STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Ανεβαίνει η πίεση!"

Σάκοτα: "Ανεβαίνει η πίεση!"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ κόντρα στον ΚΑΟΔ ενώ αναφέρθηκε στον Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος αναμένεται αύριο (19/01, 17:50) στην Ελλάδα για λογαριασμό της "Ένωσης".

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχθηκε πως η πρόσφατη ήττα από τον ΠΑΟΚ "πλήγωσε" την ΑΕΚ ενώ εξήγησε πως η προσθήκη του Μαλίκ Χέρστον θα δώσει μια παραπάνω λύση στην ομάδα του.

"Η αλήθεια είναι ότι μας πλήγωσε η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ανεβαίνει η πίεση! Στο προηγούμενο παιχνίδι μας είχαμε 62% στα τρίποντα, ξέραμε ότι σήμερα (18/01) ο ΚΑΟΔ θα έπαιζε περιφερειακή άμυνα και προσπαθήσαμε περισσότερο να περάσουμε την μπάλα στη ρακέτα. Ουσιαστικά είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Κάποιοι βασικοί παίκτες του ΚΑΟΔ όπως ο Ζάρας και ο Όντομ ήταν βασικοί μας στόχοι στην άμυνα. Μπορώ να πω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Κάθε νίκη για εμάς είναι σπουδαία υπόθεση. Μόνο με νίκες μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάστασή μας. Υπάρχει βελτίωση στο παιχνίδι μας και είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που παρουσιάζουμε σε κάθε αγώνα" ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς της ΑΕΚ.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προσθήκη του Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος αναμένεται αύριο (19/01, 17:50) στην Ελλάδα για λογαριασμό της "Ένωσης". "Είναι γνωστός ο τρόπος παιχνιδιού του Χέρστον. Παίζει λόου ποστ παιχνίδι από τη θέση "3". Αυτό θα μας δώσει μια παραπάνω λύση στην περιφέρεια. Ήταν ελεύθερος παίκτης, από αυτούς που σπάνια βρίσκεις το καλοκαίρι. Γι' αυτό τον πήραμε. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα μπορούσε να παίξει πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος".

Ο Γκάρετ Γουίλιαμσον εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ: "Εκτελέσαμε καλά σήμερα ενώ ο Ποπς Μενσά-Μπονσού ήταν εξαιρετικός. Ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Προετοιμαστήκαμε καλά, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ".

Μέξας: "Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο"

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μέξας εξήγησε: "Ξέραμε ότι πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο με τις τελευταίες προσθήκες και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Πριν από το παιχνίδι, θεωρήσαμε ότι το αμυντικό τρανζίδιον θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν τα καταφέραμε. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ο Μενσά-Μπονσού, κατά κύριο λόγο, και ο Καρλ Ίνγκλις θα κάνουν τη διαφορά. Η άμυνά μας, σε γενικές γραμμές, ήταν αρκετά καλή. Στην επίθεση εκτελέσαμε αρκετά σωστά, διαβάσαμε την άμυνα της ΑΕΚ, βρήκαμε ελεύθερα σουτ όμως ήμασταν άστοχοι σε καίρια σημεία. Θέλουμε να βγάζουμε την ταυτότητά μας στο γήπεδο, σε όλα τα παιχνίδια".

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης εξήγησε: "Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι κάναμε καλό ματς. Εκτελέσαμε με ακρίβεια, απλώς μας κόστισε η αστοχία. Δεν ήμασταν εύστοχοι σε καίρια σημεία του αγώνα, γεγονός που δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η ΑΕΚ μας τιμώρησε! Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τη διαφορά, ο αντίπαλός μας ξέφευγε στο σκορ. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ