EUROLEAGUE

Σεμνά και ταπεινά για την κορυφή!

INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει ΤΣΣΚΑ. Γαστρεντερίτιδα ο Λοτζέσκι, ελαφρύ τράβηγμα ο Πέτγουεϊ. Οι Πειραιώτες πάνε στον ημιτελικό σεμνά και ταπεινά, αλλά και με αυτοπεποίθηση, όπως έπραξαν σε Πόλη και Λονδίνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του ημιτελικού αγώνα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα (19:00) της Παρασκευής (14/5). Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής όμως δεν έλειψαν.

Ο Ματ Λοτζέσκι παρέμεινε στο ξενοδοχείο της ομάδας και δεν την ακολούθησε στο γήπεδο για προπόνηση. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται με στομαχικές διαταραχές (ελαφρά γαστρεντερίτιδα), δεν ένιωθε καλά, έδειχνε εξαντλημένος και δεν ήταν σε θέση να μπει στο πρόγραμμα των ερυθρολεύκων. Η συμμετοχή του κόντρα στους Ρώσους χαρακτηρίζεται αμφίβολη και θα αποφασιστεί λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Oι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο πως ο Αμερικανός σουτέρ θα καταφέρει να βρεθεί στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι.

Στο ενδεχόμενο βέβαια που δεν αγωνιστεί ο Ματ Λοτζέσκι, αναμφίβολα θα είναι σημαντική απώλεια για τους ερυθρόλευκους, αλλά στο “3” (πέρα από τον Τρεμέλ Ντάρντεν) υπάρχει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία, όπως δήλωσε και στο SPORT24RADIO 103,3. ” Είμαι πανέτοιμος. Κάθε παίκτες πρέπει να είναι έτοιμος σε αυτές τις συνθήκες”, σχολίασε. Στη Μόσχα, άλλωστε, ο νεαρός φόργουορντ είχε κοντράρει στα ίσα τον σούπερ-σταρ Αντρέιλ Κιριλένκο και αν μη τι άλλο είναι ένας παίκτης που χαρακτηρίζεται για το τεράστιο ταλέντο του, αλλά και για το αγωνιστικό του θράσος.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα στο πόδι του, αλλά δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και θα αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση.

Λίγο μετά το τέλος της προπόνησης, παίκτες, προπονητές, αλλά και η διοίκηση της ομάδας, απέφευγαν τα μεγάλα λόγια, όσο και αν τους… τσιγκλούσαν οι δημιοσιογράφοι για να πουν μία ατάκα που θα ενθουσιάσει τις μάζες. Ήταν λακωνικοί, σοβαροί και προσεκτικοί στα λόγια τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ορισμένοι μπασκετμπολίστες, όπως ο Κώστας Σλούκας, με ευγενικό τρόπο απέφυγαν να πουν πολλά και κατευθύνθηκαν γρήγορα στα αποδυτήρια της ομάδας.

Στα σχόλια τους, άπαντες, ήταν διακριτικοί και μετρημένοι. Όχι γιατί δεν πιστεύουν στην ομάδα τους. Αντιθέτως, έχουν μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη για τις δυνατότητες τους σαν σύνολο. Ξέρουν όμως καλύτερα από τον καθένα πως σε αυτά τα παιχνίδια μετράει περισσότερο το να… μιλάς όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο. Πάνε στον ημιτελικό με χαμηλούς τόνους, σεμνά και ταπεινά για την… κορυφή, όπως έπραξαν και στα δύο προηγούμενα Final-Four σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο, όπου και κατέκτησαν το τρόπαιο. Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη ομάδα τη τελευταία τριετία, έχει αποδείξει πως ξέρει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια.

Οι περισσότεροι παίκτες ήταν χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, σαν να… ετοιμάζουν κάτι καλό για τον ημιτελικό, λες και το φυλάνε για έκπληξη. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Υπάρχει καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και πίστη πως μπορούν να κερδίσουν την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από τους παλαιότερους παίκτες ώστε να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης, όπως μεγάλο κίνητρο έχουν και οι νεότεροι μπασκετμπολίστες των ερυθρολεύκων. Θέλουν να ζήσουν και εκείνοι με την ομάδα θριάμβους και διακρίσεις, να γράψουν και εκείνοι ιστορία.

Οι Ρώσοι ναι μεν διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο, μία εξαιρετική ομάδα, αλλά και ένα σπουδαίο ρόστερ, αλλά οι Πειραιώτες τους κέρδισαν στο TOP-16 στο ΣΕΦ, ενώ στη Μόσχα μπορεί να ηττήθηκαν, αλλά τους κόντραραν μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. “Δεν τους φοβούμαστε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε”, έλεγαν μεταξύ άλλων οι παίκτες του Ολυμπιακού. Περισσότερα στη πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ