EUROLEAGUE

Σερέλης: "Το μυαλό του Μαντζούκα είναι εκεί που πρέπει, έχουμε διάθεση όχι όμως και σωστές αποφάσεις"

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Στο αμυντικό ριμπάουντ που πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Χρήστος Σερέλης, που μίλησε για τον Μαντζούκα, για τον Πονίτκα, τον Μπέικον και τον Λι, αλλά και για τις αδυναμίες της ομάδας του που θα έπρεπε να έχουν λυθεί αυτή την εποχή.

Στο στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα, την κακή επίδοση του Παναθηναϊκού στο αμυντικό ριμπάουντ, στάθηκε ο Χρήστος Σερέλης το βράδυ της Πέμπτης (23/3) στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τον Λευτέρη Μαντζούκα, αναφέρθηκε στους τραυματίες Πονίτκα, Μπέικον, Λι και έκανε ιδιαίτερη ανάλυση σε αδυναμίες της ομάδας του που δεν την βοηθούν να διεκδικήσει αγώνες απέναντι σε ελίτ αντιπάλους της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης:

"Ζόρικο το αποτέλεσμα, γιατί παλέψαμε πολύ. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό στην τέταρτη περίοδο για να σκοράρουμε εύκολους πόντους. Έπρεπε να αμυνθούμε και καλύτερα απέναντι στους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Ο βασικότερος λόγος της ήττας ήταν το αμυντικό μας ριμπάουντ, από τα επιθετικά τους έβαλαν 17 πόντους. Αυτοί οι πόντοι μας πλήγωσαν πολύ.

Παίξαμε χωρίς δύο βασικούς μας παίκτες, ενώ και ο Πάρις Λι δεν ήταν 100% υγιής για να παίξει. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ. Ο Πονίτκα θέλει καμιά δεκαριά ημέρες ακόμη, ο Μπέικον είναι day-to-day.

Ο Μαντζούκας βοηθάει και στη δύναμη και στην επίθεση, το μυαλό του είναι εκεί που πρέπει. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Του το έχω πει και εκείνου, θα πρέπει να είναι ταπεινός, να μην ακούει τίποτα, να συνεχίσει να δουλεύει και να μην το βάζει κάτω. Να δούμε αν η ομάδα μπορεί να τον κερδίσει ουσιαστικά για το επόμενο διάστημα.

Προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα στις προπονήσεις, απόψε αργήσαμε λίγο να διαβάσουμε την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Όταν το καταφέραμε, είχαμε καλές φάσεις μετά από τα πικ-εν-ρολ, απλά δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε στον Μάρτιο και ακόμη έχουμε πρόβλημα στο να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Η διάθεση για να πασάρουμε και να παίξουμε υπάρχει, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα που μας κρατούν πίσω.

Το βάρος είναι μεγάλο, είναι και θέμα ψυχολογίας. Βλέπουμε τα λάθη μας, είναι θέμα προπόνησης και καλών συνεργασιών, νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι λυμένα τέτοιο μήνα. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί, η διάθεση στην άμυνα μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες μίας ομάδας. Υπήρχε απόψε διάθεση σε όλα τα επίπεδα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ενέργεια για να κυνηγήσουμε τα ριμπάουντ. Σατοράνσκι και Κάλινιτς πήραν 18 ριμπάουντ.

Είναι μία νέα διαδικασία για εμένα η EuroLeague, το να αντιμετωπίζω τέτοιες ομάδες και τέτοιους προπονητές. Έχω τόσα να σκεφτώ, που το δικό μου το κομμάτι πηγαίνει πολύ πίσω".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ