ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρέθυμνο-Αιγάλεω: 73-69

Ρέθυμνο-Αιγάλεω: 73-69
New Image

Το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Αιγάλεω με 73-69 και πήρε την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα

Το ξέσπασμα... του Ντέιβισον

Το Αιγάλεω ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 8-2, ωστόσο, στη συνέχεια το Ρέθυμνο ανέβασε την απόδοση του και πήρε κεφάλι στο σκορ. Οι Κρητικοί έδειχναν πως ξεπερνούν το αγχός καθώς η νίκη ήταν μονόδρομος και με επιθετική αιχμή τον Μπένετ Ντέιβισον -ο οποίος στην Ρόδο δεν βοήθησε όσο έπρεπε- κρατούσαν το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω με 27-19 στο 14', όμως μέσα σε τρία λεπτά έτρεξαν ένα σερί 7-0 με τον Σπύρο Μαγγουνή να σημειώνει πέντε συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής. Από κει και πέρα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη επέβαλαν και πάλι τον ρυθμό τους χάρη στις λύσεις που του έδωσαν οι Βουγιούκας, Τόπιτς και Καραποστόλου.

Ο ΑΓΟΡ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά με 36-28 βάζοντας έτσι τις βάσεις προκειμένου να σημειώσει την τέταρτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

H εικόνα δεν άλλαξε

Οι γηπεδούχοι κράτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και κρατούσαν συνεχώς το προβάδισμα το οποίο κατά διαστήματα ανέβαινε και σε διψήφιο αριθμό πόντων. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πάνω πλησιάζαν έκαναν λάθος επιλογές επιθετικά αλλά και στην άμυνα δεν μπορούσαν να περιορίσουν τα ατού του Ρεθύμνου.

O Aντρέ Πάτερσον πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση και αποτελούσε αξιόπιστη λύση στην επίθεση για το Αιγάλεω. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε την κρητική ομάδα να παίζει το δικό της μπάσκετ και έχοντας επιβάλλει το άγχος στο 33' ανέβασε τη διαφορά στους 12 πόντους (58-46) έπειτα από κάρφωμα του Ντέιβισον.

Oι... τάσεις αυτοκτονίας των παικτών του ΑΓΟΡ ίσχυσαν για ακόμη έναν αγώνα όμως και από κει που έδειχναν να έχουν εύκολο έργο, οι φιλοξενούμενοι μέσα σε δύο λεπτά έκαναν ένα σερί 11-2 (60-57) με συνέπεια η αναμέτρηση να γίνει και πάλι ντέρμπι.

Mισό λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο, οι παίκτες της κρητικής ομάδας ήταν ψύχραιμοι στις ελεύθερες βολές και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους με 73-69.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-28, 54-46, 73-69

Ρέθυμνο (Πεδουλάκης): Νικολαΐδης 2, Κούμουλος, Γκιζόγιαννης 8 (2), Τόπιτς 5 (1), Βαγενάς, Καραποστόλου 2, Γιανγκ 11 (1), Νάτζφεϊ 5 (1), Πιστόλιεβιτς 4, Ντέιβισον 18 (2), Βουγιούκας 18.

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Γκόλντγουαϊρ 18 (2), Νικολαΐδης 8 (1), Λόλας, Χόχλερ 3 (1), Μαγκουνής 7 (1), Μπρέισι, Καλλινικίδης 12, Πάτερσον 13 (1), Μαριάνοβιτς 8.

Πεδουλάκης: "Λάθη λόγω άγχους"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιγάλεω. Είχαμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε μια καλή και πειθαρχημένη ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα μις-ματς του αντιπάλου, αφού ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει κάνει φέτος πολύ καλή δουλειά. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε αρκετά καλά και χτίσαμε μια διαφορά υπέρ μας.

Στην επανάληψη κάναμε πολλά λάθη και πηγαίναμε με μία πάσα να τελειώσουμε τη φάση, ενώ δεν είχαμε και επιστροφές. Αυτά βέβαια είναι και απόρροια του άγχους που έχουμε για τη νίκη, ειδικά όποτε το αφήνουμε να μας κυριεύσει.

Στο τέλος ήμασταν εύστοχοι στη βολές και πήραμε τη νίκη. Κάθε ματς για εμάς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και το άγχος μας στο παιχνίδι πρέπει να μάθουμε να το καταπολεμούμε παίζοντας καλή άμυνα".

Ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης από την πλευρά του σχολίασε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιγάλεω. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και κάποια στιγμή φτάσαμε την υπέρ μας διαφορά στους 12 πόντους. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι το Αιγάλεω, όμως στο 2ο ημίχρονο αγχωθήκαμε και το άγχος αυτό μας επηρέασε, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Αιγάλεω να ισοφαρίσει.

Αυτή το φορά όμως ήμασταν εύστοχοι στις βολές, κάτι που δεν κάναμε σε προηγούμενα παιχνίδια και έτσι πήραμε τη νίκη. Είπα και στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι κάθε ματς για εμάς είναι τελικός. Συνεχίζουμε με πάθος και πάμε πλέον να χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι".

Σκουρτόπουλος: "Στόχος οι τρεις νίκες στην έδρα μας"

Στην αντίπερα όχθη ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: " Συγχαρητήρια στον Αργύρη Πεδουλάκη και στον ΑΓΟΡ για τη νίκη του. Το αποτέλεσμα έκριναν τα επιθετικά φάουλ και οι χαμένες βολές από την πλευρά μας. Το πρωτάθλημα της Α1 φέτος είναι πολύ περίεργο που δεν νομίζω ότι έχει κριθεί η παραμονή.

Στόχος μας είναι να κάνουμε τρεις νίκες στους τέσσερις αγώνες που έχουμε στην έδρα μας έτσι ώστε να τερματίσουμε σε μία καλή θέση".







































TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ