NBA

Ρίκι Ρούμπιο: "Αν είμαι υγιής, δεν χάνω το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023"

Ο Ρίκι Ρούμπιο με τη φανέλα της Ισπανίας
Ο Ρίκι Ρούμπιο με τη φανέλα της Ισπανίας PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Ρίκι Ρούμπιο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, έπειτα από 13 μήνες απουσίας και προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, κάνοντας παράλληλα όνειρα για ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο με την Ισπανία.

Για τον Ρίκι Ρούμπιο, οι τελευταίοι 13 μήνες, έως και την 13η Ιανουαρίου 2023, όταν και επανήλθε στις υποχρεώσεις των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ήταν πραγματικά δύσκολοι. Έχασε το Eurobasket 2022, αλλά και σχεδόν όλη τη σεζόν στο ΝΒΑ. Προσπαθώντας να βρει ξανά τον καλό αγωνιστικό του εαυτό, δεν έκρυψε τη μεγάλη επιθυμία του να βοηθήσει την Εθνική Ισπανίας, να φτάσει και πάλι στην κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

"Ανυπομονώ! Αν είμαι υγιής θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική να φτάσει σε μια ακόμα διάκριση. Είμαι υπερήφανος γι' αυτό που έκαναν οι συμπαίκτες μου στο πρόσφατο Eurobasket και ένιωθα πολύ περίεργα που έλειπα από κοντά τους.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια συναρπαστική εμπειρία και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες που αγαπούν πολύ το μπάσκετ, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν συχνά τόσο καλούς παίκτες, δίνει ακόμα μεγαλύτερο κύρος. Θέλω να είμαι εκεί", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο 30χρονος γκαρντ των Καβς, που το 2019 ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ισπανικού θριάμβου στα γήπεδα της Κίνας, όπου αναδείχθηκε MVP.

Αναφερόμενος μάλιστα σε εκείνη την διοργάνωση, τόνισε: "“Ήταν ίσως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Η κατάκτηση ενός Παγκόσμιου τίτλου είναι καταπληκτική. Ενώ γνωρίζεις ότι πολλές ομάδες μπορούν να φτάσουν σε αυτόν τον τίτλο, το γεγονός ότι καταλαβαίνεις πως βοήθησες τη χώρα σου να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, είναι απλά φανταστικό, μοναδικό, απίστευτο..

Όταν παίζεις για την εθνική ομάδα της χώρας σου, θέλεις να κερδίζεις. Θέλεις να φέρεις χαρά στον κόσμο και τους συμπατριώτες σου. Είχαμε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά το 2019. Η ομάδα και τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Αυτό το τουρνουά ήταν πολύ ανταγωνιστικό και δώσαμε σκληρές μάχες ενάντια σε πολλές ομάδες, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας να κερδίσουμε τον τίτλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τουρνουά και τη χαρά που νιώσαμε όταν σηκώσαμε το τρόπαιο και το πήραμε σπίτι”.

Τέλος, ο Ισπανός ανέφερε για την πρόκριση τησ Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και τα παράθυρα: "“Είναι υπέροχο να έχεις εξασφαλίσει το εισιτήριο πριν από το τελευταίο παράθυρο. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν ήταν συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των Παραθύρων για να προκριθούν και να πάνε στην Ασία προκειμένου να παλέψουν για τον τίτλο.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις νέα παιδιά να μπαίνουν στη δεξαμενή της Εθνικής ομάδας και να παίρνουν λεπτά στα προκριματικά και να βλέπεις ότι η δυναμική μας, η φιλοσοφία μας στο παιχνίδι είναι κάτι που δίνει στα νεότερα παιδιά την ευκαιρία να λάμψουν με την Εθνική ομάδα.

Πολλοί παίκτες τα πήγαν καλά κατά τη διάρκεια των παραθύρων της FIBA, οπότε είναι κάτι σημαντικό για το παρόν και το μέλλον. Μου άρεσε επίσης να βλέπω ότι τα γήπεδα ήταν γεμάτα και η υποστήριξη στην εθνική ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Ο κόσμος έχει πάθος κι αυτό είναι επίσης κάτι σπουδαίο για τους νεότερους παίκτες. Είναι σπουδαίο να νιώθουν αυτή την αγάπη και τη συνεχή υποστήριξη από τους φιλάθλους μας κάθε φορά που παίζουν για την Εθνική. ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης μας”.

TAGS NBA FIBA WORLD CUP ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ