EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Γι' αυτόν τον λόγο πήρα τον Τζόνσον Όντομ"

Σφαιρόπουλος: "Γι' αυτόν τον λόγο πήρα τον Τζόνσον Όντομ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως είναι οριστική η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Όντομ και εξήγησε γιατί τον επέλεξε. "Δεν φοβόμαστε κανέναν", είπε ενόψει Μπαρτσελόνα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα ματς της Euroleague στο ΣΕΦ. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Τρίτης (29/12, 21:00) κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στην απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον Όντομ, η απόκτηση του οποίου θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να φτάσει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" απόψε (22:45), όπερ και σημαίνει πως θα παρακολουθήσει την πρεμιέρα του Top 16 απέναντι στους "μπλαουγκράνα".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά είπε τα εξής: " Ξεκινάει το τοπ-16 και έχουμε ένα δύσκολο ματς. Μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Μία ιστορική ομάδα. Μία ομάδα που πάντα όταν παίζεις μαζί της είναι ένα δύσκολο ματς. Είμαστε πιστεύω έτοιμοι για να παίξουμε αυτόν τον μαραθώνιο. Ένας μαραθώνιος υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης διάρκειας, 3.5 μηνών. Θέλομε να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλά δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Κοιτάζουμε το πως θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας.

Μπαίνουμε στο πρώτο ματς με έναν σημαντικό αντίπαλο. Τα ματς αυτά είναι πάντα ντέρμπι. Σημαντικό να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Να βγάλουμε ενέργεια, να διαβάσουμε το παιχνίδι και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Είναι μία καθαρά επιθετική ομάδα. Εμείς έχουμε την καλύτερη άμυνα ανά πόντους ανά κατοχή. Συνολικά είμαστε δεύτεροι, αλλά σε αυτόν τον τομέα πρώτοι.

Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς παίκτες να επιτεθεί και διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Είναι ένα παιχνίδι που κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Πολύ κόσμος θέλει να έρθει όπως έχω ενημερωθεί και χαίρομαι για αυτό. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και θα χαρούμε που θα τον έχουμε".

Για το αν υπάρχον κοινά σημεία με τα περσινά playoffs, σχολίασε: " Υπάρχουν κοινά σημεία, καθώς η Μπαρτσελόνα έχει χαρακτηριστικούς παίκτες που χαρακτηρίζουν την ομάδα τους. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα. Ο τρόπος που παίζει η Μπαρτσελόνα, αλλά και ο Ναβάρο, είναι παρόμοιος. Υπάρχουν πυλώνες όπως ο Τόμις, ενώ τα "4άρια" τους έχουν καλό περιφερειακό σουτ. Πρέπει να αναχαιτίσουμε τις επιθέσεις τους, γιατί αρκετές φορές επιτίθονται με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν κοινά σημεία, γιατί σίγουρα και εμείς έχουμε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σαν ομάδα τα οποία διαθέτουμε και φέτος".

Για το "διπλό" της Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη: " Δεν αλλάζει τα πλάνα μας το τι έκανε η Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη. Η νίκη της δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έκανε μία μικρή κάμψη στην Ευρωλίγκα με κάποιες ήττες, αλλά στην ισπανική λίγκα έκανε τρεις σερί νίκες και έχει βρει ρυθμό. Θα έχουν ρυθμό και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να σταθείς σε έναν ή δύο παίκτες. Είτε έχουν απουσίες είτε όχι, θα πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα και ατομική".

Για την απόκτηση του Όντομ, εξήγησε: " Όπως έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε σε μία μεταγραφή ενίσχυση με την απόκτηση του Όντομ από την Τράμπζονσπορ. Είναι ένα γκαρντ που θα έρθει να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια των υπολοίπων παικτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ. Παρατηρήσαμε όμως πως με τους τραυματισμούς που είχαμε παρουσιάστηκε πρόβλημα και είχαμε έλλειμμα.

Όταν λιγοστεύουν οι περιφερειακοί μας, άλλοι παίκτες ταλαιπωρούνται και κουράζονται περισσότερο, με το ροτέισον που γίνεται, και μας βγαίνουν προβλήματα. Θέλαμε λοιπόν μεγαλύτερη ποσότητα στο ρόστερ μας γιατί και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει και η κούραση. Επίσης, το τοπ-16, το οποίο είναι ένας μαραθώνιος, δεν έχει πισωγύρισμα. Αν δεν παίρναμε τώρα παίκτη, μετά δεν θα μπορούσαμε. Και αν δεν είχαμε πάρει, θα ρισκάραμε, καθώς μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι τραυματισμοί.

Θέλαμε να θωρακίσουμε περισσότερο την ομάδα μας με έναν ακόμη παίκτη. Είναι ένας παίκτης που θα συμπληρώσει στην ομάδα αυτούς που ήδη υπάρχουν. Το ότι τον επέλεξα αυτό δεν σημαίνει πως έχω πρόβλημα η παράπονο από κάποιον παίκτη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από κάποιους. Όλοι τα έχουν πάει καλά και προσπαθούν για το καλύτερο. Όλα τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί και το έχω πει πολλές φορές. Όμως, μετά το τοπ-16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή και θέλαμε τώρα να πάρουμε έναν παίκτη, γιατί μετά, αν παρουσιαζόταν πρόβλημα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι.

Θέλαμε η ομάδα να παρουσιασθεί στο απαιτητικό τοπ-16 όσο πιο γεμάτη και πληρέστερη γίνεται. Γιατί μπαίνουμε σε έναν μαραθώνιο με 14 ματς. Για αυτόν τον λόγο πήραμε τον Όντομ. Έχουμε συμφωνήσει μαζί του και έρχεται στην Αθήνα. Είναι παίκτης μας και μένει μόνο η ανακοίνωση. Έχει υπογράψει και μόλις περάσει με επιτυχία τα ιατρικά θα μπει στην ομάδα μας".

Για το αν θα "κοπεί" κάποιος από τους ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Πρώτα με το καλό να έρθει ο Όντομ, να ενσωματωθεί με την ομάδα και στην πορεία θα δούμε τι θα κάνουμε με το συγκεκριμένο θέμα".

Για το γεγονός πως δεν πήρε "ψηλό", αλλά γκαρντ, τόνισε: " Δεν θεωρώ πως δεν έχουμε αξιόπιστη λύση πίσω από το Πρίντεζη. Έχουμε καλούς παίκτες στο "4". Γενικά, έχουμε 6 ψηλούς, συν τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει στο "4". Γιατί να πάρω και άλλον ψηλό;"

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ