STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Προμηθέας - ΠΑΟΚ 84-77: Με εξαιρετικούς τους Ρέι, Χαντ και Γκάντι το 2 στα 2 για τους Πατρινούς

Ο Αμπντούλ Γκάντι απέναντι στον ΠΑΟΚ
Ο Αμπντούλ Γκάντι απέναντι στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Σε ένα ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ, ο Προμηθέας Πάτρας πήρε τη νίκη στην έδρα του καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 84-77 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Ρέι, Χαντ και Γκάντι.

Με αντεπίθεση διαρκείας ο Προμηθέας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ αρκετές φορές, πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 84-77 στην Πάτρα και έκανε το 2/2 στη Stoiximan Basket League στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Τι κι αν οι Θεσσαλονικείς αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο πρώτο μισό του ματς, η εικόνα άλλαξε άρδην μετά από το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Πατρινοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με τον Ρογκαβόπουλο, βρήκαν μεγάλα σουτ και έπαιξαν σκληρή άμυνα απέναντι στον ΠΑΟΚ που υπέπεσε σε πολλά λάθη.

Στην τέταρτη περίοδο μάλιστα αποβλήθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης με δύο τεχνικές ποινές ενώ και ο πρόεδρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Θανάσης Χατζόπουλος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία κλωτσώντας μάλιστα και την καρέκλα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ρέι με 17 πόντους ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Γκάντι με 12 πόντους και Χαντ με 15. Για τον ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ξεχώρισε ο Γκρίφιν με 19 πόντους που έκανε ό,τι μπορούσε για την ομάδα του Λυκογιάννη.

O αγώνας

Με νταμπλ σκορ μπήκε στο ματς ο Προμηθέας με τον Κέντρικ Ρέι να σκοράρει τους πέντε από τους οκτώ πόντους των γηπεδούχων στο ξεκίνημα (8-4). Με τον Γκρίφιν ωστόσο να παίρνει το όπλο του για τον ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς προσπέρασαν άμεσα και έγραψαν το 12-8 με τρίποντο του ΝτιΛέο. Οι Πατρινοί έβγαλαν αντίδραση μείωσαν τη διαφορά και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -5 (15-20) έπειτα από εύστοχο λέι απ σε νεκρό χρόνο του Γιάνκοβιτς για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Με τα μεγάλα σουτ του Δημήτρη Αγραβάνη, ο Προμηθέας προσπέρασε και πάλι επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του ντέρμπι που είχε εξ αρχής η αναμέτρηση. Ο Προμηθέας παρουσίασε πολλά προβλήματα τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό με τον Κασιμίρο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Οι Πατρινοί πήγαν στα αποδυτήρια στο +2 έπειτα από εντυπωσιακό buzzer-beater τρίποντο του Γκάντι στη λήξη του πρώτου μισού.

Ο Προμηθέας γύρισε ψυχωμένος από τα αποδυτήρια, έπαιξε σκληρά στην άμυνα, στα όρια του φάουλ και βρήκε μεγάλα σουτ. Ο ΠΑΟΚ έμεινε σε απόσταση αναπνοής, βρήκε μεγάλα σουτ και δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Ο Ρογκαβόπουλος ωστόσο κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ανανέωσε τις επιθέσεις των γηπεδούχων και για πρώτη φορά τους έδωσε ένα προβάδισμα έξι πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου (65-59). Μάλιστα στα 6:41 για την λήξη δημιουργήθηκε ένταση καθώς αποβλήθηκαν οι Λυκογιάννης και Χατζόπουλος για τον ΠΑΟΚ, με τον Προμηθέα να φτάνει στη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης, Λόρτος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20, 43-41, 65-59, 84-77

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ρέι 17 (6/11 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γκραντ 9, Γκάντι 12 (4/6 δίποντα, 4 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 5 (6 ριμπάουντ), Μάιλς 7, Σβαρτζ 5 (5 ριμπάουντ), Χαντ 15 (6/7 δίποντα), Αγραβάνης 6 (2), Γκίκας 2, Γιαννόπουλος 6.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου 3 (3 ασίστ), Γκρίφιν 21 (7/13 δίποντα, 5 ασίστ), ΝτιΛέο 10 (4 ριμπάουντ), Κάρτερ 9 (2), Τζόουνς 14 (6/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Καμπερίδης, Ρούμογλου, Τολιόπουλος 3, Γιάνκοβιτς 14 (4/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Ογκμπεϊντέ 3.

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 17/30 δίποντα, 12/26 τρίποντα, 14/19 βολές, 32 ριμπάουντ (26+6), 23 ασίστ, 11 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 τάπα.

Τα ομαδικά στατιστικά του ΠΑΟΚ: 20/37 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 13/19 βολές, 31 ριμπάουντ (24+7), 16 ασίστ, 9 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας έχει δύσκολο έργο εκτός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Οι ώρες και οι ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τον ΕΣΑΚΕ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ