NCAA

NCAA, Κονέκτικατ Χάσκις - Σαν Ντιέγκο Στέιτ Άζτεκς 76-59: Πέμπτος τίτλος στο NCAA από το 1999, πρωταθλητής ο Ρούμογλου

NCAA, Κονέκτικατ Χάσκις - Σαν Ντιέγκο Στέιτ Άζτεκς 76-59: Πέμπτος τίτλος στο NCAA από το 1999, πρωταθλητής ο Ρούμογλου
AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Με τον θρίαμβο του Κονέκτικατ ολοκληρώθηκε η "τρέλα του Μαρτίου" στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ. Τα Χάσκις του Νταν Χάρλι επιβλήθηκαν 76-59 του Σαν Ντιέγκο Στέιτ στον τελικό του Final Four του NCAA που φιλοξενήθηκε στο Χιούστον και κατέκτησαν για πέμπτη φορά τον εθνικό τίτλο - όλες τους από το 1999.

Το NCAA έχει νέους βασιλιάδες. Στον τελικό του Final Four το Κονέκτικατ επικράτησε του Σαν Ντιέγκο Στέιτ και για πέμπτη φορά στα χρονικά πάτησε στην κορυφή του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ.

Η μάχη στο NRG Stadium του Χιούστον, που ολοκλήρωσε την March Madness για το 2023, υπήρξε σχεδόν μονόπλευρη και κρίθηκε σχετικά εύκολα για τα Χάσκις που επέβαλαν το ρυθμό τους και νίκησαν 76-59 ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή πορεία στην τελική φάση του τουρνουά με διψήφιες διαφορές και τα στα έξι ματς.

Αυτός μάλιστα ήταν ο πέμπτος τίτλος για το φημισμένο πανεπιστήμιο από τη βορειοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ στη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών, το οποίο είχε επίσης φτάσει στην κορυφή το 1999, το 2004, το 2011 και το 2014. Ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος για τον κόουτς Νταν Χάρλι, που ανέλαβε τα ηνία το 2018 και πάτησε πάνω στα χνάρια των Τζιμ Καλχούν και Κέβιν Όλι.

Ο γκαρντ Τρίστεν Νιούτον, που εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο υπόλοιπο σύνολο μετά από τρεις σεζόν στο Ιστ Καρολάινα, ηγήθηκε των Χάσκις στο παρκέ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ πετυχαίνοντας ένα πολύ κρίσιμο λέι απ για το 67-55, ενόσω ο σέντερ Αντάμα Σανόγκο, με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, κατακτούσε τον τίτλο του Most Outstanding Player.

Συμμετοχή κατέγραψε και ο πρωτοετής Απόστολος Ρούμογλου, που εντάχθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην ομάδα.

Μεταξύ εκείνων που πανηγύρισαν έξαλλα για τον θρίαμβο του Κονέκτικατ ήταν κι ο πάλαι ποτέ ηγέτης της ομάδας, Κέμπα Γουόκερ (2008-11).

Παρόντες επίσης στο γήπεδο ο Ρέι Άλεν και ο -επίσης πρωταθλητής το 2004- Εμέκα Όκαφορ.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ