NBA

Σακραμέντο Κινγκς: Οι τρεις που δοκιμάζονται, οι ανταλλαγές και ο Βεζένκοβ

Σακραμέντο Κινγκς: Οι τρεις που δοκιμάζονται, οι ανταλλαγές και ο Βεζένκοβ
2022 AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Δύο πόιντ γκαρντ και ένας περιφερειακός δοκιμάζονται από τους Σακραμέντο Κινγκς, που ασχολούνται με πολλά σενάρια για ανταλλαγές και έχουν βάλει τον Σάσα Βεζένκοβ σε κατάσταση αναμονής.

Την ώρα που ο ρούκι Κίγκαν Μάρεϊ κάνει πράγματα και θαύματα με την καλοκαιρινή ομάδα των Κινγκς, οι παράγοντες του οργανισμού και ο νέος head coach, ο Μάικ Μπράουν, εξετάζουν τρεις περιπτώσεις βετεράνων καθώς το ρόστερ έχει ισάριθμες "τρύπες" στον δρόμο προς την κανονική περίοδο. Οι ανάγκες εντοπίζονται στον άσο και στη θέση τρία, γι' αυτό και οι Βασιλιάδες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους δύο βετεράνους πόιντ γκαρντ και έναν περιφερειακό που στα 29 του χρόνια θέλει να γυρίσει στο NBA μετά από μία τετραετία στην Κίνα και στις Φιλιππίνες.

Ο Μπράουν εξετάζει τις περιπτώσεις του Ματ Ντελαβεντόβα (32, 1μ.90), με τον οποίο συνεργάστηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και του Κουίν Κουκ (29, 1μ.85) που πέρασε πέρυσι για λίγο από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ κοιτάζει και τον Σαμπάζ Μουχάμαντ (29, 1μ.98) που την διετία 2015-2017 είχε 10.2 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά 20 λεπτά σε 160 αγώνες με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ως το βασικό τους τριάρι.

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Λας Βέγκας παρακολουθούν το Summer League και μιλούν με παράγοντες και ατζέντηδες και επιμένουν πως οι Κινγκς βρίσκονται σε διαδικασία εκτίμησης και αξιολόγησης δεκάδων προτάσεων για ανταλλαγές. Ο Τομπάιας Χάρις των Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς είναι ένας παίκτης που τους ενδιαφέρει, ο Χάρισον Μπαρνς κι ο Ρισόν Χολμς είναι δύο ενεργά μέλη του δικού τους ρόστερ που βρίσκονται στο trading block, χωρίς όμως να θεωρούνται πια πολύ σημαντικοί καθώς η ομάδα του μέλλοντος χτίζεται γύρω από τους Φοξ, Μίτσελ, Μονκ, Χέρτερ, Μάρεϊ, Σαμπόνις.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει εξέλιξη στην περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ. Τα δεδομένα της υπόθεσης οι Κινγκς τα γνωρίζουν, την deadline της 20ης Ιουλίου επίσης την γνωρίζουν, όπως και το γεγονός ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν θα πάει στο NBA για το ποσό του εκατομμυρίου που έχει μείνει από την Mid-Level Exception που δόθηκε στον Μαλίκ Μονκ. Ξέρουν ότι η Bi-Annual των 4.105.000 δολαρίων μπορεί να πείσει τον Βεζένκοβ να αφήσει τη EuroLeague για το όνειρο του NBA, όσο όμως εξετάζουν ανταλλαγές, δεν μπορούν να ασχοληθούν μαζί του. Ενδεχομένως και να είναι προτεραιότητά τους, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και τον κορμό με τον οποίο θα πορευθούν την ερχόμενη περίοδο.

Το σίγουρο είναι πως οι Κινγκς ψάχνουν άσο που θα παίζει πίσω από τους Φοξ - Μίτσελ, έχουν τρεις σούτινγκ γκαρντ (Χέρτερ, Μονκ, Ντέιβις) που μπορούν να ανέβουν θέση σε σχήματα με τρεις κοντούς, έναν κλασικό σμολ φόργουορντ (Χάρισον Μπαρνς) και έξι παίκτες στις θέσεις 4-5, με τον Σαμπόνις περισσότερο σέντερ, αλλά αναγκαστικά τεσσάρι όσο υπάρχουν στο ρόστερ ο Ρισόν Χολμς και ο Άλεξ Λεν.

TAGS NBA ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ