ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Σφαιρόπουλος: "Να κάνουμε το επόμενο βήμα εγκρίνοντας τα trades, τελευταία στιγμή για Νέντοβιτς με Άλμπα"

Σφαιρόπουλος: "Να κάνουμε το επόμενο βήμα εγκρίνοντας τα trades, τελευταία στιγμή για Νέντοβιτς με Άλμπα"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετωπίζει την Άλμπα για την 23η αγωνιστική της EuroLeague (25/01, 21:00) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε πριν την αναμέτρηση των "ερυθρόλευκων" επί γερμανικού εδάφους.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (25/01, 21.00, LIVE από το SPORT24) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον επερχόμενο αγώνα επί γερμανικού εδάφους, στην ετοιμότητα του Τεόντοσιτς και στον Τζαβόντε Σμαρτ, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί τη δική του οπτική γωνία για τα πιθανά trades της διοργάνωσης και την συνομίλια του με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, κατά την κλήρωση του Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για τον αγώνα με την Άλμπα: "Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει σε υψηλό ρυθμό εντός έδρας, οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, να παίξουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση και στην άμυνα. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει δείξει ποιότητα πολλές φορές. έχει δείξει ότι μάχεται και παίζει με πολύ ενθουσιασμό. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε μπάλα"

Για τον τραυματισμό του Τεόντοσιτς: "Ο Τεόντοσιτς δεν θα έρθει με την ομάδα, δεν είναι έτοιμος. Άρχισε να δουλεύει ατομικά, όχι με την ομάδα. Ο Νέντοβιτς θα προπονηθεί για πρώτη φορά, θα ταξιδέψει με την ομάδα, αλλά πριν τον αγώνα θα πάρουμε την απόφαση για αυτόν. Δεν ξέρουμε αν θα είναι 100% έτοιμος, αλλά θα δούμε. Ο Νίκολα (σ.σ. Τόπιτς) θα αρχίσει να τρέχει αυτές τις μέρες, οπότε θα δούμε. Ας πάμε σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα"

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ερυθρού Αστέρα,Τζαβόντε Σμαρτ:"Έχει τη σωστή νοοτροπία και αυτό είναι πολύ καλό. Μπορεί να μας προσφέρει πολλά πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Θέλει να μάθει. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός ΗΠΑ, οπότε πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο ζωής, όχι μόνο στο μπάσκετ. Είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο ετοιμότητας που έχει δείξει και επίσης με το πώς προσαρμόζεται. Πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο, μερικές εβδομάδες ακόμα, και μετά θα είναι στη κατάλληλη φόρμα, βέβαια ήδη βοηθάει την ομάδα"

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: "Ποιος ξέρει; Προχωράμε, είμαστε συγκεντρωμένοι, παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Ίσως (σ.σ. να γίνει άλλη μεταγραφή). Επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να υπογράψουμε έναν παίκτη που δεν θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Το ρόστερ είναι καλό. Αν βρούμε παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά, θα μιλήσω με τη διοίκηση. Πάντως, μιλούσαμε συχνά για το ότι δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην αγορά. Υπάρχουν κάποιες φήμες για αυτούς τους παίκτες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά αυτή τη στιγμή"

Για τη συζήτηση που αφορά στην πιθανή σύσταση των trades στη EuroLeague: "Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα σε αυτό το θέμα και να εγκρίνουμε τα trades. Φυσικά, είναι απαραίτητο να κάνουμε συζητήσεις για να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, ώστε να είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι στο ΝΒΑ. Πρέπει να προσαρμόσουμε τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ"

Για το ένθερμο στιγμιότυπο και την ομιλία του με τον Ζελικό Ομπράντοβιτς στην κλήρωση του Κυπέλλου, στην οποία ο Ερυθρός Αστέρας κληρώθηκε με την Παρτίζαν: "Ξέρω πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτούς τους συλλόγους που εκπροσωπούν το σερβικό μπάσκετ για πολλά χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα άθλημα. Και οι δύο θέλουμε να κερδίζουν οι ομάδες μας, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να είμαστε πολιτισμένοι, χωρίς βία και να δείξουμε σε όλους το σωστό παράδειγμα ως προπονητές. Είμαι ξένος εδώ και αυτό είναι σημαντικό για τη Σερβία. Εκπροσωπώ έναν θρυλικό σύλλογο και θέλω να συμπεριφέρομαι με τον σωστό τρόπο" τόνισε ενδεικτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ