ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ

Σατοράνσκι: "Φαβορί η Ελλάδα για τον όμιλο, ανυπομονώ για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ"

Σατοράνσκι: "Φαβορί η Ελλάδα για τον όμιλο, ανυπομονώ για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ"
FIBA

Η Τσεχία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα  (23/2, 21:00, Novasports Prime/ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) στο ΣΕΦ για τα προκριματικά παράθυρα του EuroBasket 2025 και ο Τόμας Σατοράνσκι ανυπομονεί για την ατμόσφραιρα που θα συναντήσει.

Για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι στο ΣΕΦ στο παιχνίδι της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη με την Τσεχία (23/2, 21:00, Novasports Prime/ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) για τα προκριματικά παράθυρα του EuroBasket 2025 ανυπομονεί ο Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος έθιξε και τον όγκο των αγώνων που δίνουν οι ομάδες που αγωνίζονται στην EuroLeague μέσα σε μία σεζόν.

"Ήμουν αποφασισμένος από την αρχή της σεζόν να παίξω στα παράθυρα, αν δεν είχα επιπλοκές στην υγεία μου. Και ευτυχώς το σώμα μου αντέχει αυτή τη σεζόν παρά την πληθώρα των αγώνων. Αλλά μετά από ενάμιση χρόνο, ανυπομονούσα πραγματικά για την Εθνική. Δυστυχώς, δεν ήρθα με τον τίτλο από το Copy del Rey, κάτι που είναι απογοητευτικό για μένα. Από την άλλη μπορώ να το ξεχάσω γρήγορα εδώ.

Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι θα παίξουμε με την Ελλάδα ξανά μετά τη φάση των 16 στο EuroBasket 2022. Η Ελλάδα είναι φυσικά το μεγαλύτερο φαβορί του ομίλου μας. Χάρη στη συμφωνία ανάμεσα στην EuroLeague και τη FIBA, οι παίκτες της EuroLeague μπορούν να εκπροσωπούν τις Εθνικές και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έτσι οι Έλληνες θα έχουν σχεδόν ολόκληρη την ομάδα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι παίκτες είναι ταιριαστοί, θα έχουν νέο προπονητή τον Σπανούλη. Ανυπομονώ πολύ για αυτόν τον αγώνα. Είναι υπέροχο να παίζεις στο γήπεδο του Ολυμπιακού, όπου η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι υπέροχη. Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Ένα εξίσου σημαντικό ματς θα είναι εντός έδρας με τη Μεγάλη Βρετανία τη Δευτέρα.

Οι αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι πολύ συγκεκριμένοι, έχουν από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας. Κάποιος μου είπε ότι έχει 25 χρόνια να παίξει στο ΣΕΦ η Εθνική. Θα δούμε πώς θα πάει. Ανυπομονώ, πάντα ένα τέτοιο ματς με κάνει να θέλω να τα πάω καλύτερα.

Νομίζω ότι δεν θα τους προβληματίσει καθόλου η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, γιατί δεν παίζει πολύ συχνά μαζί τους εκτός από το EuroBasket και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπαιζαν καλύτερο μπάσκετ ακόμα και χωρίς αυτόν, οπότε δεν θα έμενα εκεί. Έχουν καταπληκτικές προσωπικότητες και το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουν μαζί εδώ και καιρό. Γνωρίζονται από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την Εθνική που είναι μαζί για χρόνια.

Φέτος έχουμε μετρήσει περίπου 55 παιχνίδια μέχρι στιγμής συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας, οπότε είναι προφανώς μεγάλος ο αριθμός. Νομίζω ότι η EuroLeague, ή η ευρωπαϊκή κοινότητα του μπάσκετ γενικότερα, πρέπει να το εξετάσει αυτό, γιατί στο τέλος θα ωφεληθούν περισσότερο οι παίκτες της EuroLeague.

Είχαμε ήδη τρεις ή τέσσερις εβδομάδες με δύο παιχνίδια στην EuroLeague κάθε φορά και φαίνεται αυτό. Θα επηρεάσει τους τραυματισμούς των παικτών και αν γίνει λόγος για την ένταξη περισσότερων συλλόγων στην EuroLeague, τότε μάλλον θα πρέπει να στραφούν σε διαφορετικό σύστημα. Θα δούμε πώς θα νιώθουν οι παίκτες μετά από αυτό το παράθυρο. Η EuroLeague ξεκινά ξανά αμέσως, οπότε θα είμαστε λίγο πιο έξυπνοι στο μέλλον", ανέφερε μεταξύ άλλων ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ