ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ράντονιτς: "Θα μας βοηθήσουν ο Αγραβάνης και ο Τόμας"

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς
Ο Ντέγιαν Ράντονιτς EUROKINISSI

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δήλωσε ενόψει του αυριανού (10/2) αγώνα με την Βαλένθια (21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγάλει ενέργεια για να νικήσει, ενώ πρόσθεσε ότι οι Αγραβάνης και Τόμας θα δώσουν πράγματα στους "πράσινους".

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με την Βαλένθια (10/2, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 24η αγωνιστική της EuroLeague, με την συμμετοχή του Ματέους Πονίτκα να παραμένει αμφίβολη.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς μίλησε για τον αγώνα, ενώ αναφέρθηκε και σε αυτά που μπορούν να δώσουν στους "πράσινους" οι νεοαποκτηθέντες Δημήτρης Αγραβάνης και Ματ Τόμας, που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Αναλυτικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Βαλένθια: "Η Βαλένθια παίζει πολύ καλά φέτος στην Ευρωλίγκα. Έχουν πέντε εκτός έδρας νίκες μεταξύ των οποίων κάποιες μεγάλες νίκες ενάντια στον Ολυμπιακό και την Εφές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε από την αρχή με μεγάλη ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Η τρανζίσιον άμυνά μας θα είναι επίσης σημαντική, η άμυνα στο ένας με έναν αλλά και να κατεβάσουμε τα ποσοστά τους, έχουν 82,5 πόντους κατά μ.ο. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και φυσικά στην επίθεση να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε μέσα στον αγώνα και να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε περισσότερο σταθεροί σε αυτό το παιχνίδι".

Για τους τους Ματ Τόμας, Δημήτρη Αγραβάνη και την κατάσταση του Ματέους Πονίτκα: "Όσο για τους αθλητές, ο Ματ έχει κάνει 3 προπονήσεις μαζί μας, αύριο θα κάνει άλλη μια, και ο Αγραβάνης χθες προπονήθηκε πρώτη φορά με την ομάδα και θα δούμε μετά τη σημερινή προπόνηση. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει σε ότι χρειαζόμαστε για να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να κερδίσουμε. Θα δούμε για τον Πονίτκα, δεν έκανε προπόνηση 5 εναντίον 5, έχουμε άλλη μια προπόνηση σήμερα, και θα δούμε πως είναι. Η κατάσταση είναι αυτή, δεν προπονήθηκε, θα δούμε και σήμερα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση με τον Πονίτκα".

Για το γεγονός ότι οι "πράσινοι" έχουν πολλούς παίκτες στο ρόστερ: "Πρώτα απ’ όλα ο στόχος είναι να κάνουμε τα πάντα για το επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Τις επόμενες μέρες θα το σκεφτούμε αυτό. Έχουμε κάποιους νεαρούς αθλητές, κάποιους που δεν υπολογίζονται, θα τα δούμε αυτά προσεχώς".

Για την κατάσταση του Τόμας και αν μπορεί να βοηθήσει: "Ναι, φυσικά. Ευελπιστώ ότι θα μας φέρει ό,τι χρειαζόμαστε. Όμως μετά από μόλις 2-3 προπονήσεις και αύριο το πρώτο του παιχνίδι, χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως με την ομάδα. Η πρώτη εντύπωση πάντως είναι πολύ θετική. Δεν μπορεί να είναι στο 100%, αλλά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για φτάσει εκεί το συντομότερο δυνατό".

Για το τι καλύτερο περιμένει από την ομάδα του: "Το πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη ήταν πολύ κακό. Μας στοίχισε και ένα κακό 7λεπτο με τη Μπασκόνια. Ελπίζω να είμαστε πιο σταθεροί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί παίζουν πολύ καλά. Να είμαστε έτοιμοι από την αρχή να τα δώσουμε όλα, να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη ευθύνη".

Μπείκον: "Να παίξουμε 40 λεπτά καλού μπάσκετ"

Ο Ντουέιν Μπέικον από την πλευρά του στάθηκε στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει σταθερή απόδοση για 40 λεπτά.

Αναλυτικά ο Αμερικανός δήλωσε: "Θα είναι σίγουρα ένα σκληρό παιχνίδι. Όμως με τις προσθήκες νέων παικτών αλλά και τους παλαιότερους νομίζω θα είμαστε εντάξει. Έχουμε, ιδιαίτερα με τους νέους παίκτες, κάποια κομμάτια που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ. Απλά θα πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια μέσω των προπονήσεων και να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο στο παρκέ.

Πρέπει να μην αργήσουμε να μπούμε στον αγώνα. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στο πρώτο παιχνίδι, υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ. Μετά, στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε πίσω και έπρεπε να επιστρέψουμε και καταφέραμε να πάμε τον αγώνα στην παράταση. Αν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό και να βγούμε απ’ την αρχή και να παίξουμε 40 λεπτά καλού μπάσκετ, δεν θα έχουμε πρόβλημα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ