ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET

Σχορτσανίτης: "Έχω δει μόνο τρεις φορές τον ημιτελικό του 2006 με τις ΗΠΑ"

Σχορτσανίτης: "Έχω δει μόνο τρεις φορές τον ημιτελικό του 2006 με τις ΗΠΑ"
PRINTSCREEN

Η Εθνική Ανδρών αντιμετώπισε τις ΗΠΑ σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το MundoBasket 2023 και ξύπνησε μνήμες από το έπος της Σαϊτάμα με τη νίκη κόντρα στους Αμερικανούς το 2006.

Το ζευγάρι Ελλάδα - ΗΠΑ θα μας απασχολήσει αρκετά αυτό το διάστημα, καθώς πέρα από τη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες (18/8) στο Άμπου Ντάμπι με νικητές τους Αμερικανούς με 108-86, οι δύο χώρες θα ξανασυναντηθούν στο Group C του MundoBasket 2023 στις 2 Αυγούστου.

Όπως είναι λογικό, αυτόματα έρχονται συνειρμοί από την μεγάλη νίκη-πρόκριση της Εθνικής Ανδρών επί των ΗΠΑ με 101-95 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σαϊτάμα το 2006.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είχε πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση σε εκείνο το παιχνίδι και ήταν ο αρμόδιος να μιλήσει για εκείνο το ματς πριν από 17 χρόνια.

Ο "Big Sofo", φιλοξενήθηκε στο ACTION 24 στο Post Game της αναμέτρησης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι, όπου σχολίασε το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και θυμήθηκε το αλησμόνητο παιχνίδι του 2006.

Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ άλλων για την Εθνική και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Το να έχεις τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο είναι μεγάλο πλεονέκτημα, μεγάλο ατού, αλλά η Εθνική Ομάδα δυστυχώς κάθε χρόνο μπορεί να αλλάξει. Διαλέγεις τους καλύτερους παίκτες που μπορεί να έχεις. Προχωράμε με αυτούς που έδωσαν το παρών".

Για το αν είναι κάτι κοντινό αυτή η ομάδα της Αμερικής με την ομάδα του 2006: "Δεν θεωρώ ότι είναι αλλά ήταν μία ομάδα με νεαρούς, μεγάλους παίκτες, με μεγάλες ικανότητες, οι οποίοι προχώρησαν και έκαναν τρομερές καριέρες. Μπορεί να υπάρχει η συζήτηση ότι αν παίζαμε 100 φορές μαζί τους θα χάναμε τις 99 φορές, αλλά αυτή τη μία, λέγαμε ότι θα γίνει εκείνη τη μέρα".

Για το πόσες φορές έχει δει το Ελλάδα - ΗΠΑ 101-95: "Το έχω δει τρεις φορές από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχω τις αναμνήσεις μου..."

Το συγκεκριμένο απόσπασμα των δηλώσεων του Σχορτσιανίτη, βρίσκεται από το 10:54 μέχρι το 17:00 του παρακάτω video:

Το SPORT24 και η Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας για το Μουντομπάσκετ

TAGS ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ