ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ψάχνει ψηλό ο Παναθηναϊκός

Ψάχνει ψηλό ο Παναθηναϊκός

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους ψηλούς που μπορεί να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι αναζητά έναν αθλητικό σέντερ να προσθέσει στο ρόστερ του.

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Τζούλιαν Ράιτ , στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να δώσουν κάποιες έξτρα ευκαιρίες στους Γιώργο Διαμαντάκο και Γιώργο Παπαγιάννη -κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απ ότι φάνηκε όμως στα τελευταία παιχνίδια, κανείς εκ των δύο δεν έχει μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισον, πλην φυσικά των αγώνων που οι "πράσινοι" έχουν "καθαρίσει" από νωρίς και απλά χρησιμοποιούνται για να πάρουν εμπειρίες στη Basket League.

Γι αυτό τον λόγο, στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού" εξετάζουν με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα παίκτες που μπορούν να έρθουν και να ανεβάσουν την ποιότητα της φροντ λάιν. Οι αρχικές εναλλακτικές αφορούσαν το NBDL και την Κίνα. Με τις αντικειμενικές δυσκολίες να είναι δεδομένες πάντως, κυρίως όσον αφορά την ασιατική χώρα. Ποιες είναι αυτές; Αρχικά το οικονομικό κομμάτι (δεν πρόκειται να δοθεί υπέρογκο ποσό για τον παίκτη), και εν συνεχεία η ύπαρξη ευρωπαϊκής εμπειρίας (είναι μία από τις συνισταμένες που προσέχουν ιδιαίτερα).

Α, σε όλα αυτά προσθέστε ακόμα έναν παράγοντα: τον χρονικό. Κι αυτό γιατί όποια κίνηση είναι να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του β' γύρου του Top 16 και τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (26/2). Τουτέστιν, υπάρχει λιγότερο από ένας μήνας για να κλείσει το μέτωπο της μεταγραφής του ψηλού. Με την προοπτική να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της Euroleague. Ειδάλλως, δεν τίθεται θέμα βιασύνης ή χρονικών ορίων.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, όσον αφορά το κομμάτι που λείπει από το παζλ των "ψηλών".

Άρεσε (αρχικά), αλλά "κόπηκε"

Η περίπτωση που κέντρισε περισσότερο από κάθε άλλη το ενδιαφέρον των "πρασίνων" ήταν αυτή του Ρόναλντ Ρόμπερτς. Του 23χρονου σέντερ των Σάντα Κρουζ Ουόριορς (NBDL). Ο απόφοιτος του Σεντ Τζόζεφ είχε καλή παρουσία στο Summer League του Ορλάντο, έπεισε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να τον υπογράψουν, αλλά πριν ακόμη ξεκινήσει το ΝΒΑ, τον αποδέσμευσαν. Έτσι, αγωνίστηκε αρχικά στη θυγατρική τους ομάδα (Ντέλαγουεαρ) στο NBDL, ενώ από τις αρχές του έτους φορά τη φανέλα των Σάντα Κρουζ Ουόριορς (ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ), έχοντας εξαιρετική παρουσία στα δύο πρώτα παιχνίδια. Τι έχει κάνει;

Σκοράρει 29.5 πόντους, μαζεύει 13.5 ριμπάουντ, μοιράζει 2.5 ασίστ και κάνει 2 κοψίματα κατά μέσο όρο. Μικρό μεν το δείγμα των δύο αγώνων, αλλά τα νούμερά του ήταν επίσης καλά στο διάστημα παρουσίας του στο Ντέλαγουεαρ, όπου είχε 15.8 πόντους, 11.6 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1 τάπα ανά παιχνίδι.

Τα προβλήματα με την περίπτωσή του είναι δύο: αφενός ότι πρέπει να καταβληθεί buy out για να μείνει ελεύθερος, αφετέρου γιατί δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Παράμετρος που, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι βασική για να αποκτηθεί παίκτης.

Οι "Κινέζοι" και το μεγάλο "αλλά"

Με τους περισσότερους παίκτες που αγωνίζονται στο NBDL να μην έχουν πρότερη ευρωπαϊκή εμπειρία, οι επιλογές είναι λίγες (έως ελάχιστες). Έτσι, η επόμενη αγορά που εξετάζουν οι "πράσινοι" είναι αυτή της Κίνας. Όπου παίκτες (πολλοί) υπάρχουν, ενώ το γεγονός πως σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η regular season, δημιουργεί ευκαιρίες. Πως; Με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από τις ομάδες που δεν θα βρίσκονται εντός των πλέι οφ.

Τα ονόματα που προκύπτουν είναι αρκετά, αλλά κανένα εξ αυτών δεν δείχνει να ταιριάζει στα "θέλω" του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Τα οποία έχουν να κάνουν με παίκτη, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τα -πλούσια- αθλητικά προσόντα και την ικανότητά να τελειώνει φάσεις πάνω από το καλάθι.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως οι παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι άμεσα από τις ομάδες τους είναι οι Ντάνιελ Όρτον (24, 2μ08), Ουίλ ΜακΝτόναλντ (36, 2μ11), Αρνέτ Μούλτρι (24, 2μ08), Σέλντεν Ουίλιαμς (31, 2μ06), Μπέρναρντ Τζέιμς (30, 2μ08) και Ερλ Κλαρκ (27, 2μ08). Ουδείς εξ αυτών όμως φαίνεται να έχει τα κατάλληλα προσόντα για να έρθει στο "τριφύλλι", ή (χειρότερα) να είναι μέσα στο οικονομικό πλαίσιο, που κινείται ο Παναθηναϊκός.

Από την άλλη, υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τουλάχιστον αυτό δείχνει το βιογραφικό του, οι επιδόσεις του στο CBA και το scouting report. Πρόκειται για τον Ελάιζα Χόλμαν (26, 2μ08), που αγωνίζεται στην Γκουάνγκσα. Ομάδα που βρίσκεται μεν στην έκτη θέση της βαθμολογίας (με ρεκόρ 24-11), αλλά απέχει μόλις μία νίκη από την ένατη θέση και την Ζινιάνγκ. Όπερ και σημαίνει πως μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να γίνει κι αυτός με τη σειρά του διαθέσιμος για το "τριφύλλι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ