ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ο τιμωρημένος και ξεκούραστος Γιαμπουσέλε την κουβάλησε για 38 λεπτά με ρεκόρ καριέρας στη Μαδρίτη

Ρεάλ: Ο τιμωρημένος και ξεκούραστος Γιαμπουσέλε την κουβάλησε για 38 λεπτά με ρεκόρ καριέρας στη Μαδρίτη
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Παίζοντας σε όλο σχεδόν το παιχνίδι, ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε υπέγραψε το 102-90 της Ρεάλ επί της Μάλαγα στη Μαδρίτη για την 31η αγωνιστική της Liga Endesa. Συμπαραστάτες του οι Γιουλ και Μούσα σ' ένα παιχνίδι που ο Ματέο γέμισε την αποστολή με τέσσερις παίκτες κάτω των 19 ετών.

Η συνθήκη για τη Ρεάλ ήταν αρκετά περίπλοκη και ο κίνδυνος για μια εντός έδρας ήττα από την υπολογίσιμη Μάλαγα, που θα της στερούσε κάθε ελπίδα πρωτιάς στην κανονική περίοδο της Liga Endesa, παραμόνευε. Μολονότι πάντως ο Τσους Ματέο παρέταξε μια δωδεκάδα χωρίς επτά παίκτες του κορμού, βασικό σέντερ έναν 18χρονο και τρεις έφηβους, οι μπλάνκος κατάφεραν να επιβιώσουν επικρατώντας 102-90 της Ουνικάχα.

Για να συμβεί αυτό ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε κρίθηκε απαραίτητο να μείνει στο παρκέ για 37'39''. Ο Γάλλος φόργουορντ, που όντας τιμωρημένος στην EuroLeague δεν θα αγωνιστεί την Τετάρτη (10/5) κόντρα στην Παρτίζαν, είχε περισσευούμενη ενέργεια και αποτέλεσε τον κινητήριο άξονα στις δύο πλευρές του παρκέ. Για την ακρίβεια ήταν μισή ομάδα μόνος του από τη στιγμή που πέτυχε προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος φορώντας τα λευκά με 28 πόντους (5/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα). Μάζεψε επίσης 11 ριμπάουντ κι έκλεψε δύο φορές την μπάλα.

Φυσικά ο Σέρχιο Γιουλ τον στήριξε όσο δεν πήγαινε (23 πόντοι, 3 ασίστ), φθείροντας την Μάλαγα με τα πολλά φάουλ που κέρδισε (επτά). Όπως αντίστοιχα έπραξαν ο Τζάναν Μούσα (16 πόντοι) και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (13 πόντοι, 5 ασίστ).

Ο Ματέο, έχοντας κατά νου το Game 5 κόντρα στο σύνολο του Ομπράντοβιτς, πήγε σ' ένα ροτέισον... 7,5 παικτών, αφού ο Ράντολφ έπαιξε λιγότερα από 13 λεπτά, αλλά είδε όσους πήραν χρόνο ν' ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Οι τρεις έφηβοι της αποστολής (Ντιανέ, Ντέμιν, Γκονθάλεθ) αγωνίστηκαν μόνο στο τελευταίο λεπτό. Αντίθετα ο 18χρονος Εντιαγέ, που άρχισε ως βασικός σέντερ, έμεινε στο ματς για 25 λεπτά κι έδωσε συνολικά 5 πόντους - 4 ριμπάουντ.

Η οικοδέσποινα του Final Four και διεκδικήτρια του BCL, Ουνικάχα, πήρε 24 πόντους από τον Οσετκόβσκι και 15 από τον Πέρι, αλλά αμυντικά δεν έδωσε όσα θα έπρεπε για να κατεβάσει την παραγωγικότητα της Ρεάλ. Μοιραία έπεσε στο 21-9 και πιθανόν θα καταλήξει πέμπτη στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σεζόν, χωρίς να προλάβει την τέταρτη Τενερίφη.

ΡΕΑΛ (Ματέο): Γουίλιαμς-Γκος 13 (3/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Γιουλ 23 (2/6 τρίποντα, 11/12 βολές), Γιαμπουσέλε 28 (5/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Εντιαγέ 5 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μούσα 16 (1/2 τρίποντα), Κοζέρ 7 (1/2 τρίποντα), Ράντολφ 2, Αμπάλδε 5 (1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κορνελί 2, Ντιανέ 1, Γκονθάλεθ, Ντέμιν

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ LIGA ENDESA EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ