ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ρούμογλου: "Έχω και δαχτυλίδι, πάμε μια βόλτα;"

Connecticut's Apostolos Roumoglou (33) passes around the defense of UNC Wilmington guard Nick Farrar (30) and forward Khamari McGriff (21) during the second half of an NCAA college basketball game Friday, Nov. 18, 2022, in Storrs, Conn. (AP Photo/Jessica Hill)
Connecticut's Apostolos Roumoglou (33) passes around the defense of UNC Wilmington guard Nick Farrar (30) and forward Khamari McGriff (21) during the second half of an NCAA college basketball game Friday, Nov. 18, 2022, in Storrs, Conn. (AP Photo/Jessica Hill) © 2022 JESSICA HILL / AP IMAGES

Ο Απόστολος Ρούμογλου στέφθηκε πρωταθλητής του ΝCAA και ο Βασίλης Σκουντής ανακατεύει σε αυτή την ιστορία τον Τάιλερ Ντόρσι, τον Βασίλη Λανέ, τον Τέλη Ζουρνατσίδη και τον Κώστα Βουτσά!

Στην ελληνική κωμωδία "Κορίτσια για φίλημα" ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας φουκαράς που λέγεται λέγεται Κώστας Καλιακούδας, αλλά προς χάριν ενός στοιχήματος συστήνεται με το όνομα του πλούσιου φίλου του, Ανδρέα Ράμογλου, τον οποίο υποδύεται ο Ανδρέας Ντούζος.

Αλλάζουν λοιπόν ονόματα και ο Βουτσάς, ως Ράμογλου πλέον, για να εντυπωσιάσει τις κοπέλες και δη τη Ζωή Λάσκαρη επαναλαμβάνει διαρκώς μια ατάκα.

"Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;"

Αυτά έλεγε ο Ανδρέας Ράμογλου στο σινεμά.

Από την πλευρά του ο Απόστολος (όχι Ράμογλου, αλλά) Ρούμογλου δεν έχει ανάγκη να το παίζει κάποιος άλλος: είναι ο εαυτός του, τελεία και παύλα!

Το κότερο και το δαχτυλίδι

Ο Ρούμογλου δεν έχει κότερο για να προσκαλεί τα κορίτσια σε βόλτα, αλλά από χθες το βράδυ μοστράρει ένα ανεκτίμητο παράσημο: ένα χρυσό δαχτυλίδι που γίνεται το εξώφυλλο στο βιβλίο της προσδόκιμης καριέρας του στο μπάσκετ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης στο Χιούστον, στην κατάληξη και στην κορύφωση της διαβόητης «March Madness», που πιάνει και λίγο από Απρίλιο, ο γεννημένος στις 15 Μαΐου του 2003 φόργουορντ στέφθηκε πρωταθλητής του ΝCAA με τους Κονέκτικατ Χάσκις και εκκινώντας από αυτή την αφετηρία προφανώς επιφυλάσσεται δια τα περαιτέρω.

Ο γιος της Ζωής και του Αναστασίου Ρούμογλου πέτυχε κάτι που εμπίπτει στη σφαίρα του απροσδόκητου, ου μην και του αδιανόητου, ξεπερνώντας τον Τάιλερ Ντόρσι, αλλά και τον... Βασίλη Λανέ!

Το Final Four του Ντόρσι

Τέτοιες μέρες πριν από έξι χρόνια, στο Γκλεντέιλ της Αριζόνα, ο Ελληνοαμερικανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και στέλεχος της Εθνικής ομάδας, βίωσε τη συναρπαστική εμπειρία του Final Four του NCAA, ωστόσο το Ορεγκον ηττήθηκε από το Νορθ Καρολάινα στον ημιτελικό και η συμφωνία του έμεινε ημιτελής.

Τώρα ο Ρούμογλου, έστω κι αν δεν έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του Κονέκτικατ, διάνυσε όλο τον δρόμο προς τον θρόνο και γεύθηκε το νέκταρ του θριάμβου .

Ήταν εκεί, πάτησε το παρκέ και στον ημιτελικό και στον τελικό και βίωσε στο πετσί του αυτή τη μοναδική έκσταση, την οποία απόλαυσε σε χαμηλότερη κλίμακα και ο πρόγονος του στο Κονέκτικατ, Βασίλης Λανές!

Ο τίτλος του Λανέ

Το 1988, στην πρώιμη εποχή του θρυλικού Τζιμ Καλχούν στον πάγκο, οι Χάσκις, παρόντος του Λανέ, δεν κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές του NCAA (όπως έμελλε να συμβεί το 1999, το 2004, το 2011, το 2014 και το 2023), αλλά κατέκτησαν τον τίτλο του Νational Invitational Tournament, στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες που δεν προκρίνονται στην τελική φάση του Τουρνουά των 64.

Στο Final 4 αυτής της διοργάνωσης που παραδοσιακά φιλοξενείται στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το Κονέκτικατ είχε νικήσει στον μεν ημιτελικό το Μπόστον Κόλετζ με 73-67, στον δε τελικό το Οχάιο Στέιτ με 72-67.

Οι AntetokounBros και ο Τσιορόπουλος

Πλάκα πλάκα το ελληνικό μπάσκετ μπορεί πλέον να καμαρώνει μοστράροντας πρωταθλητές τόσο στο NBA (Κώστας Αντετοκούνμπο/Λέικερς 2020, Γιάννης και Θανάσης/Μπακς 2021), όσο και στο NCAA, οπότε σπολλάτη μας.

Υπάρχει ωστόσο και άλλος ένας δικός μας άνθρωπος ο οποίος πέτυχε το νταμπλ: ο αείμνηστος Λου Τσιορόπουλος κατέκτησε έναν κολεγιακό τίτλο με το Κεντάκι το 1951 και δυο Πρωταθλήματα του ΝΒΑ, με τους Σέλτικς το 1957 και το 1959!

Ο Ρούμογλου είναι γέννημα θρέμμα της Ξάνθης, όπου μυήθηκε στο μπάσκετ και έκανε τα πρώτα βήματα του με τον Λεύκιππο και τον Αρίωνα, προτού μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ με τον οποίο εμφανίσθηκε σε επτά ματς της Basket League, τις σεζόν 2020-21 και 2021-22.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντοτε είναι χρειαζούμενος ένας αξιόπιστος μάρτυρας και αυτόν τον ρόλο έπαιξε ο Τέλης Ζουρνατσίδης.

"Τέλη, έλα να δεις ένα παιδί"

Τον Αύγουστο του 2020 ο εκ Ξάνθης ορμώμενος πρώην μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον φίλο του και νυν πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολής Μακεδονίας-Θράκης; Παναγιώτη Σταυρακάρα.

"Έλα σε παρακαλώ να δεις ένα παιδί" του είπε ο άλλοτε παίκτης του στoν ΑΣ Ξάνθης και προτού αποσώσει την κουβέντα του, ο Ζουρνατσίδης βρισκόταν ήδη στο γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν αγώνα του τοπικού εφηβικού πρωταθλήματος.

Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει, όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Με το που είδα τον Τόλη να πιάνει την μπάλα, όχι στον αγώνα, αλλά στο ζέσταμα, κατάλαβα ότι εκεί υπήρχε φλέβα χρυσού" μου είπε πριν από λίγη ώρα ο Τέλης.

Το σοκ και ο ΠΑΟΚ

"Στον λόγο της τιμής μου έπαθα σοκ στη θέα ενός ψιλόλιγνου παλικαριού που είχε πολύ μπάσκετ μέσα του και το φανέρωνε από την παραμικρή κίνηση του. Θυμάμαι ότι στην πρώτη κιόλας φάση του αγώνα γύρισα στον Παναγιώτη και του είπα “Kαλά ρε φίλε, πού το είχατε κρυμμένο αυτό το παιδί;" συνεχίζει ο Ζουρνατσίδης.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Ρούμογλου μετακόμισε από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ,, ενώ ταυτοχρόνως ήταν αριστούχος μαθητής και πέρασε στο Πολυτεχνείο.

"Δυστυχώς ο κόουτς Λυκογιάννης δεν πίστευε ότι ο Ρούμογλου θα είχε μεγάλη εξέλιξη μεγάλη εξέλιξη και διαμήνυσε πως δεν θα έπαιρνε πολλές ευκαιρίες. Προσωπικά θεωρούσα πως ο Τόλης θα έπρεπε να αποτελέσει το μεγαλύτερο project του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια, αλλά βεβαίως τότε εγώ ήμουν ένας φίλαθλος και η γνώμη μου δεν είχε κάποια ιδιαίτερη αξία", καταλήγει ο πρώην παίκτης, προπονητής ακαδημιών και μάνατζερ του "Δικεφάλου του Βορρά".

Η πτήση στο Κονέκτικατ

Το καλοκαίρι του 2022 και αφού οι υπεύθυνοι του recruiting του Κονέκτικατ τον πέρασαν από συνέντευξη διαρκείας τριών ωρών μέσω zoom ο Ρούμογλου -με τη συνδρομή και του ατζέντη του, Νίκου Λότσου- άνοιξε τα φτερά του και πέταξε κατά Κονέκτικατ μεριά.

Μετά την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ βρέθηκε στον μαγικό-και πολλά υποσχόμενο κόσμο-του κολεγιακού πρωταθλήματος και μάλιστα σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον του.

Με το καλημέρα, σε αυτή την ονειρώδη παρθενική σεζόν του, ο Ρούμογλου φόρεσε ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή που για να μην παρεκκλίνω από το πνεύμα του προλόγου μου- αξίζει πολύ περισσότερο από το κότερο του Ράμογλου!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ NCAA ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ