ΜΠΑΣΚΕΤ

Προολυμπιακά τουρνουά και Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς τους κορυφαίους NBAers

Προολυμπιακά τουρνουά και Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς τους κορυφαίους NBAers
FIBA

Η πανδημία έχει βάλει λουκέτο στον παγκόσμιο αθλητισμό και φαίνεται πως θα αφήσει το σημάδι της και τα επόμενα χρόνια καθώς όλα δείχνουν ότι οι εθνικές ομάδες δεν θα έχουν NBAers στα προολυμπιακά και το ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια τι θα φέρει η επόμενη μέρα στον παγκόσμιο αθλητισμό, όταν η πανδημία υποχωρήσει και η ανθρωπότητα νικήσει οριστικά τον κορονοϊό . Ουδείς ξέρει ποτε θα συμβεί αυτό, πότε οι λίγκες θα επανεκκινήσουν, με ποιους τρόπους η οικονομία θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενα είναι όμως το σίγουρο: η ζωή μας θα αλλάξει σημαντικά και τα σημάδια του ιού που ταλαιπωρεί κάθε γωνιά του πλανήτη τις τελευταίες εβδομάδες θα υπάρχουν για πολλά χρόνια στην καθημερινότητά μας.

Το απόγευμα της Πέμπτης (9/4) η FIBA ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες για τα προολυμπιακά τουρνουά, αλλά και για το EuroBasket που είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021 . Αυτό θα μετατεθεί για έναν χρόνο, θα διεξαχθεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 18η του ίδιου μήνα του 2022 και μάλλον σε εκείνη τη διοργάνωση θα ξαναδούμε NBAers στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Με δεδομένο ότι το ΝΒΑ θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019/2020 στα μέσα Σεπτεμβρίου και ίσως και λίγο αργότερα, η επόμενη περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στα μέσα του Δεκέμβρη, ίσως και τα Χριστούγεννα όπως είχε συμβεί μετά απο το lockout του 2011. Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα δούμε κανονική περίοδο 82 αγώνων, θεωρείται επίσης δεδομένο ότι οι NBA Finals θα ολοκληρωθούν αργότερα απ' ότι συνήθως με αποτέλεσμα να πέσουν είτε πάνω στα προολυμπιακά τουρνουά που θα γίνουν από τις 22 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, είτε να ολοκληρωθούν μετά από αυτά! Τι σημαίνει αυτό; Πως αθλητές που θα έχουν φτάσει "βαθιά" στα playoffs μπορεί να παίζουν τις ίδιες ημερομηνίες με τις εθνικές ομάδες που θα παλεύουν για την πρόκρισή τους στο Τόκιο, ενώ ακόμη και στην περίπτωση που η χώρα τους βρεθεί στο ολυμπιακό τουρνουά θα είναι υπερβολικά καταπονημένοι για να μείνουν στα παρκέ μετά από μία τρελή διετία με ακραίες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενδέχεται να γυρίσει στους αγωνιστικούς χώρους στο ξεκίνημα του καλοκαιριού του 2020, να φτάσει στους τελικούς, να τελειώσει τη σεζόν του τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει την περίοδο 2020/21 τον Δεκέμβριο. Αν ξαναφτάσει στους NBA Finals θα παίξει μέχρι τον Ιούλιο και στη συνέχεια θα πρέπει να μπει στη σεζόν 2021/22 στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα ξεκινά το training camp των Μιλγουόκι Μπακς ή της ομάδας στην οποία θα βρίσκεται έχοντας προηγουμένως υπογράψει νέο συμβόλαιο .

Η Team USA θα είναι η ομάδα που θα πληγωθεί περισσότερο από αυτή τη νέα πραγματικότητα, καθώς αποτελείται παραδοσιακά από 12 NBAers, με τις φήμες να λένε ότι οι παράγοντες της USA Basketball σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να στελεχώσουν την ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων με αθλητές που αγωνίζονται κυρίως στη EuroLeague. Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε ένα σύνολο που θα αποτελείται απο παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς και ο Κάιλ Χάινς, αθλητές που γνωρίζουν δηλαδή το FIBA basketball και θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ