EUROLEAGUE

Πρωτοχρονιά στην κορυφή

Πρωτοχρονιά στην κορυφή

Η Ουνικάχα Μάλαγα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Απόδειξη; Η παρουσία της στην κορυφή της Liga Endesa. Δείτε τί λένε οι αριθμοί για την ομάδα του Χοάν Πλάθα.

Η παρουσία του Χοάν Πλάθα στον πάγκο της Ουνικάχα Μάλαγα έχει συνδυαστεί με τον "άνεμο αλλαγής" που έχει "φυσήξει" την τελευταία διετία στην Ανδαλουσία. Αυτό δεν αφορά μόνο την -εξαιρετική κατά γενική ομολογία- εικόνα της ομάδας, αλλά και την παρουσία της στην κορυφή (!) της Liga Endesa, με απόσταση δύο βαθμών από τους διώκτες της -Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Οι "πράσινοι" παρουσιάζονται διαρκώς καλύτεροι εντός κι εκτός συνόρων , κάτι που θέλουν να αποδείξουν (και) κόντρα στον Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχονται το βράδυ της Παρασκευής (2/1, 22:00) στο "Μάρτιν Καρπένα".

Πέραν αυτού όμως, οι αριθμοί δικαιολογούν πλήρως την παρουσία τους στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. Το 12-2 που "τρέχουν" άλλωστε είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έχουν καταγράψει στην ιστορία τους. Καλύτερο και από το 11-3 που είχαν τρεις φορές στο παρελθόν (1989-90, 2001-02 και 2011-12).

Παράλληλα, οι 80.3 πόντοι που πετυχαίνει η Ουνικάχα Μάλαγα ανά παιχνίδι είναι ο υψηλότερος μέσος όρος που έχει καταγράψει από τότε που κατέκτησε τον τίτλο (2005-06), την ώρα που μετρά μόνο νίκες εντός έδρας (8/8).

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ