνα, άμυνα''. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία για την άμυνα στην ομάδα. Ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Υπάρχει μια διάθεση να περάσουν ακόμη περισσότερες μπάλες στη ρακέτα στην επίθεση. Αυτό που μας έχει ζητήσει ο κόουτς είναι όταν έρχονται παίκτες επάνω μας να πασάρουμε στον ελεύθερο παίκτη για να πάρει το σουτ. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μας ζητάει ο κόουτς''.

Καββαδάς: ''Κάθε εμπόδιο για καλό''

Ο Βασίλης Καββαδάς πρόσθεσε: ''Αυτό που συνέβη με τον Ματ δεν το θέλει κανείς, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει ο Ματ, θα δούμε τις επόμενες ώρες. Προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια πράγματα στο παρκέ, αν και δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε με το νέο προπονητή. Η φιλοσοφία του νέου κόουτς είναι να δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα και εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας σε αυτό τον τομέα. Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε, τώρα θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να συσπειρωθούμε για να καλύψουμε αυτό το κενό''.

Ζιάγκος: ''Έχουμε συμφωνήσει με τον Ντελινινκάιτις''

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, εξήγησε ότι η τελική διαφορά αδικεί την ''Ένωση'' και παραδέχτηκε ότι η ομάδα έχει έλθει σε συμφωνία με τον Τόμας Ντελινινκάιτις. ''Εμείς προερχόμασταν από μία όχι τόσο καλή εμφάνιση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό και θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί δίνοντας μεγάλη έμφαση στο κίνητρο των παικτών. Θεωρώ πως το τελικό σκορ μας αδικεί. Θέλαμε να δώσουμε μία αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν εξαιρεθεί το δεύτερο δεκάλεπτο το οποίο ήταν καταστροφικό για μας, σε γενικές γραμμές ήμασταν ανταγωνιστικοί. Η ομάδα βρίσκεται σε μία εξελικτική διαδικασία. Το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει, κάτι που μας καθυστερεί στο να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα, δεν είναι κολύμβηση. Απαιτεί συνεργασίες, ομοιογένεια. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Γίνεται μία συγκλονιστική προσπάθεια από όλους. Ως προς την ενίσχυση της ομάδας, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες που έχουμε στο οργανωτικό κομμάτι και κοντά στο καλάθι. Έχουμε συμφωνήσει με τον Ντελινινκάιτις που είναι πολύπειρος και ποιοτικός παίκτης ενώ εκκρεμεί το θέμα της αντικατάστασης του Γκούντριτζ στο σέντερ''.

Παπαντωνίου: ''Η ομάδα ακόμα φτιάχνεται''

Ο Νώντας Παπαντωνίου επισήμανε από την πλευρά των παικτών: ''Θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, και πιστεύω ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού, αυτό το καταφέραμε. Η ομάδα ακόμα φτιάχνεται. Καθημερινά γινόμαστε καλύτεροι. Ουσιαστικά τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα για μας. Όλοι οι αγώνες είναι «τελικοί». Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ και θα το δείξει στο γήπεδο''.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ