EUROBASKET

Ρούμπιο: "Δεν θα παίξω στο EuroBasket"

Ο Ρίκι Ρούμπιο με τη φανέλα της Ισπανίας
Ο Ρίκι Ρούμπιο με τη φανέλα της Ισπανίας PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Λίγες ημέρες πριν φύγει το 2021, ο Ρίκι Ρούμπιο υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, τραυματισμός που θα τον κρατήσει μακριά από το EuroBasket 2022. Τι είπε σε συνέντευξη στη "La Vanguardia" για την επιστροφή στην Ευρώπη.

Το 2021 έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους Νιου Ορλίν Πέλικανς. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν γρήγορα, με την γνωμάτευση να κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Σε τέτοιου είδους τραυματισμούς, η επιστροφή στην δράση υπολογίζεται σε έξι με οκτώ μήνες. Ο ίδιος διεμήνυσε όμως σε συνέντευξη που έδωσε στη "La Vanguardia" πως δεν πρόκειται να ενισχύσει την Εθνική Ισπανίας στο EuroBasket, που θα διεξαχθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου -ήτοι σε εννιά μήνες.

"Μπορώ ήδη να πω ότι δεν θα συμμετάσχω στο EuroBasket το φετινό καλοκαίρι. Σίγουρα όμως θα επιστρέψω κάποια στιγμή στην Εθνική" ήταν η ουσία των δηλώσεων που έκανε για ένα θέμα που θεωρείται φλέγον στη "ρόχα" αφού μιλάμε για τον MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τραυματισμό και όσα ακολούθησαν πάντως, παραδέχθηκε πως "η απογοήτευσή μου κράτησε για μια μέρα. Ήμουν τραυματισμένος, τι να γίνει; Πρέπει να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Μην ξεχνάμε πως όλοι υποφέρουμε από την πανδημία".

Από εκεί και πέρα, απάντησε σε ερώτηση για τις (νέες) φήμες που εμπλέκουν το όνομά του σε σενάρια ανταλλαγής: "Έχει κι αυτό την πλάκα του. Χθες, για παράδειγμα, έστειλα μήνυμα στον ατζέντη μου, τον ρώτησα αν αυτές οι φήμες θα με αφήσουν ποτέ ήσυχο, τουλάχιστον τώρα που είμαι τραυματίας. Είναι βέβαια μέρος της δουλειάς. Νιώθεις άσχημα γιατί δίνεις τα πάντα για μια ομάδα και μετά βλέπεις, όπως συνέβη με το Φοίνιξ και τη Μινεσότα, ότι σε ανταλλάσσουν χωρίς καν να σε ενημερώσουν. Προσωπικά πάντως, το έχω συνηθίσει πλέον. Όποτε πλησιάζει ο Φεβρουάριος, αυτές οι φήμες εμφανίζονται".

Τέλος, σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης που έδωσε, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη για συλλογικό επίπεδο.

"Όταν ο γιος μου, που τώρα είναι δύο ετών, ξεκινήσει το σχολείο, δεν θα υπάρχει το ΝΒΑ για μένα. Θα πρέπει να γυρίσω πίσω στην Ισπανία. Δεν θέλω να πηγαίνει μπρος και πίσω, γιατί στην ηλικία των έξι ετών θα πρέπει να αρχίσει να αποκτά φίλους. Εγώ κι η σύζυγός μου είμαστε ξεκάθαροι πάνω σε αυτό. Θα έρθει η στιγμή, όπου το μπάσκετ δεν θα είναι η προτεραιότητά μου" απάντησε χαρακτηριστικά.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, για τον Ρίκι Ρούμπιο υπάρχει ακόμη μια τετραετία (μάξιμουμ) στο ΝΒΑ, έχοντας οριοθετήσει την επιστροφή στην Ευρώπη στην ηλικία των 35 ετών. Αν φυσικά θέλει ακόμη να παίζει... Προς το παρόν, είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, έχοντας λαμβάνειν το ποσό των 17.800.000 δολαρίων για το 2021/22.

TAGS EUROBASKET NBA ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ