ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Χουάν Κάρλος Σάντσεθ, ο άνθρωπος πίσω από την απόφαση για την απόλυση του Πάμπλο Λάσο

Ρεάλ Μαδρίτης: Χουάν Κάρλος Σάντσεθ, ο άνθρωπος πίσω από την απόφαση για την απόλυση του Πάμπλο Λάσο
INTIME SPORTS

Η χρυσή εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο ολοκληρώθηκε, με τον Χουάν Κάρλος Σάντσεθ να καταγράφεται από τη MARCA ως ο ιθύνων νους της απόλυσης του 54χρονου τεχνικού.

Η είδηση της απόλυσης του Πάμπλο Λάσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης δημιούργησε πολύ θόρυβο ανά την Ευρώπη. Απολύτως δικαιολογημένα, τόσο με δεδομένο το τεράστιο έργο που παρήγαγε ο 54χρονος τεχνικός στο WiZink Center τα έντεκα τελευταία χρόνια όσο κι επειδή είχε ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε (έμφραγμα) δεν πτόησε στο ελάχιστο τον οργανισμό να προχωρήσει τη διαδικασία της αποδέσμευσής του, παρά το γεγονός μάλιστα πως ο ίδιος δήλωνε έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους για την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Για την ακρίβεια βέβαια, η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε ως αφορμή τις γνωματεύσεις των ιατρών ("η απόφαση πάρθηκε αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση), σύμφωνα με τις οποίες ο Πάμπλο Λάσο δεν θα ήταν σε θέση να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.

Η MARCA εμβάθυνε πολύ στην ιστορία πίσω από αυτό το "διαζύγιο" εστιάζοντας σε ένα πρόσωπο: τον Χουάν Κάρλος Σάντσεθ. Πρόκειται για τον επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης, γι αυτόν που "τρέχει" δηλαδή τα πάντα και λογοδοτεί στον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο έμπειρος παράγοντας απλά βρήκε τον τρόπο να κάνει αυτό που ήθελε εδώ κι αρκετά χρόνια. Γιατί το λέμε αυτό; Φέρεται να είχε αποφασίσει την απόλυση του Πάμπλο Λάσο ήδη το 2014, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη στην πράξη επειδή ο Φώτης Κατσικάρης (πρώτος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει) είχε υποχρεώσεις με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Από εκεί κι έπειτα, οι συνεχόμενες επιτυχίες, οι τίτλοι και το σπουδαίο θέαμα που προσέφερε η "Βασίλισσα" δεν του έδωσαν το πάτημα που ενδεχομένως ήθελε για να... τελειώσει αυτό που είχε στο μυαλό του.

Φέτος όμως, όλα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά.

Το δημοσίευμα της MARCA επισημαίνει πως η πρώτη αλλαγή έγινε στο ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης, με την απόλυση του αρχίατρου. Ο λόγος; Φέρεται να αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Πάμπλο Λάσο δεν μπορεί (άμεσα) να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Οι τριγμοί στις σχέσεις του Χουάν Κάρλος Σάντσεθ με τον Πάμπλο Λάσο ήταν βέβαια πολλοί κι έντονοι στη διάρκεια της σεζόν, με τη διαχείριση της υπόθεσης του Τομά Ερτέλ να καταγράφεται από τη MARCA ως μείζονος σημασίας στον δρόμο για το σημερινό αποτέλεσμα. Το SPORT24 είχε επισημάνει στις 15 Απριλίου πως "διοικητικά στελέχη της ισπανικής ομάδας λειτούργησαν ως ειρηνοποιοί (sic) προκειμένου να κατεβάσουν τους τόνους και να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Αυτή δηλαδή που θα επανέφερε τους δύο τιμωρημένους παίκτες στο ευρύτερο ομαδικό πλαίσιο, πάντα εφόσον προέκυπτε η συναίνεση του Πάμπλο Λάσο".

Στην πράξη βέβαια, ο 54χρονος τεχνικός δέχθηκε αμφοτέρους πίσω στις προπονήσεις, δεν τους (ξανα)δωσε όμως ρόλο στο rotation. Ειδικά στον Τομά Ερτέλ, ο οποίος έμεινε εκτός δωδεκάδας από τον τελικό της EuroLeague, παρά το γεγονός πως ο τραυματισμός του Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος άφηνε τη "Βασίλισσα" χωρίς καθαρό δημιουργό στο "1". Στον Πάμπλο Λάσο λοιπόν χρεώθηκε μέρος της απώλειας του τίτλου αφού θεωρήθηκε πως παρόντος του Τομά Ερτέλ, η ισπανική ομάδα θα μπορούσε να είχε επιβληθεί της Αναντολού Εφές στη Stark Arena.

Το μείζον βέβαια είναι ένα και δεν αλλάζει: ο Πάμπλο Λάσο των 22 τίτλων και των 659 νικών (σε 860 αγώνες) απολύθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι που οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Χουάν Κάρλος Σάντσεθ με τον ατζέντη του 54χρονου προπονητή, Χοσέ Ορτίθ.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ