EUROCUP

Ρεάλ-ΠΑΟΚ: 69-45

Ρεάλ-ΠΑΟΚ: 69-45
Ομαδική

Ο ΠΑΟΚ με πολύ κακή εμφάνιση έχασε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ για το ULEB Cup με 69-45

Τα ποσοστά και τα στατιστικά του ΠΑΟΚ ήταν τραγικά: 12/31 δίποντα, 4/22 τρίποντα, 17 λάθη και 21 ριμπάουντ έναντι 38 των Ισπανών. Ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί κάπως, ήταν ο Τζερόμ Άλεν που πέτυχε 14 πόντους.

Όλο το πρώτο μέρος του αγώνα δεν προοριζόταν για όσους ήθελαν να δουν θέαμα και υψηλό σκορ. Οι δύο ομάδες τα "έσπασαν", με τη Ρεάλ να έχει 4/15 τρίποντα και τον ΠΑΟΚ 1/8! Το χαμηλό σκορ του πρώτου ημιχρόνου (26-20), ήταν κάτι που φαινομενικά βόλευε το δικέφαλο, που είχε καταφέρει να μείνει κοντά στους γηπεδούχους, έστω κι αν η εικόνα του δεν ήταν καλή.

Όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε βελτίωσε ούτε και στο τρίτο δεκάλεπτο την απόδοσή της. Αντιθέτως, η άμυνά της έγινε πιο χαλαρή και ο Τσαρλς Σμιθ βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει και να βοηθήσει τη Ρεάλ να αποκτήσει προβάδισμα άνω των δέκα πόντων.

Από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ μόνο ακολουθούσε, με στόχο να μην "ανοίξει" η διαφορά. Τελικά, ούτε αυτό δεν κατάφερε. Η απογοητευτική εικόνα του στην επίθεση και τα πολύ άσχημα ποσοστά του δεν μπορούσαν να αποτρέψουν... το μοιραίο.

Οι Ισπανοί ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς, αν και οι ίδιοι δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν περισσότερους από 70 πόντους (69). Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έβαλε 45, οπότε η διαφορά των 24 πόντων δικαιολογείται και με το παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 26-20, 44-34, 69-45

Ρεάλ Μαδρίτης: Μάρτιν 3 (1), Σμιθ 13 (3), Ερβελε 7 (1), Σινάνοβιτς, Λόπεζ 4, Μούμπρου 7 (2), Τόμας 6, Ρέγιες 6, Τουντσερί 8 (2), Χάμιλτον 3, Μπούλοκ 6, Βάρντα 6

ΠΑΟΚ: Αγαδάκος 4, Αλεν 14 (2), Σέκουλιτς 10, Τόμας 2, Σκεπάνοβιτς 6 (2), Χαριτόπουλος, Καλαμπόκης 4, Πάσαλιτς 5

Πιλαφίδης: "Δεν είχαμε λύσεις"

"Είχαμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, όπως είναι η Ρεάλ. Πιστεύω ότι χάσαμε τις ελπίδες μας επειδή δεν είχαμε καλή επίδοση στα ριμπάουντ κι επειδή κάναμε πολλά λάθη. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αλλά δεν είχαμε λύσεις από τον πάγκο όπως η Ρεάλ. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε" τόνισε ο Κωστας Πιλαφίδης.

"Η Ρεάλ είναι μια σοβαρή ομάδα κι αυτό δεν φτάνει η καλή μας διάθεση. Αν δεν βρούμε λύσεις στην επίθεση, θα είναι πάντα δύσκολο να ακολουθήσουμε σε ρυθμό τον αντίπαλο" πρόσθεσε ο Ιβάν Τόμας.

Από τη μεριά του ο προπονητής της Ρεάλ, Χοάν Πλάζα δήλωσε: "Δεν ήταν ωραίο παιχνίδι, αλλά εμείς πρεπει να είμαστε έτοιμοι για τέτοια παιχνίδια στα οποία δεν θα έχουμε καλά ποσοστά στην επίθεση. Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες μου έδειξαν πνευματική δύναμη και ξεπέρασαν τις δυσκολίες".





















TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ