ΑΡΗΣ

Ράτζεν: "Για πάντα στην καρδιά μου"

Ράτζεν: "Για πάντα στην καρδιά μου"
Ράτζεν

Την αγάπη του για τον Άρη δεν έκρυψε ο πρώην ασίσταντ κόουτς της ομάδας, Έρνεστ Ράτζεν

Για επτά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα πανηγυρίζοντας δύο τίτλους, το Τσάμπιονς Καπ το 2003 και το Κύπελλο Ελλάδας ένα χρόνο αργότερα στη Λαμία.
Πλέον ο Ράτζεν εργάζεται στη Βοϊβοντίνα και με αφορμή τη διακοπή του Πρωταθλήματος Σερβίας, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΑΕ και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των "κίτρινων".

Έρνεστ πως αισθάνεσαι είσαι ξανά ελεύθερος να κάνεις αυτό που αγαπάς περισσότερο;

" Έζησα μια περιπέτεια που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Στην Κροατία άλλωστε ξέρανε ότι ήμουν σωστός, γι’ αυτό και πάνω από 500 άτομα που ήρθαν ως μάρτυρες στο δικαστήριο δεν είπαν τίποτα κακό για μένα. Όλη μου την ζωή ήμουν ταγμένος σε ένα μόνο πράγμα: Το μπάσκετ. Με την πολιτική δεν είχα και ούτε έχω σχέση".

Ποια είναι η επόμενη "σελίδα" στην καριέρα σου;

" Εργάζομαι στην Βοϊβοντίνα ως ασίσταντ κόουτς. Ήμουν εκεί από το 1993 έως το 1998. Είναι μια οργανωμένη ομάδα. Παίξαμε στην Αδριατική Λίγκα και τώρα πρόκειται να συμμετάσχουμε στα πλέι οφς του σερβικού πρωταθλήματος".

Πως και σε έφερε ο δρόμος σου στην Θεσσαλονίκη;

" Υπήρχε διακοπή στο πρωτάθλημα επειδή η Παρτίζαν αγωνίστηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήρθα από την Παρασκευή (27/3) στην Θεσσαλονίκη και επιστρέφω σήμερα (1/4) γιατί το βράδυ έχουμε προπόνηση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχα την ευκαιρία να ξανά δω από κοντά αρκετούς καλούς μου φίλους και εδώ στον Άρη έχω πολλούς. Επτά χρόνια άλλωστε εργάστηκα στην ομάδα και δεν ξεχνάω τις στιγμές που πέρασα".

Αναφέρεσαι βεβαίως στην κατάκτηση του Champion Cup το 2003 και του Κυπέλλου Ελλάδας του 2004.

" Ακριβώς. Ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Ο Άρης θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και εύχομαι ολόψυχα να κατακτήσει και άλλους τίτλους στο μέλλον".

Παρακολουθείς τους αγώνες του φετινού Άρη;

" Ασφαλώς. Έχω δει αρκετούς, επειδή πιάνω δορυφορικά κανάλια στο σπίτι μου στην Βοϊβοντίνα. Ο φετινός Άρης είναι μια καλή και μαχητική ομάδα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Μπορεί και πρέπει να παίξει του χρόνου στην Ευρωλίγκα, επειδή είναι μεγάλη ομάδα, έχει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη και διαθέτει πολλούς και πιστούς φιλάθλους. Για τους επιτελείς της Ευρωλίγκα άλλωστε είναι σημαντικό να βλέπουν ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. Και είναι άλλο πράγμα να παίζει ο Άρης και στο γήπεδο να έχει 6.000 κόσμο".

Είσαι από τους ειδικούς στο να δουλεύεις με νεαρούς καλαθοσφαιριστές και να συμβάλλεις στην εξέλιξη τους. Ποια είναι η γνώμη σου για την στροφή του Άρη να επενδύσει σε ταλαντούχους αθλητές και να τους δώσει ευκαιρίες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους;

" Αν μια ομάδα έχει μερικά ταλέντα στο ρόστερ και δουλεύει καθημερινά 5-6 ώρες μαζί τους, τότε μόνο κερδισμένη θα βγει. Είναι ότι καλύτερο για τον Άρη να έχει τέσσερις νεαρούς και πολλά υποσχόμενους παίκτες δίνοντας τους ευκαιρίες να εξελιχθούν. Γενικά είμαι της άποψης ότι μια ομάδα πρέπει να μην αλλάζει κάθε χρόνο όλο το ρόστερ της. Η καλύτερη λύση είναι να κρατάς έναν κορμό, καθώς και τον προπονητή για δύο-τρία χρόνια. Αυτό κάνουν εξάλλου όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και ο Άρης δείχνει ότι κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση".
























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ