STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρωταθλητής στις αλλαγές ο Πανελλήνιος

Πρωταθλητής στις αλλαγές ο Πανελλήνιος
Πανελλήνιος

Πρωταθλητής στις αλλαγές παικτών, είναι ο Πανελλήνιος, έχοντας ήδη υπογράψει 20 συμβόλαια

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ομάδα της Κυψέλης, να έχει αλλάξει δύο φορές και τους δύο ξένους της και να έχει υπογράψει φέτος, τα περισσότερα συμβόλαια από την αρχή της χρονιάς (20), σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα.
Σε αλλαγές παικτών, ακολουθεί ο Απόλλων Πατρών. Οι άνθρωποί του αλλάζουν τους παίκτες διαρκώς, καθώς έχουν περάσει ήδη 5 Αμερικανοί.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Μακεδονικό, όπου βασιλεύουν οι αποχωρήσεις παικτών, ελέω της κακής οικονομικής κατάστασης. Ήδη αποτελούν παρελθόν, 6 παίκτες και αν συνεχίστει η αδιαφορία της διοίκησης, έπεται συνέχεια.

'Οσον αφορά στις μεγάλες ομάδες του Πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής, δείχνουν ικανοποιημένες από το υπάρχον έμψυχο υλικό. Παρά τον τραυματισμό του Ματσιγιάουσκας και την έλευση του Μουλαομέροβιτς, ο Ολυμπιακός, έχει διατηρήσει σταθερό το ρόστερ του από των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μία αλλαγή έχει κάνει μόνο στο Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, που στη θέση του Τομάσεβιτς, έβαλε τον Βούγιανιτς. Ακόμα μία (αναγκαστική) έκανε και ο Άρης, που για δύο παιχνίδια λόγω τρυματισμού του Σκέιλς, χρησιμοποίησε τον Ραούφ στην Α1.

Παναθηναϊκός (15 συμβόλαια): Όταν σε μία ομάδα πάνε όλα τόσο καλά, θα πίστευε κάποιος ότι δεν θα είχε γίνει κάποια αλλαγή. Κι όμως... Παρά τις καλές του εμφανίσεις φέτος, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, έκανε τόπο στα νιάτα και τη θέση του πήρε ο αναγεννημένος, Μίλος Βούγιανιτς (στην Ευρωλίγκα συμμετέχουν κανονικά και οι δύο). Ο Σέρβος γκαρντ έχει επιστρέψει για τα καλά στη δράση και με τις κατάλληλες ευκαιρίες (που ο Ομπράντοβιτς τις δίνει) έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση πίσω ή ακόμα και δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ολυμπιακός (13 συμβόλαια): Ακόμα δεν έχει γίνει η πολυπόθητη αλλαγή στο ρόστερ του Ολυμπιακού, την οποία περιμένουν όλοι στο λιμάνι από τον τελευταίο οπαδό μέχρι τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας επιστρέφει σιγά-σιγά και αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά, περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου και τότε, ο Πίνι Γκέρσον, θα αναγκαστεί να επιλέξει ποιον από τους ξένους θα αντικαταστήσει στην Α1. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει, όπως είναι φυσικό, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, πουα θα έχει παρόλα αυτά το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.

Άρης (14 συμβόλαια): Φέρνοντας τον Μαχμούντ Αμντούλ Ραούφ στον Άρη, ο Αντρέα Ματζόν, υπολόγιζε ότι θα τον χρησιμοποιήσει μόνο στην Ευρωλίγκα. Ο Ιταλός, όμως, αναγκάστηκε να βάλει τον Αμερικανό και σε δύο παιχνίδια της Α1, λόγω του τραυματισμού του Άλεξ Σκέιλς. Όταν ο συμπατριώτης του επέστρεψε, ο Ραούφ περιορίστηκε και πάλι στη συμμετοχή μόνο στην Ευρωλίγκα.

Μαρούσι (16 συμβόλαια): Ούτε στο Μαρούσι ο Λευτέρης Κακιούσης, έχει κάνει σημαντικές αλλαγές, παρά μόνο μία προσθήκη. Ο κόουτς των "κιτρίνων", επέλεξε την ενίσχυση στη ρακέτα, με την προσθήκη του Έρμιν Τζάζβιν, που αποδείχθηκε, "λίρα εκατό". Έτσι οι άνθρωποι της ομάδας των Βορείων Προαστίων, αποφάσισαν να επενδύσουν περισσότερα πάνω του, κάνοντας επέκταση στο συμβόλαιό του.

Πανελλήνιος (20 συμβόλαια): Η έλευση του Γιώργου Καλαφατάκη στη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη, έφερε εκτός από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Ο πολύπειρος Άντονι Γκολντγουάιρ αντικατέστησε τον Μαλίκ Ντίξον, ο οποίος με τη σειρά του είχε πάρει τη θέση του Γκέρι Τζόνσον.

Ακόμα μία τριάδα αλλαγών έγινε και στη θέση του δεύτερου ξένου. Αρχικά επιλέχθηκε ο Λάρι Στιούαρτ, ο οποίος όμως δεν αγωνίσθηκε στο Πρωτάθλημα, αφού αντικαταστάθηκε από τον Πάτερσον, τη θέση του οποίου πήρε ο Γκάρι Τρεντ.

Τέλος, στο ρόστερ προστέθηκαν οι Ντουμπράβκο Ζέμλιτς και Νίκος Οικονόμου, ενώ παρελθόν αποτέλεσαν πρόσφατα, οι Ράντσιτς και Τσέρανιτς.

ΠΑΟΚ (15 συμβόλαια): Το δίδυμο των ξένων άλλαξε και στον ΠΑΟΚ, που μετά τις προσθήκες των Ντάριους Ουάσινγκτον και Τζέισον Πάρκερ, στις θέσεις των Τζερόμ Άλεν και Ιβάν Τόμας, δείχνει να έχει αναπτερωθεί. Στα μέσα της σεζόν αποχώρησε και ο Άντριου Πάνκο, ενώ προστέθηκε δύναμη στους ψηλούς με την απόκτηση του πολύπειρου, Νίκου Κούβελα.

ΑΕΚ (13 συμβόλαια): Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει καλή πορεία τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι της ομάδας, έχουν προχωρήσει μόνο στην προσθήκη ενός παίκτη, στη θέση του πλέι μέικερ, του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Πανιώνιος (16 συμβόλαια): Η καλή πορεία του Πανιωνίου, δεν άφφησε περιθώρια στον Λούκα Παβίσεβιτς, για πολλές αλλαγές. Πρόσφατα αποχώρησε ο Νίκος Οικονόμου, για τον οποίο δεν φάνηκε να αδειάζει χώρος στις θέσεις των ψηλών, ενώ αρκετά νωρίτερα, είχε αποχωρήσει, ο Τόμισλαβ Τόμοβιτς. Παρά τον τραυματισμό του Ντράγκαν Λουκόφσκι, άργησε να αποκτηθεί πλέι μέικερ, αφού πρώτα μπήκε στο ρόστερ, ο σούτινγκ γκαρντ, Νταμίρ Μίλκοβιτς. Ως αντικαταστάτης του Λουκόφσκι, για την περίοδο του της αποθεραπείας του, ήρθε πρόσφατα, ο Αλεξάντερ Σουμπάρα.

Ολύμπια Λάρισας (16 συμβόλαια): Οι δύο αλλαγές παικτών που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο ρόστερ, τον δικαίωσαν απόλυτα. Ο Ιβάν Βουκατίνοφ και ο Μπραντ Μπάκμαν, αποχώρησαν και στις θέσεις τους ήρθαν, οι Ματ Ουόλς και Στέφαν Αριγκμπάμπου. Ειδικά ο πρώτος ήταν αυτό ακριβώς που ζητούσαν οι Λαρισαίοι, που έχουν πάρει μεγάλη βοήθεια από τον Αμερικανό που τους έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

Απόλλων Πατρών: (15 συμβόλαια) Ακόμα μία αλλαγή προπονητή, έφερε και αλλαγές στο ρόστερ. Ο Τζίμι Όλιβερ είναι τελικά αυτός στον οποίο φαίνεται να καταλήγει ο Μπούριτς, μετά τα περάσματα των Άμπντουλ Μιλς και Μπράιαντ Μάρκσον. Το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, είναι ο Κρις Γκάρνερ που πήρε τη θέση του Τέρενς Ρέντσερ. Λίγο μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος, ήρθε στην ομάδα και ο Γκόραν Στάρτσεβιτς

ΑΕΛ (14 συμβόλαια): Σημαντικά ενισχύθηκε η ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια της διακοπής των Χριστουγέννων, αφού απέκτησε τον καλύτερο παίκτη της Εθνικής Βενεζουέλας, Χέκτορ Ρομέρο. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ, ήταν αυτός που σύμφωνα με τον Γιάννη Χριστόπουλο, αυτός που έλειπε από τη φροντ λάιν των Θεσσαλών.

Μακεδονικός (15 συμβόλαια): Το "μπάχαλο" που επικρατεί στον Μακεδονικό, στον διοικητικό και οικονομικό τομέα, ήταν η αιτία να αλλάζουν οι παίκτες σαν τα πουκάμισα. Οι Βλαντιμίρ Ζούγιοβιτς, Άντονι Ντόμπινς, Αλέφ Κουντς, Μέιτζορ Ουίνγκεϊτ, Ιάκοβ Άρου και Σέρτζαν Καραγεωργίου δεν άντεξαν την απαράδεκτη κατάσταση και αποχώρησαν, αλλά εντάχθηκε στην ομάδα, ο Μαροκινός και πολύ αξιόπιστος, Ρέντα Ραλίμι.

Ολυμπιάδα Πατρών (15 συμβόλαια): Και στις τάξεις των νεοφώτιστων υπήρξαν ορισμένες αλλαγές. Ο Ιβάν Μίμιτσα, μετά από έξι αγώνες στους οποίους δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, έφυγε, όπως και ο Ζέλικο Ζούπιτς, που αγωνίσθηκε μόλις σε 4. Αντίθετα αποκτήθηκαν, δύο παίκτες που η εμπειρία τους κρίνεται πολύ χρήσιμη σε μία ομάδα η οποία διανύει την πρώτη της σεζόν στην Α1. Ο λόγος για τους Κόρεϊ Αλμπάνο και Νίκο Μπουντούρη.

Αιγάλεω (13 συμβόλαια): Καμία αλλαγή, προσθήκη, αποχώρηση δεν έχει γίνει στο Αιγάλεω, πλην του προπονητή Νίκου Καρβέλα, που αποχώρησε, τη θέση του πήρε ο Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος με τη σειρά του αντικαταστάθηκε από τον Σκουρτόπουλο.






































TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ